Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Leraar worden

Blog: leraar worden

De weblog ‘Leraar worden’ gaat over het beroep leraar en de HAN lerarenopleidingen . Je vindt hier actuele wetenswaardigheden en ontwikkelingen voor studenten, werkveld en medewerkers.
Jouw inbreng is welkom: blog of vlog mee!

Meer weten over leraar worden via een opleiding aan de HAN?

Educatieve reis naar Rome!

18 januari 2018 door Peter Benjamins

Peter Benjamins, vierdejaarsstudent Media, Informatie & Communicatie

Groepsfoto bij het Colosseum, Rome (eigen foto)

Als onderdeel van de minor Kunst & Cultuur stond eind november in het teken van de studiereis naar Rome. Na weken voorbereiding vertrok er een groep van zestien studenten en twee begeleiders richting Rome om daar de educatieve rondleidingen te geven, maar natuurlijk ook om te genieten van al het moois dat deze stad te bieden heeft: geschiedenis, kunst, cultuur en lekker eten!

Lees verder

Educatie Collegetour met Erik Scherder

18 januari 2018 door Julia Veerbeek

Tijdens de derde editie van Educatie Collegetour is Professor Erik Scherder te gast. Erik Scherder, is als hoogleraar Klinische Neuropsychologie verbonden aan de Vrije Universiteit. Hij won meerdere keren de VU Onderwijsprijs en is expert op het gebied van thema’s zoals brein en breinonderhoud, de werking van muziek op het brein, de werking van het geheugen.

Toekomstige leraren stellen de vragen.
Scherder: “We worden dus met de tijd niet alleen luier, maar ook dommer!” Scherder spreekt hierbij over de relatie tussen bewegen en geheugen. Hoe moet de docent in de klas hier op inspelen? En: “Muziek is een geweldige prikkel voor het brein. En wat gebeurt er met het muziekonderwijs in Nederland? Dat is toch om te huilen! Het is een verarming dat we de gymnastiek en het muziekonderwijs er uithalen. Denken we dat we daarmee het jonge, opgroeiende kind een plezier doen?” De studenten in de zaal zijn de toekomstige docenten in het Nederlandse onderwijs. Welke tips geeft hij docenten van de toekomst mee?

De Educatie Collegetour van 22 februari belooft een inspiratievolle avond te worden. Benieuwd naar Erik Scherder? Kom op donderdag 22 februari naar deze derde editie van Educatie Collegetour! Aanmelden kan via het online aanmeldformulier. Wees er snel bij want vol is vol!

Pabo Arnhem, hoe is het daar eigenlijk?

18 januari 2018 door Bart Hoftijzer

Bart Hoftijzer, derdejaarsstudent Pabo

Hey daar, mooie lezer. Omdat ik nu alweer in het derde jaar zit van de supermagischmooie opleiding met de naam ‘Pabo’, leek het mij leuk om eens uit te schrijven hoe de Pabo nou is. Let er wel op dat dit vanuit mijn ogen wordt geschreven en dat dit gaat over Pabo Arnhem (voordat ik reacties krijg vanuit Nijmegen, sorry dat ik over jullie geen goede mening heb kunnen vormen).

Lees verder