HAN

Samen maken we de HAN-cultuur

Docenten, lectoren, onderzoekers, leidinggevenden, ondersteuners, maar ook studenten; samen maken we de cultuur van de HAN. Maar wat is die cultuur? En is het de cultuur die we willen? Wat kun jij eraan bijdragen? Daarover gaan we de komende jaren de dialoog met elkaar aan. Tijdens bijeenkomsten, overleggen etc., maar ook via dit weblog. We nodigen je dan ook graag uit om mee te bloggen! Heb je al een account voor deze weblog, dan kun je direct aan de slag. Heb je nog geen account, vraag deze dan aan via deze pagina.

HAN Toetsconferentie: verliefd kwispelstaarten

De 1e HAN Toetsconferentie op 12 april laat vóór aanvang al duidelijk zien dat toetsing geen ondergeschoven kindje meer is in onderwijsland. Met meer dan 270 deelnemers zit het auditorium aan de Laan van Scheut bomvol, alleen bovenin de zaal zijn nog wat stoelen vrij.

Docenten, beleidsmakers en -medewerkers, onderzoekers, trainers, onderwijsontwikkelaars, medezeggenschappers en studenten, allemaal willen ze hun toetskoffer vullen met inspirerende voorbeelden, best practices, praktische handvatten en uitleg over beleid. ‘De animo is overweldigend’, vertelt coördinator Mariska Wielheesen. ‘We hebben de inschrijving voor externen voortijdig moeten sluiten, omdat er zoveel interne interesse was vanuit de HAN. Eind mei organiseren we daarom opnieuw workshops.’

Nieuwsgierig wie ‘verliefd kwispelstaartte’ tijdens de toetsconferentie en wie vooral nieuwsgierig was naar de workshop Formatief evalueren? Lees het hele bericht op HANnl…

 

HAN Idee van het Jaar 2017

Dimitry van Toorn heeft met zijn idee Digital badges’ als microkwalificatie’ de prijs HAN Idee van het Jaar 2017 gewonnen! Deze prijs is uitgereikt tijdens de Opening van het Studiejaar 2017-2018.

In het kort komt zijn idee op het volgende neer:

Hoe kan je in een online omgeving, bijvoorbeeld LinkedIn, in één oogopslag laten zien wat je onafhankelijk gekwalificeerde skills zijn? Lees meer

HAN Prijs 2017: Jolanda Arends ‘slb’er van het jaar’

Tijdens de Opening van het Studiejaar werd, zoals gebruikelijk, de HAN Prijs uitgereikt. Dit jaar beperkten we ons tot één categorie, namelijk de studieloopbaanbegeleider. ‘De student centraal’ was het thema van de opening dit jaar en bij elke slb’er staat iedere dag de student centraal.

Jolanda Arends is verkozen tot ‘slb’er van het jaar’! Lees meer

Opening studiejaar 2017-2018

Op donderdag 31 augustus vindt de officiële opening van het studiejaar 2017-2018 plaats. Alle medewerkers en studenten zijn van harte welkom.

Het thema dit jaar is ‘De student centraal’. We illustreren dit aan de hand van het  project ‘Serious games voor mensen met een beperking’. Dit  project is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen studenten van verschillende opleidingen en HAN-docenten, HAN-onderzoekers en het Fieldlab Gehandicaptenzorg.

HAN Prijs
Zoals elk jaar reiken we ook nu de HAN Prijs uit. De wijze waarop is echter anders dan voorheen. De prijs wordt uitgereikt in één, bij het thema van de opening passende, categorie: de studieloopbaanbegeleider (slb’er). Voor hen bij uitstek staan onze studenten altijd centraal. Ze zijn voor studenten onmisbaar tijdens de studie! We hebben de studenten daarom opgeroepen hun ‘SLB’ers’ voor te dragen.

HAN Idee van het jaar
Vanuit alle inzendingen aan de HAN Ideeënbus wordt het HAN Idee van het jaar gekozen. Uit drie genomineerde ideeën wint één idee de titel én financiële ondersteuning.

Programma
15.00 uur             Ontvangst
15.30 uur             Welkom door Janneke Hoekstra
15.40 uur             Column door Kees Boele
16.00 uur             Studenten vertellen over hun project ‘Serious games voor mensen met een beperking’ en hun ervaringen
16.30 uur             Uitreiking HAN Prijs 2017: ‘SLB’er van het jaar’
16.45 uur             Uitreiking prijs ‘HAN Idee van het jaar’
17.00 uur             Afsluiting en een ‘hapje en drankje’

Locatie
HAN Campus Nijmegen, Auditorium Laan van Scheut 10

Aanmelden
Graag even aanmelden via het aanmeldformulier.
Als de zaal vol is, dan kun je plaatsnemen in een andere ruimte en de opening via live-verbinding volgen.

De HAN Ideeënbus zoekt student-juryleden

Ben jij kritisch, heb je een scherpe blik en lijkt het jou leuk om ideeën van HAN-studenten en -medewerkers te beoordelen? Dan is de jury van de HAN Ideeënbus op zoek naar jou!

De HAN kent sinds ruim een jaar de HAN Ideeënbus, waar medewerkers en studenten ideeën die de HAN ten goede komen, naartoe kunnen sturen. Hiermee maken ze kans op geld om het idee daadwerkelijk uit te voeren, en op de titel HAN Idee van het Jaar, dat gepaard gaat met een wisseltrofee en een geldbedrag. Lees meer