Search! | Site-navigation | Extra widgets (sidebar)

Northampton

19 December 2016 by

  ester-northampton

 Northampton op z’n mooist- De grote markt in het centrum.

Mijn avontuur in Northampton In deze blog post wil ik jullie graag wat vertellen over mijn onvergetelijke ervaring in Northampton. Om niet gelijk met de deur in huis te vallen zal ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Esther Heeringa, ik ben 20 jaar oud en ik volg de lerarenopleiding Engels op de HAN in Nijmegen. In mijn derde jaar heb ik een minor gevolgd waarmee ik mocht studeren in het buitenland. Samen met drie klasgenootjes ben ik naar Northampton gereisd om hier vervolgens drie maanden de studeren en om ondergedompeld te worden in de Engelse cultuur. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en het was een leerzame ervaring. Iedereen die de kans heeft om met Erasmus naar het buitenland te gaan om te studeren zal ik dit dan ook zeker aanraden. Na een aantal maanden allerlei dingen geregeld te hebben was de grote dag eindelijk aangebroken. Vol spanning reisde ik samen met mijn klasgenootjes, die te zien zijn op de foto hiernaast, met de trein via Brussel naar onze eindbestemming Northampton. Dit leek ons handiger dan vliegen, aangezien we bagage voor drie maanden bij ons hadden. Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk begroet door de medewerkers van Northampton University. Zij wezen ons de weg naar onze kamer op de campus. We waren blij om veilig aangekomen te zijn en de kamers zagen er goed uit. We sliepen allemaal in hetzelfde gebouw en we hadden gezellige huisgenootjes. Hier woonden zowel internationale studenten als studenten uit de omgeving van Northampton. We hebben veel contact met hen gehad en we hebben veel avonden gezellig samen gegeten in onze gezamenlijke keuken en in de pub die naast de campus zit, genaamd Generous George. Het eten hier was erg lekker en daarbij is eten in een pub natuurlijk ook een echte authentieke Engelse ervaring waar je eigenlijk niet omheen kan als je in Engeland studeert.
ester-northampton2                                                                                                                                            Samen met mijn reisgenootjes.                 

Naast dat wij gezellige tijden hebben gehad in pubs was het natuurlijk ook de bedoeling dat wij gingen studeren. Wij sloten aan bij de studie childhood & youth, waar vakken werden gegeven die gingen over de ontwikkeling van kinderen en tieners. Dit was voor ons natuurlijk erg interessant, aangezien dit de doelgroep is waar wij les aan geven. De lessen waren dan ook leerzaam en ik heb veel opgestoken als toekomstig docente. Daarbij waren de docenten en de klas ook erg vriendelijk en behulpzaam. Bij deze studie hoorde ook een tripje naar een gevangenis waar mensen levenslang vastzaten. Wij kregen daar een rondleiding en mochten praten met de gevangenen om erachter te komen hoe zij hier terecht zijn gekomen. Dit zal mij voor altijd bijblijven, omdat dit een ervaring is die ik niet verwacht had mee te maken. Verder heb ik een stage mogen lopen op het speciaal onderwijs, waarbij ik de docent ondersteunde en de leerlingen hielp als dit nodig was. Ook heb ik zelf les mogen geven. Deze stage heeft ervoor gezorgd dat ik later ook een toekomst zie in het speciaal onderwijs, dus ik ben dankbaar dat ik deze kans gekregen heb. Al met al hebben al deze mooie ervaringen ervoor gezorgd dat ik alle vakken gehaald heb en terug ben gekomen naar Nederland met extra zelfvertrouwen als docent. Verder hebben wij samen met klas- en huisgenoten zoveel mogelijk leuke dingen ondernomen in onze vrije tijd. Wij zijn bijvoorbeeld naar Oxford en Birmingham geweest, waar we de mooie cultuur van Engeland hebben mogen genieten. Wij zijn hierheen gereisd met georganiseerde goedkope busreizen, wat natuurlijk voor ons als studenten heel goed uitkwam.  Ook werden op de campus veel activiteiten georganiseerd, zoals studentenfeestjes, themadagen, markten en sportactiviteiten. Hier hebben wij veel andere studenten ontmoet en we hebben dan ook veel leuke middagen en avonden doorgebracht op de campus.
ester-northampton-3
Een pub in Ofxord genaamd ‘The White Rabbit.’

Wij zijn in januari aangekomen en precies drie maanden later, in april, zijn we weer vertrokken naar Nederland. Het was jammer om afscheid te moeten nemen van de ontzettend lieve en leuke mensen die we daar ontmoet hebben. Ik vond het vooral erg moeilijk om afscheid te nemen van mijn leerlingen op stage, aangezien ik echt een band met hen op had gebouwd. Ik hoop dan ook snel eens terug te reizen om iedereen op te zoeken. Zoals wel duidelijk is geworden in deze blog post heb ik een ontzettend leuke tijd gehad en had ik deze ervaring voor geen goud willen missen. Zoals de Griekse dichter Aisopos zei: Adventure is worthwhile.

Reacties

Leave a Reply

*