Search! | Site-navigation | Extra widgets (sidebar)

Join the World!

Do you want to Join the World?!

Welcome on our International Office blog. We want to create a community where students can share their experiences and get inspired by the stories of others. Do you want to share things with us? You can! Create your own account now. Click on ‘Join us‘ and complete the form. 

De International Office blog, van studenten vóór studenten. Hier kun je lezen hoe anderen hun tijd in het buitenland (hebben) ervaren. Waarom is een buitenlandervaring zo leuk en waar moet je op letten?

De blog is gestart door onze afstudeerder Alex om studenten te informeren en enthousiast te maken om zelf ook naar het buitenland te gaan. Als je meer wilt weten over de mogelijkheden in het buitenland, leuke en verschillende visies over dit thema wilt lezen, ben je hier op het juiste adres!


Inspired? Request your account  today and share your story!

Een overdosis energie en bibberende knieën

5 March 2018 by

Hallo hallo!

Als iemand een jaar geleden tegen mij zou zeggen: ‘Marlou, volgend jaar schrijf je je eerste reisverslag over je vier maanden durende reis naar en in Vietnam’, zou ik denk ik van mijn stoel zijn afgevallen of door mijn benen zijn gezakt. Soms is een stap buiten de comfortzone en het uitdagen van jezelf helemaal niet zo verkeerd, dus de beslissing om de minor International Sustainable Development Cooperation te gaan volgen in Vietnam, is weloverwogen gemaakt!  Read more

Isla Triniteria

5 March 2018 by

Afbeeldingsresultaat voor Isla Trinitaria copyright free

Samen met een groep andere vrijwilligers en Marcos, een salesiaan uit Quito, die overigens echt een mega lieve man is, zijn we richting het project Centro de Referencia Casa Don Bosco in de wijk Nigeria gereden.  Read more

Halfway there

5 March 2018 by

Lees hier de stage buitenland ervaring van Yaniek; een derdejaars voeding & diëtiek student die op het moment verblijft in het idyllische Ubud, Bali (ID).

Hey!

 

Twee weken geleden ben ik samen met Carolien naar Gili T geweest voor 3 dagen. We hadden er geweldige verhalen over gehoord, dat het zo prachtig was. Maar dat vonden we eigenlijk best tegen vallen. Read more

NRC: Nederlandse studenten in Vlaanderen verslikken zich in cultuurverschillen

5 March 2018 by

Ga jij naar België voor jou studie-/stage buitenland ervaring?
Het is niet zo makkelijk als het lijkt. Geen twee landen ter wereld met een gedeelde grens én taal verschillen zo veel als Vlaanderen en Nederland. Journaliste Mira Sys schreef erover in 2017, onderstaand artikel gekopieerd van NRC.nl. 

Studeren in Vlaanderen – lekker dichtbij en goedkoop. Binnen tien jaar verdubbelde het aantal Nederlandse studenten er. Maar op de cultuurverschillen zijn ze vaak slecht voorbereid.

Abdessamad el Mousati uit Gorinchem studeert farmacie in Antwerpen. „Ik kon er meteen met de bachelor beginnen.” ©Ans Brys

Read more

Idioma extranjera

27 February 2018 by

Gegroet beste lezer,

Zoals vele van jullie op de hoogte zijn is mijn Latijn-Amerikaanse avontuur donderdag 3 Augustus begonnen.

Ik ben inmiddels een kleine week verder en wil via deze weg geregeld een update uitbrengen over mijn ervaringen in Guayaquil, Ecuador. Waar ik de aankomende 16 weken zal verblijven.

Een kleine drie maanden voor vertrek was het definitief dat ik naar Guayaquil zou gaan. Dit is allemaal heel snel gegaan. Na een schrale A1 cursus en wat Duolingo dates verder was ik in de naïeve veronderstelling dat ik de taal het beste in het land zelf kon gaan leren.

Read more