Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Ik studeer in deeltijd

De E-commerce A opleiding heeft onze webshop sneller laten groeien!

16 mei 2018 door

Het is altijd erg leuk als een enthousiaste student iets over zijn/haar opleiding wil schrijven. Ditmaal gastblogger Simone Wessels. Zij volgde de opleiding E-commerce A bij HAN Deeltijdstudies Economie, Management & Recht. Hieronder haar verhaal.

“Alle marketingmedewerkers en ook ondernemers krijgen ermee te maken: professionals die vertellen hoe jij meer kunt verdienen. Een gesprek volgt en allerlei vaktermen worden jouw kant op geslingerd. En eigenlijk heb je er zelf onvoldoende kaas van gegeten om mee te kunnen praten. Dat is waar de opleiding E-commerce A om de hoek komt kijken.

Voor onze webshop Tandenborstel.com willen wij graag up-to-date blijven. De technieken zijn veranderlijk en nieuwe ‘partners’ bieden zich dagelijks aan. Toch willen wij liever zelf op de hoogte zijn van alle online marketing trends. Met die kennis kan Tandenborstel.com zich blijven ontwikkelen.

Werken en studeren: hoe combineren wij dat?
Je zou verwachten dat werken en studeren een pittige combinatie is. Toch bleek dat in de praktijk ontzettend mee te vallen. Iedere week volg je een les in de avond. Tijdens de les komen tal van verschillende facetten aan bod, van e-mailmarketing tot conversieoptimalisatie. Bij Tandenborstel.com nemen wij de ochtend na de les direct alle notities door. Hier komen concrete actiepunten uit naar voren. Deze spelen wij door naar de juiste afdeling. Zo pas je de kennis van de docent direct toe in de praktijk. Dit werkt perfect! Afgelopen jaar hebben wij hierdoor zo’n tien projecten kunnen realiseren.

Wat leverde de opleiding E-Commerce A ons op?
Onze ervaring met de docent Bob van Vooren is zeer positief. Hij heeft verstand van zaken en is altijd in voor een goed advies. Ook is het interessant om met de mede-cursisten te sparren over business-cases. Wie loopt waar tegenaan en wat zijn de ervaringen. Een bron van kennisverrijking, als persoon en bedrijf. Kortom: de opleiding is toegankelijk voor iedereen die zich online verder wil ontwikkelen.”

Studeren in deeltijd, dat doen we wel eventjes…

14 februari 2018 door

Dat was mijn gedachte, toen ik me inschreef bij Communicatie en Multimedia Design, maar ik ontdekte al snel dat de realiteit toch anders was. Ze zeggen niet voor niets dat het een grote stap is van mbo naar hbo, dit is in de afgelopen tijd wel gebleken! Maar goed, het enige wat zomaar uit de lucht komt vallen is regen!

Lees verder

Van de zomer, naar de winter

5 december 2017 door

November, het eerste semester van jaar drie zit erop. Een periode waarin we voornamelijk les in het Engels kregen. Helaas ben ik niet gezegend met een talenknobbel, maar in de zomervakantie heb ik mijn Engels gelukkig wél een beetje kunnen bijspijkeren tijdens mijn studietrip naar Malta. In Malta volgde ik een intensieve taalcursus ‘Engels’ op een taalschool. Mijn Engels is er een stuk op vooruit gegaan. Ik wilde goed voorbereid het derde jaar in, dus bedacht ik dat een studiereis de ideale combinatie zou zijn van vakantie en studie: overdag naar school en ’s avonds met een cocktail in de zon!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees verder

Schakelen en aanpassen

29 september 2017 door

Wanneer je een deeltijd opleiding volgt vraagt dat in alle opzichten best veel van je. Vooral wanneer je de eerste groep bent die de opleiding volgt. Ik ben nu ruim anderhalf jaar bezig en kan een boek schrijven over alle aanpassingen en schakelmomenten die ik heb doorstaan. Maar ik heb besloten het bij een blog te houden. Waarschijnlijk hebben personen die deze deeltijd opleiding ontwikkelen hetzelfde gevoel als ik heb en dat sterkt me 😊.

Lees verder

Zomerkriebels

20 juli 2017 door

Het is weer maandag, er staat veel op de planning deze week. De laatste werkweek voordat de zomervakantie begint, staat voor de deur. Nog een paar dagen werken en dan is het weer zover, drie weken vakantie. Het laatste tentamen van het afgelopen schooljaar maakte ik een maand geleden al. De afgelopen weken heb ik dus lekker kunnen genieten van de (huiswerk)vrije avonden. Niet te geloven dat ik nu al op de helft ben van mijn studie. Na mijn vakantie sta ik alweer aan de start van schooljaar drie!

Lees verder