Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Weblog Kennisteam Sports and Exercise Nutrition

Minor in Oslo

7 maart 2018 door Cindy van der Avoort

Mattijn Roelofs is Sportkunde student en hij zat het afgelopen half jaar in Oslo, Noorwegen voor het volgen van de minor Outdoor Life. Hieronder vertelt hij over zijn ervaringen in het Scandinavische land. Wil jij ook in het buitenland studeren of stage lopen? Kijk dan op: www.HANsportenbewegen.nl/internationaal.

Door: Mattijn Roelofs (Sportkunde student) Lees verder

Verslag VoetbalVoeding Conferentie

1 februari 2018 door Cindy van der Avoort

Op 31 januari 2018 vond de eerste VoetbalVoeding Conferentie plaats op de KNVB Campus te Zeist. HAN Sport en Bewegen en de KNVB hebben samen deze dag georganiseerd met als doel het optimaliseren en professionaliseren van de voedingsbegeleiding binnen het betaald voetbal. De sprekers op de VoetbalVoeding Conferentie hebben deze dag de nieuwste inzichten gedeeld over ‘voetbalvoeding’ voor professionele voetballers op het hoogste niveau. In dit verslag lees je korte samenvattingen per presentatie.

Lees verder

Opnieuw deelnemers gezocht!

30 november 2017 door Cindy van der Avoort

Het kennisteam HAN Sport en Exercise Nutrition is bezig met een groot onderzoek naar het effect van eiwit op uithoudingsvermogen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door collega’s Kristin Jonvik en Kevin Paulussen onder leiding van Jan-Willem van Dijk. Zij zijn opnieuw opzoek naar deelnemers.
Lees verder

Stagiaire gezocht!

14 november 2017 door Cindy van der Avoort


OMSCHRIJVING

Achtergrond: Regelmatige lichamelijke inspanning heeft positieve effecten voor de lichamelijk gesteldheid. Duurtraining is een vorm van lichamelijke inspanning die leidt tot een verbetering van het uithoudingsvermogen en duurprestatie. Om goed te kunnen herstellen en effectief te trainen is een goede voeding ook belangrijk. Er zijn aanwijzingen dat de inname van extra eiwit het positieve effect van duurtraining verder kan vergroten. Dit gaan we in dit onderzoeken uitzoeken.
Lees verder

Modellen gezocht (m/v) praktijkexamen lichaamssamenstelling

8 november 2017 door Cindy van der Avoort

Wil jij je lichaamssamenstelling laten meten en ben je op vrijdag 8 december beschikbaar? Meld je nu aan door te mailen naar ingrid.ceelen@han.nl

Locatie: HAN Seneca, Nijmegen

Op vrijdag  8 december worden modellen gezocht voor een praktijkexamen:

  • 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Deze vrijdag is inclusief lunch en koffie/thee en je ontvangt een tegoedbon ter waarde van €50
  • BMI onder de 25 (tenzij goed getrainde sporter)
  • Minimaal 18 jaar
  • De metingen worden gedaan in ondergoed en/of kort broekje in een ruimte met andere modellen

 

Vrijdag 8 december wordt geen rapport samengesteld. Wil je dit wel? Dan kan eventueel een afspraak worden gemaakt met een van de deelnemende cursisten.