Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Weblog Kennisteam Sports and Exercise Nutrition

Opnieuw deelnemers gezocht!

30 november 2017 door Cindy van der Avoort

Het kennisteam HAN Sport en Exercise Nutrition is bezig met een groot onderzoek naar het effect van eiwit op uithoudingsvermogen. Het onderzoek wordt uitgevoerd door collega’s Kristin Jonvik en Kevin Paulussen onder leiding van Jan-Willem van Dijk. Zij zijn opnieuw opzoek naar deelnemers.
Lees verder

Stagiaire gezocht!

14 november 2017 door Cindy van der Avoort


OMSCHRIJVING

Achtergrond: Regelmatige lichamelijke inspanning heeft positieve effecten voor de lichamelijk gesteldheid. Duurtraining is een vorm van lichamelijke inspanning die leidt tot een verbetering van het uithoudingsvermogen en duurprestatie. Om goed te kunnen herstellen en effectief te trainen is een goede voeding ook belangrijk. Er zijn aanwijzingen dat de inname van extra eiwit het positieve effect van duurtraining verder kan vergroten. Dit gaan we in dit onderzoeken uitzoeken.
Lees verder

Modellen gezocht (m/v) praktijkexamen lichaamssamenstelling

8 november 2017 door Cindy van der Avoort

Wil jij je lichaamssamenstelling laten meten en ben je op vrijdag 8 december beschikbaar? Meld je nu aan door te mailen naar ingrid.ceelen@han.nl

Locatie: HAN Seneca, Nijmegen

Op vrijdag  8 december worden modellen gezocht voor een praktijkexamen:

  • 9.00 uur tot 17.00 uur
  • Deze vrijdag is inclusief lunch en koffie/thee en je ontvangt een tegoedbon ter waarde van €50
  • BMI onder de 25 (tenzij goed getrainde sporter)
  • Minimaal 18 jaar
  • De metingen worden gedaan in ondergoed en/of kort broekje in een ruimte met andere modellen

 

Vrijdag 8 december wordt geen rapport samengesteld. Wil je dit wel? Dan kan eventueel een afspraak worden gemaakt met een van de deelnemende cursisten.

Leaders in Performance Conference

6 oktober 2017 door Cindy van der Avoort

Interessante conferentie voor atleten, coaches, medici en (sport)diëtisten/voedingskundigen op woensdag 8 november op Papendal.
Meer informatie en aanmelding: https://www.nocnsf.nl/lpc/programme

 

 

Kennisteam SEN ontwikkelt cursus ‘voeding & sport’ voor EFAA

19 september 2017 door Cindy van der Avoort
EFAA voeding en sport

Gewichtsreductie en meer spiermassa ontwikkelen zijn belangrijke doelen van klanten van fitness-, sport- en gezondheidscentra. Training en voeding spelen een belangrijke rol in het bereiken van deze doelen. De sportinstructeur is goed toegerust op het maken van een trainingsschema om deze doelen te bereiken. De sportinstructeur is vaak ook het eerste aanspreekpunt van klanten die ook voedingsaanpassingen willen doen teneinde hun trainingsdoelen te bereiken.
Lees verder