Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

The future of learning is social

5 april 2012 door

Op het jaarlijkse e-learningevent stond ook Jane Hart op het programma. Ik ken haar eigenlijk via de weblog van Wilfred Rubens, die vaak naar haar blog refereert. Haar presentatie ‘the future of learning is … social‘ is op slideshare te vinden. In deze blog ga ik in op een aantal interessante bevindingen van Jane.

Social learning is not about technology

Social learning is geen nieuwe trend, maar betekent dat je op een andere manier kijkt naar hoe mensen leren Met de verschuivingen in het gebruik van e-learning tools, toont Jane aan dat mensen anders leren en werken. Sociale media maken leren niet sociaal. Jane geeft aan dat ‘smart learning’ al sociaal zijn. Sociale media voegen wel waarde toe.

‘the smart worker’ leert het beste met en van anderen

Naast een aantal interessante kenmerken over ‘the smart worker’ sprak deze me het meeste aan. Zou het niet mooi zijn als we onze studenten alvast voorbereiden op de wereld na de studie, door deze kenmerken een plek te geven in het onderwijs? Als we in het onderwijs meer ruimte geven voor het van elkaar leren snijdt het mes aan meerdere kanten. Studenten leren van hun peers (dit ontlast de docent), het kwaliteitsniveau gaat omhoog en ze ontwikkelen de vaardigheid om sociaal  te leren.

Voor meer inzichten op het gebied van sociaal leren verwijs ik naar de presentatie van Jane.

Share

Reacties

Reageer

 

*