HAN samenwerking met Alpinion voor E-CUBE echosysteem

24 januari 2017 door Marielle Rouw

In navolging van de Hanze Hogeschool en de Avans heeft op de valreep van 2016/2017 ook de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) een Alpinion E-CUBE echosysteem geleverd gekregen. Na intensief vergelijk is de keuze gevallen op de E-CUBE i7.

E-CUBE in behandelcentrum en onderwijs

De E-CUBE i7 zal worden gebruikt in het behandelcentrum ter ondersteuning van de diagnostiek en het vaststellen van de momentane belastbaarheid zover mogelijk.

De opnames zullen ook, met toestemming van de patiënten, worden gebruikt in het onderwijs (eerste en tweede jaar). Om de studenten kennis te laten maken met echografie en om de toepassing van kun anatomische kennis in dwars- en lengtedoorsneden te stimuleren.

Tevens zal de sportarts waarmee wordt samengewerkt in het behandelcentrum indien gewenst gebruik maken van het systeem dan wel een echo aanvragen.

Inzet apparaat voor werkveld

De HAN zal naar het werkveld in de regio bekendheid geven van de mogelijkheden van echografie. Praktijken die niet over een echosysteem beschikken maar wel patiënten behandelen waarbij ze een echografisch onderzoek van belang achten kunnen deze voor een screening doorsturen. Gekwalificeerde docenten zullen het echografisch onderzoek uitvoeren waarna studenten een uitgebreid verslag zullen opstellen waarmee de patiënt weer terug gaat naar de verwijzend collega uit het werkveld.

Gebruik E-CUBE i7 in onderzoek

Daarnaast wordt het apparaat ingezet voor onderzoek. Zowel binnen de fysiotherapie als voor de andere disciplines van het behandelcentrum die daar projecten voor indienen. Voor de toekomst word er onderzocht en waar nodig plannen uitgewerkt om een introductie cursus echografie als keuzevak aan te bieden.

De Alpinion E-CUBE i7 bevalt erg goed en zal intensief ingezet gaan worden.