Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Kaas beïnvloedt je dromen?

13 oktober 2014 door

Recentelijk las ik op de interwebs dat kaas je dromen zou beïnvloeden. Dat je nachtmerries krijgt van kaas is onzin. Wel zou het type kaas van invloed zijn op wat je droomt. Interessant! Hoe zit dat nou precies? 

De British Cheese Board heeft dus onderzoek gedaan naar dit fenomeen. Een stukje kaas voor het slapen zou je nachtrust bevorderen en het soort droom mede bepalen. Het aminozuur tryptofaan zou verantwoordelijk zijn voor deze werking. Ook wordt gezegd dat vitamine B6 een rol speelt. In ieder geval heeft elke kaas een eigen effect. Blue Stilton zou bijvoorbeeld wilde dromen opleveren. Van Cheddar zou je over beroemdheden gaan dromen. Verder zou Cheshire een rustige nachtrust opleveren, zonder dromen. Dat laatste is onzin, we dromen allemaal maar herinneren het ons soms niet. Ik zet mijn vraagtekens bij het verhaal, maar lees erover in verschillende bronnen.

Sowieso zijn dromen een mystiek fenomeen. Geïntrigeerd ben ik aan de kaas gegaan. Ik heb gekozen voor Blacksticks Blue, naar verluidt de ‘beter smakende tegenhanger van Blue Stilton’. Overigens moet ik zeggen dat de kaas me goed smaakt, een aanrader als het je ding is. Drie avonden op rij nam ik een stukje Blacksticks van een slordige 30 gram, een half uurtje voor het slapengaan. En ja, eten voor het slapen schijnt slecht te zijn. Maar toch, nieenhanced-buzz-8223-1385467231-0uwsgierigheid…

De eerste nacht droomde ik over iets met ontploffende paddestoelen die zo groot als mensen waren. De tweede droomde ik dat ik kon vliegen (maar dat gebeurt vaker). Van de derde nacht herinnerde ik me geen dromen. Ik zou niet zeggen dat er nou een significante correlatie is aangetoond. Misschien is er sprake van toeval. Er zijn namelijk verschillende factoren in het spel. Zo zou de slaaphouding eveneens van invloed zijn op wat je droomt. Ik beschouw dit pseudo-fenomeen eigenlijk ook niet bepaald als bewezen door dat ene Britse onderzoekje.

Anyway, ik heb een lekker stukje kaas ontdekt. Ik zou zeggen: probeer het gewoon eens voor de gein. Baat het niet, dan schaadt het niet. Maak je de kaasboer ook weer blij.

avatar

Artikel geschreven door .
Ik ben Laurens Bartels, geboren op 4 juli 1991 te 's-Hertogenbosch. Tegenwoordig woon ik in Nijmegen. Nadat ik in Tiel het VWO heb afgerond, heb ik daar een jaar als manager gewerkt bij Domino's Pizza. In die tijd ben ik me gaan interesseren voor eten en heb ik besloten Food and Business te gaan studeren. Dit doe ik inmiddels voor het tweede jaar. In mijn vrije tijd ben ik graag met muziek bezig, ik speel gitaar en bas. Verder schrijf ik soms voor Voerblog.nl. LinkedIn Laurens

Reacties

Reageer

 

*