Winnaars Joke Mintjes Award 2018

12 april 2018 door Lilian Vloet

Op 5 april presenteerden 3 groepen studenten de projecten die genomineerd waren voor de Joke Mintjes Award. De winnaars zijn geworden Else Bolders en Eliëtte Hakstege met Burgerhulpverleners van de toekomst.

Dit onderzoek naar beïnvloedende factoren voor jongeren van 15 t/m17 jaar om op te treden als burgerhulpverlener in een reanimatiesetting werd door de jury gekozen vanwege de maatschappelijke relevantie van het thema, de gedegen onderzoeksopzet en uitvoering, en de aanbevelingen voor praktijk, onderwijs en vervolgonderzoek. Een van de concrete aanbevelingen was om tijdens het reanimatie onderwijs aan HBO-V en BMH studenten ook aandacht te besteden aan burgerhulpverlening, waardoor mogelijk meer jongeren zich aan zouden gaan melden.