Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Besluitvorming kwetsbare ouderen op de IC: film en gesprekskaart definitief

13 juni 2017 door Lilian Vloet

Kwetsbare ouderen op de IC ondergaan vaak behandelingen zonder een bewuste afweging te maken over de mogelijkheden en gevolgen. Het Lectoraat Acute Intensieve Zorg van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen heeft in samenwerking met het Ziekenhuis Gelderse Vallei Ede en het Rijnstate Ziekenhuis Arnhem afgelopen periode een film en gesprekskaart ontwikkeld om kwetsbare ouderen en hun naasten beter bij de besluitvorming over opname en behandeling op de IC te betrekken. Op basis van evaluatie met ouderen, hun naasten en professionals zijn de gesprekskaart en film enigszins aangepast. De definitieve producten zijn nu klaar voor gebruik en beschikbaar voor andere IC’s. De gesprekskaart is te vinden op https://www.rijnstate.nl/media/13418/gesprekskaart_ic_rijnstate.pdf

De film is te bekijken op YouTube Preview Image

 

Share

Reacties

Reageer

*