Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Kruispunt TV over nazorg voor IC-patiënten

8 maart 2012 door Lisbeth Verharen

Zondag 11 maart 2012 is er om 23.00 uur een uitzending van Kruispunt TV over nazorg voor IC-patiënten. In de voorbereidingen voor deze uitzending heb ik gesproken met de makers van het programma over het belang niet alleen aandacht te besteden aan patiënten, maar ook aan de naasten. Patiënten maken deel uit van een groter geheel. Zij zijn verbonden met anderen. De impact van een opname op de IC is groot voor patiënt én de direct naasten. Bovendien spelen de naasten een belangrijke rol in het herstel van de patiënt. Zij kunnen de patiënt emotioneel, praktisch, sociaal en cognitief tot steun zijn (Verharen, 2010). Maar dat kan alleen als ook zij de steun krijgen die zij daarbij nodig hebben, tijdens de opname en daarna.

Verharen, L (2010) Psychosociale hulpverlening voor naasten van traumapatiënten. Doorbreken van de cirkel van verdriet. Proefschrift Universiteit voor Humanistiek. Houten: Bohn Stafleu van Loghum

Share

Reacties

Reageer

*