HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Vergroot je wereld

FEM vergroot je wereld!

Studenten van de Faculteit Economie en Management (FEM) vergroten hun netwerk, creativiteit, inspiratie en kennis. Maar ook hun talent, mogelijkheden en toekomst. Kortom, hun wereld. Hoe? Dat lees je op dit weblog. Met foto’s, video’s en teksten houden studenten jou op de hoogte van hun belevenissen tijdens en na hun studie. Lees mee, praat mee en laat je inspireren! Uiteraard kun je zelf ook meedoen.

Share

Myrthe Berkman bij NRC live

22 mei 2017 door

Mijn naam is Myrthe Berkman, vierdejaars studente Communicatie, en ik ben momenteel aan het afstuderen bij het Amsterdamse FinTech (Finance Technology) bedrijf Virtual Affairs. Ik hoor jeMyrthe berkman, studente Communicatie denken, wat kun je daar nou voor elkaar boksen met zo’n achtergrond? Ik wil in de toekomst graag bruggen slaan tussen de steeds moeilijker wordende technologische wereld en alle derde partijen die hiermee te maken hebben. Je kunt hierbij denken aan interne belanghebbers (marketeers en sales medewerkers die een technologisch product moeten verkopen), afnemers, sollicitanten of investeerders.

Lees verder

Share

Meer uit uw pensioen halen? Kom naar de pensioenavond op 6 juni 2017

18 mei 2017 door

Wat kan ik doen om mijn pensioentekort op te lossen? Wat wordt waarschijnlijk mijn nieuwe AOW-leeftijd? U bent niet de enige die met deze vragen rondloopt of bepaalde wensen heeft op het gebied van pensioen. Wilt u verheldering krijgen over uw pensioensituatie? Wilt u meer weten over de mogelijkheden in uw situatie? Kom dan naar de pensioenavond op dinsdag 6 juni 2017!

 

Tijdens de pensioenavond vinden er twee activiteiten plaats: de doorlopende informatiemarkt en de pensioenspreekuren met een van de FSM-studenten.

Doorlopende informatiemarkt

Tijdens de doorlopende informatiemarkt zijn (onafhankelijke) pensioenadviseurs en pensioenuitvoerder  ABP aanwezig om al uw vragen te beantwoorden over uw pensioen, Indien uw pensioenuitvoerder aanwezig is, kunt u ook uitleg krijgen over uw pensioenregeling. Verder is het een gelegenheid om uw vragen te stellen over uw pensioentekort, extra opbouwen van het pensioen etc. De doorlopende informatiemarkt is geopend vanaf 16.45 tot 21.00 uur. Ook is het mogelijk om de doorlopende informatiemarkt te bezoeken nadat u het pensioenspreekuur heeft bezocht.

 

Pensioenspreekuur met een van de studenten

Op de website kunt u een spreekuur aanvragen over uw pensioen. Tijdens het spreekuur wordt u geholpen door twee studenten van de opleiding Financial Services Management (FSM). De studenten zijn op de hoogte van de actualiteiten rondom uw pensioen. De vraagstukken die u o.a. kunt voorleggen zijn: eerder stoppen met werken, pensioentekort, pensioen van meerdere werkgevers overdragen, een hoger ouderdomspensioen willen, deeltijdpensioen, uitruil partnerpensioen voor een hoger ouderdomspensioen etc. Kortom, alle vragen waar u nu tegenaan loopt kunt u stellen tijdens het pensioenspreekuur. Wij leggen u de mogelijkheden uit. Een gesprek duurt maximaal dertig minuten. U kunt uzelf aanmelden op de website: http://specials.han.nl/themasites/pensioenspreekuren

 

Locatie van de pensioenavond

De spreekuren worden gehouden op dinsdag 6 juni 2017 tussen 16.00 tot 21.00 uur in het Bisschop Hamerhuis, Verlengde Groenstraat in Nijmegen. Het is makkelijk te bereiken per openbaar vervoer met lijn 10: Heyendaal Shuttle of andere buslijnen (zie 9292.nl voor meer informatie). Ook is de locatie bereikbaar per trein door uit te stappen bij het station ‘ Nijmegen Heyendaal’. Daarna volgt u de borden naar het Bisschop Hamerhuis op de campus of klik op de onderstaande link voor de routeplanner en virtual tour.

 

Virtual tour en routeplanner: https://www.han.nl/start/virtualtour/tour_n15.xml?lang=nl

 

Kom langs bij de informatiemarkt en/of meld u aan voor een spreekuur met studenten. Mocht u vragen hebben over de pensioenavond, aarzel niet om contact op te nemen met de organisatie van de pensioenspreekuren op de onderstaande website. Graag tot ziens!

http://specials.han.nl/themasites/pensioenspreekuren

 

Share

Start samenwerking tussen Nederlandse en Hongaarse studenten tijdens internationale week

13 februari 2017 door

Door Mieke Corven 

Om half tien gaat een groep studenten het lokaal van Bedrijfskunde binnen en iedereen is op zijn best deze dag, want vandaag komt de ambassadeur van Hongarije naar de HAN voor de kick-off van international week en de start van een samenwerking tussen Nederlandse en Hongaarse studenten. Daarom moeten we natuurlijk ook representatief zijn voor onze collega’s voor het komende half jaar, want in Hongarije sluit een klas Hongaarse studenten aan. In dit cluster gaan via videostreaming met de studenten samenwerken. 

Samen hebben we een mooie kick-off waarbij je bijna vergeet dat er een scherm zit tussen Hongarije en Nederland zit totdat er iets gevraagd wordt aan onze “IT-guy” die vanaf de zijlijn de held van de samenwerking is.

Lees verder

Share

Wijsheid en mooie ervaringen bij Start Academy

31 januari 2017 door

Deelnemers van Start Academy presenteerden tijdens het Slot Event op 17 januari hun eigen verhaal aan vele geïnteresseerden. De Start Academy is een trainingsprogramma van 6 maanden voor jonge mensen (17 – 23 jaar) die het lastig vinden om tot een bewuste (studie)keuze te komen. Gedurende deze tijd onderzoek je hoe je het meeste uit jouw leven haalt en ontdek je welke studie(richting) nu echt bij je past en waarom.

Lees verder

Share

Hypotheekadvies in de praktijk

17 januari 2017 door

Ben je benieuwd hoe je in aanmerking kunt komen voor een koopwoning. Welke hypotheek het beste bij je past? Waar moet je beginnen en welke partijen zijn hier bij betrokken? Dit waren vragen die de student met hulp van financiële adviseurs hebben beantwoord op de speciale hypotheekinformatieavond in december van de opleiding Financial Services Management.

Lees verder

Share