HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Vergroot je wereld

FEM vergroot je wereld!

Studenten van de Faculteit Economie en Management (FEM) vergroten hun netwerk, creativiteit, inspiratie en kennis. Maar ook hun talent, mogelijkheden en toekomst. Kortom, hun wereld. Hoe? Dat lees je op dit weblog. Met foto’s, video’s en teksten houden studenten jou op de hoogte van hun belevenissen tijdens en na hun studie. Lees mee, praat mee en laat je inspireren! Uiteraard kun je zelf ook meedoen.

LinkedInShare

Hvordan går det?

17 december 2014 door

Na mijn eerste blog heb ik mogen ervaren hoe leuk het is om je ervaringen te delen met anderen, ik heb veel positieve reacties ontvangen vanuit medestudenten en docenten. Dat motiveerde mij dan ook om door te gaan met bloggen.

De afgelopen periode ben ik volop bezig geweest met mijn onderzoek; het in kaart brengen van de eisen waaraan het primaire proces van Mobilis Danmark moet voldoen. Het onderzoek richt zich daarbij contractuele, juridische, interne en externe eisen. De contractuele en juridische eisen zijn geanalyseerd met behulp van deskresearch, gelukkig waren de benodigde documenten ook in het Engels beschikbaar waardoor vertalen een stuk makkelijker werd. Al moet ik zeggen dat mijn Deens, ondanks dat we maar 2 uur Deense les in de week hebben, langzaamaan steeds beter wordt, met een woordenboek erbij lukt het mij al aardig om stukken tekst te begrijpen. Het Deens spreken is af en toe wel echt hocuspocus voor mij, woorden worden aan elkaar geplakt, letters worden niet uitgesproken en/of totaal anders uitgesproken. De standaardzinnetjes zoals Hvordan går det? (Hoe gaat het?) gaan prima alleen nieuwe woorden en/of zinnen uitspreken zijn af en toe echt een raadsel. Lees verder

LinkedInShare

Digital Magazine Award Miss V bij Grand Prix Content Marketing 2014

10 december 2014 door
digitalmagazine_2

Team Miss V ontvangt derde prijs Student talent Award 2014

Daar zitten we dan met ons team van Digital Magazine Miss V tussen allemaal grote merken op de Grand Prix Content Marketing Award uitreiking. Contentmarketing is een van de snelst groeiende disciplines in het marketingvak. Contentmarketing gaat immers over gewenste communicatie. Over gave video’s, mooie bladen, spraakmakende tv-programma’s, inspirerende websites, boeiende evenementen, en ga zo maar door.

Lees verder

LinkedInShare

Film 3 – afstuderen bij Coop

4 december 2014 door

Het is eind november en dat betekent: ik ben over de helft! Het Plan van Aanpak heeft een akkoord gekregen en mijn onderzoeksrapport, is in grote lijnen, zo goed als af. De tijd vliegt voorbij, de eerste deadline is in zicht en de spanning loopt steeds meer op…YouTube Preview Image

LinkedInShare

Taal, cultuur en business snuiven tijdens studiereis naar Mexico

20 november 2014 door

Taal, cultuur en business waren ook deze keer weer de drie hoofdingrediënten van de 10-daagse studiereis van de minor Latin American Business Studies (FEM) naar Mexico. Een groep van 22 studenten, met ondergetekenden als begeleiders, verzamelde  zich op vrijdag 24 oktober in alle vroegte op Schiphol met als eerste reisdoel metropool Mexico-Stad. Hieronder volgt een impressie van de reis.

Bij het inchecken wordt ons het hemd van het lijf gevraagd, krijgen we een total body scan en gaan de tassen nog een keer binnenstebuiten. We vliegen namelijk via de Verenigde Staten, een beetje omslachtig, maar het was het goedkoopst. Gelukkig komt iedereen keer op keer langs alle veiligheidschecks en wordt de groep na een tussenlanding in Washington DC, volgens afspraak door gids Bernardo Ortiz opgehaald op het vliegveld van Mexico-Stad. Onze studiereis is dan echt begonnen. Lees verder

LinkedInShare

Velkommen til Danmark

20 november 2014 door

Een aantal weken geleden ben ik door mijn stagedocent, Desmond Hulsteijn, benaderd om een blog bij te houden over mijn stage in Denemarken. Het leek mij erg leuk om mijn ervaringen met jullie te delen. Een nieuwe omgeving brengt in mijn ogen altijd nieuwe ervaringen met zich mee.

Even kort voorstellen

Ik ben Kevin Phoelich, 3e jaars student Bedrijfskunde MER. Vooral de integrale koppeling tussen de invalshoeken management, economie en recht spreken mij enorm aan binnen deze studie. Naast mijn studie ben ik werkzaam als administratief medewerker bij een klein afbouwbedrijf.

Februari 2014

De stage drempel is behaald en tijd om op zoek te gaan naar stageplaats. Hmmm, maar waar wil ik stagelopen? Na wat gesprekken met mijn SLB-er heb ik besloten om op zoek te gaan naar een stage binnen de bouwsector. De crisis heeft ook toegeslagen in de bouwsector, de ene na de andere afwijzing kwam dan ook snel binnen. Tot ik op een zeker moment, via, via, in contact kwam met Mobilis. Mobilis is een civiele betonbouwer en biedt oplossing voor vraagstukken op het gebied van infrastructuur, water en industrie. Bijna iedereen is wel eens in aanraking geweest met de producten van Mobilis. Zij ontwikkelen namelijk kunstwerken zoals bruggen en tunnels maar ook fundaties en waterinstallaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de betonnen constructies. Tijdens het contact met Mobilis bleek het te gaan om een stage bij de nieuwe Deense onderneming, Mobilis Danmark.

Lees verder

LinkedInShare