HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Vergroot je wereld

FEM vergroot je wereld!

Studenten van de Faculteit Economie en Management (FEM) vergroten hun netwerk, creativiteit, inspiratie en kennis. Maar ook hun talent, mogelijkheden en toekomst. Kortom, hun wereld. Hoe? Dat lees je op dit weblog. Met foto’s, video’s en teksten houden studenten jou op de hoogte van hun belevenissen tijdens en na hun studie. Lees mee, praat mee en laat je inspireren! Uiteraard kun je zelf ook meedoen.

LinkedInShare

Kan Arnhem een studentenstad worden? Jouw mening telt!

1 oktober 2015 door

Studenten van de minor Branding hebben van de gemeente opdracht gekregen te onderzoeken of Arnhem een studentenstad kan worden. arnhemstudentenstad_kleinTijdens een debat begin september is er in het stadhuis over ‘Arnhem studentenstad’ gedebatteerd. De wethouder König heeft studenten gevraagd met suggesties te komen.

Lees verder

LinkedInShare

Elsevier ‘Beste Studies 2015’: opnieuw hoge positie voor de HAN

25 september 2015 door

Weekblad Elsevier heeft de ranglijst ‘Beste Studies 2015’ bekendgemaakt. In de categorie ‘grote hogescholen’ neemt de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)Elsevier1 de 2e positie in. Het weekblad doet jaarlijks onderzoek naar de beste bachelorstudies in het hoger onderwijs.

Lees verder

LinkedInShare

Studenten Commerciële Economie in Kuala Lumpur

24 september 2015 door

Ton en Stijn (studenten Commerciële Economie) en Saloua (HES Amsterdam) lopen sinds deze maand stage bij een internationaal adviesbureau in Kuala Lumpur. Lees hier hun eerste ervaringen in Maleisië.studenteninazie4

Lees verder

LinkedInShare

Jonge enthousiastelingen in ondernemersland

8 juni 2015 door

Nyink Akoestiek

De komende maanden volgen we de enthousiaste jonge ondernemers Peter Nijhuis (1990) en Erik Weenink (1991) op de voet. Erik zal ons door middel van een maandelijkse column op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen hun bedrijf Nyink dat is onstaan als studentenbedrijf op de HAN.

Nyink is een startend bedrijf dat de afgelopen twee jaar een flinke groei doormaakt en zicht steeds beter op de kaart weet te zetten. Dit proces loopt echter niet altijd zoals de ondernemers Peter Nijhuis en Erik Weenink voor ogen hadden. Zij zitten in een jaar van kansen en successen, maar ook van leermomenten en tegenslagen. In deze maandelijkse column delen zij hun ervaring met het ondernemerschap en geven ze tips over de dingen die ze in die maand hebben meegemaakt.

Nyink
Nyink is op 11-11-’11 opgericht door Peter Nijhuis en Erik Weenink en is voortvloeisel uit een studentenbedrijf van Jong Ondernemen op de HAN. Als studentenbedrijf hebben Nijhuis en Weenink samen met 9 andere studenten een ‘spiekscherm’ ontwikkeld voor de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Na een succesvol studententraject zagen beide heren heil in het product en besloten er hun bedrijf mee op te richten.

Inmiddels zijn ze 3,5 jaar verder en zijn beide heren afgestudeerd en twee jaar fulltime bezig met hun onderneming. Met name in de laatste twee jaar heeft het bedrijf een flinke groei door gemaakt. Het assortiment is flink uitgebreid met meerdere ‘spiekschermen’, werkplekafscheidingen en akoestische oplossingen. Al deze producten worden door Nyink zelf bedacht, ontworpen en geproduceerd. Hierbij maakt Nyink gebruik van meerdere verkoopkanalen, zoals een webshop en een uitgebreid dealernetwerk. Op dit moment is Nyink gevestigd in een voormalige basisschool in het Achterhoekse Beltrum.

Nabije toekomst
In de nabije toekomst wil Nyink haar assortiment werkplekafscheidingen uitbreiden met unieke en duurzame innovaties. Daarnaast wil Nyink haar buitenlandse bekendheid gaan vergroten door haar dealernetwerk uit te breiden en de webshop te vertalen. Ook is Nyink bezig met een nieuwe huisvesting en het uitdenken van nieuwe marketingstrategieën. Kortom, genoeg om jullie de komende maanden van op de hoogte te houden. We zullen jullie laten weten waar Nyink mee bezig is, wat voor mooie en minder mooie momenten ze beleven. Wil je nu al meer weten over beide heren en hun onderneming, ga dan naar www.nyink.nl.

 

Peter Nijhuis (1990) en Erik Weenink (1991)
Bedrijf: Nyink
Product: Werkplekafscheidingen
Functie: Eigenaren en medeoprichters
Sinds: November 2011
Website: www.nyink.nl

LinkedInShare

Nederlandse en Duitse studenten maken kennis met elkaar en met elkaars fiscale wetgeving

8 april 2015 door

Voor de opleiding Fiscaal Recht en Economie was op 30 en 31 maart in Arnhem het Internationale Project voor derdejaars studenten. Dit project wordt samen met de Fachhochschule Mönchen Gladbach en met PricewaterhouseCoopers (PWC) Düsseldorf georganiseerd. Het Internationale Project geeft Nederlandse en Duitse studenten de kans om kennis te maken met de fiscale wetgeving en de cultuur in het buurland: twee aspecten waarmee men straks ook in het beroepenveld te maken krijgen. Ze gingen aan de slag met casussen ondersteund met diverse lezingen.

Lees verder

LinkedInShare