HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Vergroot je wereld

FEM vergroot je wereld!

Studenten van de Faculteit Economie en Management (FEM) vergroten hun netwerk, creativiteit, inspiratie en kennis. Maar ook hun talent, mogelijkheden en toekomst. Kortom, hun wereld. Hoe? Dat lees je op dit weblog. Met foto’s, video’s en teksten houden studenten jou op de hoogte van hun belevenissen tijdens en na hun studie. Lees mee, praat mee en laat je inspireren! Uiteraard kun je zelf ook meedoen.

LinkedInShare

Maak kans op een meet and greet met mr. Jan Vlug

17 mei 2016 door

Het aftellen is begonnen, want het HAN Juridisch Dictee vindt plaats op 24 mei 2016 om 15.00 uur in de Stevenskerk in Nijmegen. Schroom niet en meld je aan via han.nl/juridischdictee. De hoofdprijs is 250 euro cash en een dag meelopen in de praktijk bij NOME Advocaten, verder kun je wettenbundels, boekenbonnen en een avondje uit bij LUX winnen.

De borrel is gratis en niemand minder dan mr. Jan Vlug presenteert het dictee. Wil je alvast in de stemming komen, lees dan alvast hier het interview met mr. Jan Vlug.

Lees verder

LinkedInShare

Spartan Race – #teamadidas

17 mei 2016 door

De Spartan Race. Bij sommigen van jullie al bekend. 5 kilometer hardlopen met tussendoor 15+ obstakels (modder, koud water, klimmuren etc.) . De Reebok Spartan Sprint: Dit is de kortste race. Het is perfect voor atleten van alle niveaus; van ‘first timers’ tot extreme racers.

Voorbereiding
Global Workplaces is calling Spartans! Zo luidde de onderwerpregel van de email. Elke afdeling had de mogelijkheid om een team namens de afdeling op te geven. Samen met een aantal andere afdelingen vormden we Team adidas. Zo gezegd, zo gedaan. Het team Global Workplaces, waar ik onderdeel van uitmaakte, was al snel gevormd. 10 strijders werden 6 weken (1 training per week) getraind door een coach van adidas Company Sports. Ons team was er in ieder geval klaar voor.

Lees verder

LinkedInShare

Webcare workshop op Dag van de Toecomst

20 april 2016 door

dag van de ToeCOMstAfgelopen donderdag 31 maart was de Dag van de ToeCOMst;  een jaarlijks event van de opleiding Communicatie van de Hogeschool Arnhem Nijmegen, met  dit jaar als thema ‘Energie van Synergie’.  Tijdens de Dag van de ToeCOMst staat kennis delen tussen communicatieprofessionals, studenten en communicatiedocenten centraal. Verschillende communicatieprofessionals (waaronder een aantal oud-studenten!)  verzorgden inspirerende lezingen en workshops.

Ook collega Renée van Os en ik gaven met veel enthousiasme een workshop over webcare: best en worst practices van webcare. Met ongeveer 15 deelnemers, bestaande uit communicatieprofessionals, collega’s en communicatiestudenten, zijn we om 16.00 uur van start gegaan.

De workshop begon met een overview van bewezen effectieve webcare. De belangrijkste tips uit de workshop voor je op een rij: Lees verder

LinkedInShare

De ongeschreven regels van adidas

4 april 2016 door

Lijstjes zijn altijd fijn om te lezen. Daarom in deze blog een lijstje van een aantal ongeschreven regels:

Currywurst Freitag

Vrijdagmiddag is de drukste dag in het bedrijfsrestaurant Stripes (afgeleid van de drie adidas strepen). Het menu is doordeweeks erg varierend, maar toch loopt vrijdag iedereen rond met een bord Currywurst en friet. Een grappig gezicht als je dit van boven ziet.

adidas Outlet Store

Je doet echt iets verkeerd als je in de eerste weken nadat je begonnen bent nog niet in de enorme outlet store bent geweest. Na de afgelopen twee maanden kan ik met gemak twee volle sporttassen vullen met voetbalshirts, schoenen en accessoires. Met fikse kortingen die medewerkers krijgen is het ook nog voordelig.

Sample sale!!!  

Twee keer per half jaar wordt er een sample sale georganiseerd. Chaos ten top. Producten die niet meer in de reguliere verkoop verkrijgbaar zijn worden voor minimale prijzen aangeboden. Wel is alles in maat M of schoenmaat 42. Om 7 uur ‘s ochtends staan de mensen al te dringen om de beste items te kunnen kopen. Reken hier ook een uur bij die je in de rij voor de kassa doorbrengt.

Meetings lopen altijd uit

Dit is misschien niet typisch iets voor adidas, maar kan voor sommigen vervelend zijn. Een meeting van een uur wordt vaak verlengd met een half uur. Die lunchplannen die je aanvankelijk had kun je dan meteen uitstellen.

Call 123

Het meest eenvoudige telefoonnummer van de organisatie. De IT helpdesk. Meer hoef ik waarschijnlijk niet uit te leggen.

Weekend begint vrijdag om 15u

Ideaal voor de komende maanden in de zomer. De rest van de week zijn er voldoende overuren gemaakt om vrijdag het weekend eerder te starten. Verder is het vrij normaal om maandag een vrije dag op te nemen. Trust based working maakt dit mogelijk. Perfect voor de mensen die iets verder van het werk wonen. Voor mij ook fijn om af en toe terug naar huis in Nijmegen te gaan.

Andermans schoenen

Dit gebeurt vanzelf. Omdat ik omgeven ben door het merk adidas, heb ik de neighing ontwikkeld om naar andermans schoenen te kijken. Nike wordt dan indirect een ‘vijand’ ;) Gelukkig ben ik niet de enige die dit doet. Verder is het niet vreemd geworden om in elke stad waar men is naar een adidas store te zoeken.

Tot zover mijn lijstje van ongeschreven regels bij adidas.

Bis später!

PSX_20160402_162703

LinkedInShare

Sportstandort Herzogenaurach

15 maart 2016 door

Een stad in het zuiden van Duitsland met ongeveer 23.000 inwoners. De geboorteplaats van twee reuzen in de wereld van sportartikelen. adidas en Puma, opgericht door de twee broers Adolf Dassler en Rudolf Dassler. Na een familiaire scheiding in 1948 zijn de hoofdkantoren van beide bedrijven nog steeds gevestigd in de stad aan de rivier de Aurach. Ook het hoofdkantoor van Schaeffler Group is gevestigd in Herzogenaurach.

Lees verder

LinkedInShare