HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Vergroot je wereld

FEM vergroot je wereld!

Studenten van de Faculteit Economie en Management (FEM) vergroten hun netwerk, creativiteit, inspiratie en kennis. Maar ook hun talent, mogelijkheden en toekomst. Kortom, hun wereld. Hoe? Dat lees je op dit weblog. Met foto’s, video’s en teksten houden studenten jou op de hoogte van hun belevenissen tijdens en na hun studie. Lees mee, praat mee en laat je inspireren! Uiteraard kun je zelf ook meedoen.

LinkedInShare

Inspirerende verhalen die je energie geven en een lach op je gezicht toveren!

22 maart 2015 door

Anderhalve maand geleden zijn wij begonnen met onze blog Ondernemen Voor Studenten. Inmiddels hebben we een aantal ondernemers geïnterviewd en met veel plezier hun verhaal in de schijnwerpers gezet. Deze zijn al door veel mensen gelezen en we hebben hier veel leuke reacties op gekregen. Ondertussen blijven wij zoeken naar ondernemers zoeken die met hun verhaal een voorbeeld vormen voor toekomstige entrepreneurs.

In het begin was het moeilijk om een onderwerp te kiezen voor onze blog

Voor het vak Online Business kregen wij de opdracht om een blog te schrijven. Bij het kiezen van een onderwerp was het eerste idee om de blog over lifestyle te laten gaan, met de focus op studenten. Dit bleek echter een te algemeen onderwerp waarover ook al de nodige blogs bestaan.

Omdat onze opleiding gaat over ondernemen hebben we daarom besloten onze blog hierop te richten. Met onze verhalen over entrepreneurs uit diverse vakgebieden willen wij onze lezers verwennen met een lach en vooral veel motivatie om hun eigen dromen na te gaan streven.

Even voorstellen

Voor onze eerste blog had Moni al meteen een aantal ondernemers die interessant zouden zijn om te benaderen. Dit is een kenmerkende eigenschap van Moni. Hij is een echte netwerker, wat goed van pas komt bij onze blog.

Moni is geboren in Uige in Angola en kwam op zesjarige leeftijd naar Nederland. Hij heeft hier op hoog niveau gejudood en is ook een echte sportman. Na de middelbare school heeft hij sport en beweging gedaan. Nu wil hij zijn passie voor sport met ondernemen combineren en hij zit dan ook altijd vol ideeën voor nieuwe concepten.

James is onze man die de blogs vorm geeft. Al bij onze eerste blog bleek hij handig te zijn met wordpress, maar hij is ook goed in het beheren van Social Media die wij om onze blog heen hebben opgezet. Naast de opleiding is hij ook bezig met aandelen en koersen en vind dit erg interessant.

Hij is in Irak geboren en kwam in 1999 naar Nederland. In 2003 krijg hij een verblijfsvergunning en is hij in Elst komen wonen. Na het vmbo en havo is hij er nu op gebrand zijn hbo-diploma te halen.

De interviews moeten natuurlijk in een aantrekkelijk verhaal gegoten worden. Ook daar hebben we een mannetje voor aangezien we met z’n drieën zijn. Na ieder interview ontfermt Rick zich over de inhoud van de post. Hij vindt het leuk om te schrijven en kan hier dan ook zijn ei in kwijt. Daarnaast krijgt hij energie van de inspirerende verhalen van ondernemers wat hij probeert over te brengen met behulp van de blog.

DSC00364

Werkwijze

De rolverdeling is bij ons als vanzelf ontstaan. Moni legt contact met interessante ondernemers om een interview te regelen. Voor het interview stellen we met z’n drieën vragen op die we willen stellen nadat we ons eerst zo goed mogelijk verdiept hebben in de entrepreneur en zijn business. Tijdens het interviewen worden de vragen voornamelijk door Rick gesteld met uiteraard aanvulling van James en Moni. Na het interview klimt Rick in de pen en laat James zijn magische vingers het werk doen om het stuk van je scherm te laten spatten. Dit doet hij onder andere door de door Moni gemaakt foto’s en filmpjes toe te voegen en de blog op de juiste manier aan de man te brengen via Social media.

Een bekende Nederlander?

We zijn blij dat onze blogs door veel mensen opgemerkt worden. Het gaat zelfs zo lekker dat we alvast mogen verklappen binnenkort een bekende Nederlander te zullen interviewen. Wie dat is gaan we natuurlijk nog niet verklappen maar inspirerend gaat het zeker worden. Stay Tuned!

LinkedInShare

Voor alle HAN alumni! Kom op het eerste HAN-brede alumni event

10 maart 2015 door
De HAN organiseert op 24 maart en op 2 april de eerste HAN brede Alumni events voor alle HAN Alumni in Arnhem en Nijmegen. Het centrale thema is duurzaam; van duurzame inzetbaarheid tot duurzame ontwikkeling en duurzaam ondernemen.Logo Omdenken

Lees verder

LinkedInShare

Ik ben afgestudeerd!

2 februari 2015 door

Dit was het dan… Mijn afstudeeravontuur bij organisatie Coop. Wat was het een heerlijke, gezellige, drukke en vooral leerzame tijd! Het zit erop en dit allemaal binnen de vastgestelde tijd. Wat geeft afstuderen een voldaan gevoel. Het is tijd om mijn biezen te pakken en een nieuw avontuur te beginnen als online redacteur in Amsterdam. Goodbye HAN!

Check alle filmpjes op www.paulinesteerneman.nl 

YouTube Preview Image
LinkedInShare

Film 4 – Afstuderen bij Coop

5 januari 2015 door

Het einde van het afstuderen is in zicht en de filmpjes krijgen een steeds positievere insteek naarmate de tijd vordert. Goed teken dus! Check www.paulinesteerneman.nl voor de andere filmpjes.

YouTube Preview Image
LinkedInShare

FEM Knowledge tour Herman Wijffels

18 december 2014 door

De eerste inspirerende FEM Knowledge Tour van de HAN vond plaats op 17 december in Arnhem. Gastspreker Herman Wijffels ging in gesprek met studenten, medewerkers en relaties van de HAN over het thema: ‘kwaliteit en integriteit in de financiële sector’.

HermanWijffels_web RGF141217-2116 RGF141217-2125 Debat1_web    RGF141217-2083 RGF141217-2309RGF141217-2013RGF141217-2022RGF141217-2035RGF141217-2505

LinkedInShare