HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Vergroot je wereld

FEM vergroot je wereld!

Studenten van de Faculteit Economie en Management (FEM) vergroten hun netwerk, creativiteit, inspiratie en kennis. Maar ook hun talent, mogelijkheden en toekomst. Kortom, hun wereld. Hoe? Dat lees je op dit weblog. Met foto’s, video’s en teksten houden studenten jou op de hoogte van hun belevenissen tijdens en na hun studie. Lees mee, praat mee en laat je inspireren! Uiteraard kun je zelf ook meedoen.

LinkedInShare

Taal, cultuur en business snuiven tijdens studiereis naar Mexico

20 november 2014 door

Taal, cultuur en business waren ook deze keer weer de drie hoofdingrediënten van de 10-daagse studiereis van de minor Latin American Business Studies (FEM) naar Mexico. Een groep van 22 studenten, met ondergetekenden als begeleiders, verzamelde  zich op vrijdag 24 oktober in alle vroegte op Schiphol met als eerste reisdoel metropool Mexico-Stad. Hieronder volgt een impressie van de reis.

Bij het inchecken wordt ons het hemd van het lijf gevraagd, krijgen we een total body scan en gaan de tassen nog een keer binnenstebuiten. We vliegen namelijk via de Verenigde Staten, een beetje omslachtig, maar het was het goedkoopst. Gelukkig komt iedereen keer op keer langs alle veiligheidschecks en wordt de groep na een tussenlanding in Washington DC, volgens afspraak door gids Bernardo Ortiz opgehaald op het vliegveld van Mexico-Stad. Onze studiereis is dan echt begonnen. Lees verder

LinkedInShare

Velkommen til Danmark

20 november 2014 door

Een aantal weken geleden ben ik door mijn stagedocent, Desmond Hulsteijn, benaderd om een blog bij te houden over mijn stage in Denemarken. Het leek mij erg leuk om mijn ervaringen met jullie te delen. Een nieuwe omgeving brengt in mijn ogen altijd nieuwe ervaringen met zich mee.

Even kort voorstellen

Ik ben Kevin Phoelich, 3e jaars student Bedrijfskunde MER. Vooral de integrale koppeling tussen de invalshoeken management, economie en recht spreken mij enorm aan binnen deze studie. Naast mijn studie ben ik werkzaam als administratief medewerker bij een klein afbouwbedrijf.

Februari 2014

De stage drempel is behaald en tijd om op zoek te gaan naar stageplaats. Hmmm, maar waar wil ik stagelopen? Na wat gesprekken met mijn SLB-er heb ik besloten om op zoek te gaan naar een stage binnen de bouwsector. De crisis heeft ook toegeslagen in de bouwsector, de ene na de andere afwijzing kwam dan ook snel binnen. Tot ik op een zeker moment, via, via, in contact kwam met Mobilis. Mobilis is een civiele betonbouwer en biedt oplossing voor vraagstukken op het gebied van infrastructuur, water en industrie. Bijna iedereen is wel eens in aanraking geweest met de producten van Mobilis. Zij ontwikkelen namelijk kunstwerken zoals bruggen en tunnels maar ook fundaties en waterinstallaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de betonnen constructies. Tijdens het contact met Mobilis bleek het te gaan om een stage bij de nieuwe Deense onderneming, Mobilis Danmark.

Lees verder

LinkedInShare

Film 2 afstudeer avontuur bij Coop

3 november 2014 door

Gelukkig heeft Coop héél veel leuke en inspirerende activiteiten, anders werd het afstudeer avontuur ook deze maand een beetje eentonig. De maand oktober staat namelijk nog steeds in het teken van mijn PvA (hoe is het mogelijk). Ongelooflijk, ik had never nooit verwacht dat ik rond deze tijd nog steeds aan het begin van mijn onderzoek zou staan. Ondanks de tegenslagen heeft film deel 2 van het afstudeer avontuur bij Coop een happy ending! Hoe dat kan? Kijk zelf maar!

YouTube Preview Image
LinkedInShare

Geslaagde fruitactie!

3 oktober 2014 door

De HAN is volgens Elsevier wederom de beste hogeschool onder de grote hogescholen van Nederland. Dit betekent dat wij van de grote hbo-instellingen de meeste opleidingen hebben met tevreden studenten; prachtig! Om dit te vieren trakteerde het College van Bestuur iedereen op fruit. Immers: Succes pluk je bij de HAN!

Het fruit vond gretig aftrek, zo blijkt ook uit het filmpje!

Lees verder

LinkedInShare

Afstuderen bij Coop!

3 oktober 2014 door

Yes, zie hieronder de eerste film van het reilen en zeilen rondom het afstuderen bij Coop. Het was héél moeilijk om een selectie te maken van alle opnames. Had ik dit niet gedaan, dan had het filmpje wel een halfuur kunnen duren. Uiteraard zijn de allerleukste opnames erin gestopt. Dit betekent dat het inhoudelijke van het afstuderen wat achterwege is gebleven. Om toch een beetje zicht te geven op waar ik me nu bevind in het afstudeerproces, schrijf ik een stukje hierover.

Lees verder

LinkedInShare