HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Vergroot je wereld

FEM vergroot je wereld!

Studenten van de Faculteit Economie en Management (FEM) vergroten hun netwerk, creativiteit, inspiratie en kennis. Maar ook hun talent, mogelijkheden en toekomst. Kortom, hun wereld. Hoe? Dat lees je op dit weblog. Met foto’s, video’s en teksten houden studenten jou op de hoogte van hun belevenissen tijdens en na hun studie. Lees mee, praat mee en laat je inspireren! Uiteraard kun je zelf ook meedoen.

LinkedInShare

International Week voor 80 buitenlandse HAN-studenten

26 januari 2016 door

Studenten Bedrijfskunde MER organiseren van 2 tot en met 4 februari een internationale week voor 80 buitenlandse studenten van hunBKMER international week eigen opleiding.  Een vol programma met gastsprekers uit binnen- en buitenland. En vooral ook andere activiteiten zoals een rondvaart door de nieuw vaargeul in Nijmegen. Met het thema Triple A-status: Away from Amsterdam en Arnhem willen ze de studenten naast veel leerzame activiteiten vooral ook kennis met elkaar en de stad Nijmegen laten maken. Lees verder

LinkedInShare

Syrische vluchtelingen kijken hun ogen uit in Openlucht Museum

13 januari 2016 door

Dankzij 6 studenten van verschillende hogescholen in Nederland maakten 50 Syrische vluchtelingen die in Arnhem verblijven maandag kennis met de manier waarop Nederlanders vroeger leefden. Ze werden rondgeleid door het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem.

Het evenement was georganiseerd door 6 studenten die bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen voor enkele maanden de minor Evenementen deden.

Wethouder
Onderdeel daarvan was dat zij een evenement moesten organiseren. Dat moest snel en ze kregen er geen geld voor. Via sponsorgelden heeft het zestal het voor elkaar gekregen. De vluchtelingen werden maandag ontvangen door wethouder Anja Haga van Arnhem. “In een moeilijke periode in jullie leven kunnen jullie nu even een dagje genieten.” De mannen keken hun ogen uit in de Zaanse buurt. Vooral de molens in het museum trokken de aandacht. “Zo hadden wij ons Nederland voorgesteld”, aldus een van de Syriërs.

Syrisch buffet
De rondleiding werd beëindigd op de schaatsbaan. Onderdeel van het evenement was ook een Syrisch buffet, bereid door 3 koks uit Syrië. De maaltijd werd genuttigd in restaurant Momento in Arnhem. <Bron: De Gelderlander, 11 januari 2016>

Ook RTV-Arnhem was erbij.

LinkedInShare

Ga ervoor als je iets leuks vindt

18 november 2015 door

In Gelderland wemelt het van vele sportactiviteiten.Papendal, NOC*NSF, Vitesse, De Graafschap, N.E.C., turnvereniging Dtamaraschellekense Hazenkamp en basketbal. HAN-studenten vinden hierin dan ook snel hun weg. Niet alleen studenten maar ook medewerkers van de HAN hebben iets met sport, zo ook docente Tamara Schellekens en faculteitsdirecteur van Economie en Management Theo Joosten.

Lees verder

LinkedInShare

Ruud Jilesen ontvangt prestigieuze beurs

22 oktober 2015 door

HAN-student Ruud Jilesen van de opleiding Facilitair Management heeft tijdens IFMA’s World Workplace in Denver FM_RuudJilesen(USA) een studiebeurs ter waarde van $ 5.000,- gekregen als één van de beste studenten Facility Management. De beurs die Ruud heeft gewonnen is gesponsord door FMN, een onafhankelijke beroepsvereniging voor iedereen die geïnteresseerd is in het facilitaire domein.

Lees verder

LinkedInShare

Studenten over hun eerste ervaringen bij de HAN

12 oktober 2015 door

Studenten Naomi en Alissa van de opleiding Commerciële Economie delen via een blog hun eerste ervaringen bij de HAN.

Blogbeginopdehan

Studenten Alissa en Naomi

Naomi en Alissa schrijven: ‘Onze eerste schooldag begon met een korte introductie van onze opleiding, commerciële economie. In deze korte introductie kregen we een aantal zaken te horen: welke vakken we gaan krijgen, wie belangrijke contactpersonen zijn binnen deze opleiding en natuurlijk wie onze SLB’er (studieloopbaanbegeleider) wordt! Daarna zijn we met onze klas en SLB’er bij elkaar gaan zitten, waar we elkaar beter hebben leren kennen!….

Lees verder

LinkedInShare