HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Technologie en Samenleving

TERUGBLIK ONDERZOEKSMIDDAG

“HOE INFORMATIETECHNOLOGIE
ALLES VERANDERT”

GA NAAR DE PRESENTATIES

Vijf nieuwe partnerbedrijven HAN Lean-QRM Centrum

12 juni 2017 door Cynthia Hartsema

Deze maand verwelkomen wij maar liefst vijf nieuwe partnerbedrijven! Deze bedrijven zetten zich samen met het HAN Lean-QRM Centrum in voor het leggen van de verbinding tussen hun dagelijkse praktijk, het HBO-onderwijs en toegepast onderzoek. Onderzoekers, stagiaires en afstudeerders voeren binnen deze bedrijven projecten uit en ontwikkelen zo kennis op het gebied van Lean en QRM.

Voordelen voor onze partnerbedrijven
Het HAN Lean-QRM Centrum is een platform voor continue wisselwerking tussen onderzoek en praktijk en helpt partnerbedrijven in de ontwikkeling naar een continu verbeterende organisatie.
Dit betekent dat we hen:
• begeleiden en samen met hen de route die wordt afgelegd evalueren;
• regelmatig een spiegel voorhouden van wat goed gaat en wat minder goed gaat;
• kennis- en trainingsbijeenkomsten aanbieden;
• in contact brengen met andere organisaties die ervaring hebben met continu verbeterpraktijken en/of worstelen met dezelfde problemen;
• ondersteunen bij het ontwikkelen en implementeren van concrete verbeteringen.

Onze nieuwe partners
Deze maand starten de volgende vijf bedrijven hun samenwerking met het HAN Lean-QRM Centrum:

Bredenoord 
Bredenoord ontwikkelt, levert, onderhoudt en exploiteert de betrouwbaarste toonaangevende decentrale energiesystemen. Met mobiele Logo Bredenoorden permanente systemen (zowel standaard als maatwerk) voorziet ze haar klanten van energiezekerheid, vanuit vestigingen in Nederland, Duitsland, België en Denemarken. Met een vloot van meer dan 2.000 verschillende aggregaten, de expertise van de engineers en servicemonteurs en de eigen afleverservice speelt Bredenoord in op iedere energiebehoefte. Klanten kunnen materiaal huren, leasen en kopen. Van een 15 kVA voor de bouwkeet langs de snelweg tot een 60 MW powerplant.
https://www.bredenoord.com/

Leitz Service B.V. Logo Leitz
Leitz-Service Nederland is een toonaangevende, internationale producent van Precisietools en van specifiek ontworpen Gereedschappen en  Gereedschap Systemen voor het professioneel bewerken van massief hout, samengesteld hout, kunststof en metaal. In 2018 worden alle Nederlandse activiteiten van Leitz-service BV in de vestiging in Elst samengevoegd. Op dit moment werkt men aan de uitbreiding van het pand.
http://www.leitz-service.com/

Veth Automotive B.V.
dé specialist op het gebied van bedrijfswagen aanpassingen
Veth Automotive is specialist op het gebied van bedrijfswagen-aanpassingen. Veth Automotive is een internationale speler voor het leveren van totaal concepten zoals aanpassingen of inrichtingen voor bedrijfswagens tot 5 ton GVW (Gross Vehicle Weight).
Veth Automotive kent een lange historie; al sinds 1840 staan innovatie, kwaliteit en lange-termijnrelaties met klanten voorop in de bedrijfsfilosofie. Door jarenlange ervaring en grote vakkennis is het mogelijk om vrijwel aan iedere vraag te voldoen.
http://www.vethautomotive.com/

HPB Prefab Badkamers
HPB Prefab Badkamers ontwikkelt, produceert en monteert innovatieve prefab badkamers in alle denkbare maten. Deze badkamers Logo HPB Prefabonderscheiden zich sterk in de markt. Naast het gebruik van een unieke gelast stalen kooiconstructie zijn ze zeer solide, professioneel uitgevoerd én eenvoudig te plaatsen. Bij HPB is werkelijk alles mogelijk waarbij de wensen van de klant centraal staan. Dit geldt voor de maatvoeringen, de materialen, de tegels, de verlichting en alle sanitair-uitvoeringen.
HPB Prefab Badkamers heeft een schat aan kennis en ervaring in huis. Hier werken vakmensen, die in zeer korte tijd met passie voor het product een groot aantal badkamers produceren, leveren én monteren.
http://www.hpbbadkamers.nl/

Brink Towing Systems
Brink Group is een van de grootste ondernemingen in Europa op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van trekhaken. HetLogo Brink hoofdkantoor is gevestigd in Staphorst, Nederland.

Brink produceert meer dan tweeduizend verschillende trekhaken en ontwikkelt per jaar zo’n tweehonderd nieuwe trekhaken. Dit is mogelijk dankzij een flexibele productie en een hoge mate van automatisering. Vanuit het magazijn levert Brink een complete trekhaakset met alle bevestigingsmaterialen. Daardoor kan Brink elke bestelling snel leveren. En dat voor bijna alle auto’s. Uiteraard voldoet een trekhaak van Brink aan alle kwaliteitsnormen. De levensduur, de veiligheid en een probleemloze werking en bediening zijn gegarandeerd.
https://brink.eu/nl-nl/trekhaken/over-ons.html

Meer informatie over partnerschap
Wilt u ook een slag maken op het gebied van Lean en QRM? Wilt u leren met en van het HAN Lean-QRM Centrum?
Bezoek voor meer informatie over het HAN Lean-QRM Centrum en de voordelen van samenwerking/partnerschap onze website http://www.han.nl/lean-qrmcentrum of neem contact op met:
Stef Tiggeloven, coördinator HAN Lean-QRM Centrum
T. 0683996291

Share

4de European Lean Educator Conference (ELEC 2017), 8-9 November 2017, Nijmegen

12 juni 2017 door Cynthia Hartsema

Isao Yoshino, mentor John Shook, toegevoegd aan sprekerslijst

Logo ELEC 2017Wilt u leren van de mentor van John Shook? En wilt u leren van de succesvolle Kan-Pro campagne waar Toyota de A3-methode effectief inzette om problemen op te lossen? Meld u dan aan voor de 4de European Lean Educator Conference (ELEC 2017). Na drie succesvolle edities wordt deze toonaangevende conferentie dit jaar door het HAN Lean-QRM Centrum georganiseerd in Nijmegen. Wij zijn trots dat naast sprekers als John Bicheno, Karyn Ross en Kees Luttik ook Isao Yoshine, voormalig Toyota manager, mentor en leidinggevende van John Shook aan de sprekerslijst is toegevoegd.

Rollen en verantwoordelijkheden van managers bij Toyota
Yoshino neemt u tijdens zijn presentatie mee in de Kan-Pro campagne die hij bij Toyota begeleidde. Wat was het doel van de campagne? Op welke manier werd de A3-methode hier toegepast? Wat waren de belangrijkste resultaten na deze 2-jarige campagne. En waarom wordt deze werkwijze niet op grote schaal door andere organisaties toegepast?

Isao Yoshino

Isao Yoshino
Isao Yoshino is oud Toyota manager en nu, na z’n pensionering professor aan de Universiteit van Nagoya Gakuin in Japan. Zijn kennis op het gebied van Lean deed hij op in de ruim 40 jaar dat hij in diverse managementrollen werkte bij Toyota. Hij was een van de drijvende krachten achter het Kanri Nouyoku programma. Dit ontwikkelingsprogramma voor managers maakt met behulp van de A3-methode rollen en verantwoordelijkheden helder en helpt zo problemen op te lossen.

European Lean Educator Conference
De ELEC wordt jaarlijks in een Europees land gehouden.  Dit jaar wordt de conferentie door het HAN Lean–QRM Centrum georganiseerd op 8 en 9 november 2017 in Nijmegen. Het thema Lean Learning / Learning Lean staat tijdens deze dagen centraal. U verbreedt en verdiept tijdens de conferentie uw kennis op het gebied van Lean, maar leert bovenal hoe u deze Lean-kennis overbrengt en zorgt dat deze optimaal beklijft binnen uw bedrijf of instelling.

Early Bird
Bent u een snelle beslisser? Leg dan nu uw deelname vast en maak gebruik van het aantrekkelijke ‘Early Bird’-tarief. Bij deelname aan beide conferentiedagen ontvangt u een korting van €75,- op het standaardtarief. U betaalt €675,- voor deze tweedaagse conferentie. Deze korting geldt tot 1 augustus 2017.

Partners van het HAN Lean-QRM Centrum profiteren extra en ontvangen een korting van 20% op het standaardtarief. Zij nemen deel voor €600,- per persoon.

Doelgroep
De ELEC biedt een interessant programma voor Lean consultants, Lean facilitators binnen organisaties, Lean managers en docenten/onderzoekers op het gebied van Lean.

Meer informatie en deelname
Bezoek voor meer informatie en deelname onze website www.han.nl/elec2017.
Of neem contact op met: Cynthia Hartsema, 06 25 39 33 18

 

Share

Terugblik masterclass – Nieuwbouw met Lean en Industry 4.0 @ HP Valves

12 juni 2017 door Cynthia Hartsema

Op donderdag 1 juni verzorgde Hessel Visser op de HAN Campus een Masterclass voor ruim 30 geïnteresseerde relaties van het HAN Lean-QRM Centrum.  Hessel nam de deelnemers mee in het enorme verandertraject dat HP Valves in de afgelopen jaren heeft doorlopen. Een traject waarin Lean en flow een belangrijke rol speelden.

Nieuwbouw HP ValvesNieuwe fabriek HP Valves
HP Valves (150 medewerkers) maakt hogedrukafsluiters voor energiecentrales. Het bedrijf opende heel recent (21 april 2017) een compleet nieuw gebouwde vestiging in Hengelo; amper 10 jaar na de voorgaande verhuizing in 2007. Hessel Visser was nauw betrokken bij het lean-traject dat HP Valves de laatste jaren heeft doorlopen, en bij de voorbereidingen van deze laatste verhuizing.

Medewerkers betrokken bij voorgeven nieuwe fabriek
Hessel Visser vertelt op enthousiaste wijze hoe alle medewerkers werden betrokken bij het vormgeven van de nieuwe fabriek. Om inspiratie op te doen legde een grote groep operationele medewerkers eerst bezoeken af aan drie andere lean bedrijven. Na ieder bezoek rapporteerden zij welke ideeën konden worden gebruikt bij het inrichten van de nieuwe fabriek van HP Valves.

Kleiner vloeroppervlak, steeds stijgende productie
Door toepassing van lean (zoals one-piece-flow, voorraadverlaging, slimme lay-out) kan HP Valves met een veel kleiner vloeroppervlakte de steeds stijgende productie realiseren. Daarbij zijn ook de lever performance en het kwaliteitsniveau toegenomen. Bovendien bleek een inspirerende leider die actief zijn medewerkers weet te betrekken ook bij HP Valves een kritieke succesfactor bij grote transities.

Over onze masterclasses
Het HAN Lean-QRM Centrum organiseert 4 tot 6 maal per jaar een masterclass. Tijdens deze masterclasses delen sprekers van aansprekende organisaties hun ervaringen op het gebied van Lean. Deze Masterclass van Hessel Visser werd door deelnemers beoordeeld met een 7.8. Benieuwd wie hem als spreker voorgingen? Bekijk dan het overzicht van onze masterclasses op de website www.han.nl/lean-qrmcentrum/

Wilt u op de hoogte blijven van masterclasses, events, onderzoek en onderwijs van het HAN Lean-QRM Centrum? Meld u dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

HAN Lean QRM Centrum
Het HAN Lean-QRM Centrum is het kenniscentrum in Lean en QRM voor de maakindustrie en dienstverlenende organisaties. Het centrum is onderdeel van het lectoraat Lean/World Class Performance dat praktijkgericht onderzoek doet naar het continu verbeteren van bedrijfsprocessen. Hiervoor werkt het samen met verschillende organisaties binnen Nederland en daarbuiten. Het centrum is daarmee een platform voor continue wisselwerking tussen onderzoek, onderwijs en praktijk. Partnerschap met het HAN Lean-QRM Centrum heeft vele voordelen voor bedrijven die een stap willen maken op het gebied van Lean en QRM.

Meer informatie
Bezoek voor meer informatie over het HAN Lean-QRM Centrum en de voordelen van samenwerking/partnerschap onze website www.han.nl/lean-qrmcentrum of neem contact op met:
Stef Tiggeloven, coördinator HAN Lean-QRM Centrum
T. 0683996291

Share