Studenten CMD maken livestream over depressie en zelfdoding

12 januari 2017 door Erik Rijpstra

‘Er zijn nog altijd zoveel taboes over depressie en zelfdoding”, zegt Caroline Hissink (19). ‘Dat willen we doorbreken met onze 113 Livestream.’ Met 9 andere HAN-studenten Communication & Multimedia Design (CMD) organiseerde ze een live talkshow over deze taboes op YouTube.

Deze schoolopdracht kreeg ineens veel aandacht van 3FM, NOS, Omroep Gelderland en De Gelderlander. Wat was de aanleiding?

CMD-studenten-113-livestream-studeer-techniek

Aanleiding van de media-aandacht was het nieuws over een 15-jarige jongen die toevallig in dezelfde week een einde aan zijn leven maakte, waarschijnlijk veroorzaakt door hevige pesterijen op zijn school. De livestream van de CMD-studenten over het gevoelige onderwerp zelfdoding is op 12 januari uitgezonden via het YouTube kanaal 113.

Gemist?

Geen probleem, via deze YouTube-link kun je de uitzending terugzien!

Bron: HAN ICA

Artikel geschreven door Erik Rijpstra.
Webredacteur HAN.nl en Online communicatieadviseur. Voor het werkveld HAN Techniek houd ik me bezig met de werving van studenten voor de bacheloropleidingen van Automotive, Communication and Multimedia Design en HBO-ICT. Vragen of verbetersuggesties? Mail: Erik.Rijpstra@han.nl.