HAN-studente reist met slechts € 100,- ‘On the Road’ door Europa!

9 januari 2017 door Erik Rijpstra

britt-on-the-road-studente-han-industrieel-product-ontwerpen

Britt van Bergen (21) woont in Utrecht, maar studeert Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN in Arnhem. Ze gaat graag op stap met vrienden en rugby is haar sport. Momenteel volgt ze de externe minor Managen van Creativiteit en Innovaties aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Waarom? Deze minor wordt (nog) niet aan de HAN aangeboden, maar ze kreeg wel de ruimte om deze minor aan de HvA te volgen. Dat hoef je Britt geen tweede keer te zeggen!

On the Road

Op dit moment doet zij binnen deze minor met 3 andere studenten (allemaal HvA’ers) een gaaf project over innovatief reizen die als serie via YouTube wordt verspreid. Deze gloednieuwe serie heet: ‘On the Road’.

Britt wordt samen met student Ditmer Runia met slechts € 100,- Europa ingestuurd. Zij gaan de strijd aan met de Amsterdamse studenten Mai Verbij en Gijs Scheltema de Heere, die ook met € 100,- starten. Het duo dat in 2 weken tijd het verst komt, wint (de eer). De studenten zijn vrij om zelf bij te verdienen.

Mensen ontmoeten om verhalen te delen

Britt wil graag veel van de wereld zien, maar vooral mensen uit andere culturen leren kennen. ‘Ik hoop tijdens deze reis veel mensen te leren kennen om verhalen mee te delen. Ik denk dat ik samen met Ditmer gaan winnen, omdat wij niet bang zijn om hulp van vreemden te vragen.’

on-the-road-studenten-reisdocumentaire
Wat bereik je 2 weken?

De makers willen met de YouTube reisdocumentaire On the Road kijkers aan het denken zetten en laten beseffen wat er allemaal mogelijk is in 2 weken en met hulp van anderen. De eerste vlog zal eind januari 2017 verschijnen via de Facebookpagina @ontheroad.

Bron: Metro

metro-krantenartikel-on-the-road-studente-han-industrieel-product-ontwerpen

Artikel geschreven door Erik Rijpstra.
Webredacteur HAN.nl en Online communicatieadviseur. Voor het werkveld HAN Techniek houd ik me bezig met de werving van studenten voor de bacheloropleidingen van Automotive, Communication and Multimedia Design en HBO-ICT. Vragen of verbetersuggesties? Mail: Erik.Rijpstra@han.nl.