Studentenfiets

16 januari 2013 door Jeroen

Jeroen studeert Embedded Systems Engineering.

Tja, al een tijdje zit het me enigszins dwars; mijn persoonlijke fiets-management. Inmiddels woon ik alweer twee jaar op mezelf, waar overigens niets mis mee is, maar nu mis ik de ondersteuning van papa toch wel een klein beetje.

In totaal beschik ik op het moment over 3 fietsen, in mijn hoogtijdagen was dit zelfs 5! Maar op dit moment werkt er maar eentje, maar op een of andere manier staat deze altijd op de verkeerde plek. Vandaag weer, staat hij keurig op slot, droog onder het afdakje van het pabo-gebouw, alleen ben ik daar helaas niet.

2,5  jaar geleden begon ik met 1 fiets die ik toentertijd kreeg van mijn ex schoonmama.  Prima fietsje, tot ik keihard moest remmen voor een taxi die de hoek om kwam scheuren, resultaat: een kromme voorvork. Een vriendje van mij; Remco kon dit op school wel fixen.

Fiets verven

Toen ik mijn mooie burgerlijke fietsje terug kreeg zag deze eruit alsof deze was bewerkt door een vrachtwagen monteur, ziet er niet uit, maar werkt prima! Helaas begon de reparatie na enkele dagen een beetje te roesten. Precies toen ontving ik een mailtje van de studentenvereniging: fiets verven!  Naïef als ik ben ging ik daar naartoe met het idee even mijn voorvork netjes zwart te schilderen. Ik bleek de plank compleet mis geslagen te hebben: je dient je fiets compleet in een vast kleurenpatroon te schilderen in de kleuren geel en blauw.

Einde Burgerlijke fietsen assortiment

Dit was letterlijk en figuurlijk het einde van mijn burgerlijke fietsen assortiment. Aangezien we toen erg ruim woonden en toch regelmatig met veel mensen gingen stappen kwam er al snel een tweede fiets bij, die ik kocht van een klasgenoot voor maar liefst 10 euro. Deze fiets verkeerde in barre toestand, 2 lekke banden, ketting stuk, maar verder een nette fiets.  Oja, 5 dagen later was ik jarig, een dag waarop ik ( je raadt het al) een fiets kreeg. Iedereen gebruikte mijn fietsen, ik had ze wel kunnen gaan verhuren.

Zomerfiets

Toen het zomer werd, kregen we het gekke idee om te gaan mountainbiken op de Veluwe. Ik kocht een echte (dure) mountainbike voor maar liefst 50 euro.

Fietsen voor het leven

Om jullie mijn hele leven verder te besparen, de mountainbike heb ik weer verkocht, na er 4x op gefietst te hebben. Ik heb tijdens het stappen nog ergens een fiets gevonden met twee lekke banden, en er is er eentje gestolen door een oud ijzerhandelaar (die stal maar liefst 8 fietsen tegelijkertijd). Remco, mijn “fietsen- reparatie-held”, ging op eurotrip met een paar vrienden, waar hij graag twee fietsen mee wou nemen die niet zo snel gestolen zouden worden. Gevonden!  Alleen bleek mijn fiets het niet zo op Berlijn te hebben, en vond de fiets het nodig om de buitenband volledig te laten scheuren. Je raad het nooit maar dit is gerepareerd met een 5-euro briefje, lekker stevig, watervast, en toevallig aanwezig, wat wil je nog meer?

Zonder fiets naar school

Nu heeft 1 fiets een lekke band, van eentje is de ketting stuk, en eentje staat op school. Ik ga straks naar school per…..bus denk ik maar, kan me namelijk niet voorstellen dat de treinen wel rijden vandaag.

LinkedInShare

Artikel geschreven door Jeroen.
Ik ben Jeroen, 23 jaar gelden op de wereld gezet. Ik woon tegenwoordig in Arnhem in een anti-kraak huisje in presikhaaf. Ik volg de studie Embedded systems engineering, en zit nu in het 3e jaar. Verder ben ik dol op stappen, gezelligheid, gekke knutsel & handels projecten.