Elektrotechniek in het zonnetje

Ik
Ik in een VolksWagen Bus op vakantie

Doy Lubbers is eerstejaars student Elektrotechniek

Zo, daar gaan we dan, mijn eerste Blog voor “Studeer Techniek”. Mijn naam is Doy Lubbers, ik ben 23 jaar en het zal vast geen verassing zijn als ik zeg dat ik studeer aan de HAN om over 3,5 jaar het vak Elektrotechniek op een goed niveau te kunnen beoefenen.

Waar woon ik nu

Na 23 jaar in Deventer te hebben gewoond, ben ik onlangs verhuisd naar Arnhem. Hoewel het maar ongeveer een uurtje uitzitten is in de trein, vond ik het toch een betere stimulans om in de stad te gaan wonen waar ik ook studeer. Het vinden van een kamer in Arnhem was niet zo gemakkelijk. Net voor het begin van het schooljaar hab ik me ingeschreven bij verschillende verhuurmakelaars en ook bij de woningbouwcorporatie Volkshuisvesting. Zo dacht ik dat ik mooi in de zomervakantie even kon gaan verhuizen naar Arnhem, wat natuurlijk een behoorlijk naïeve gedachtengang is gebleken. Er zijn tamelijk veel mensen die rond die tijd willen verhuizen naar de stad waar ze gaan studeren. Gelukkig had ik me al ingeschreven bij de Volkshuisvesting, want hier bouw je namelijk per maand een aantal woonpunten op en kom je vanzelf in aanmerking voor een studentenkamer. Na een half jaartje en een beetje mazzel had ik genoeg punten voor een kamertje en sindsdien woon ik nu in de wijk Klarendal te Arnhem.

De Waag
De Waag van Deventer

Waar kom ik vandaan

Een stukje verder op de IJssel ligt een klein Hanzestadje genaamd Deventer (voor onze geschiedenisliefhebbers: vroeger bekend als Daventria). De stad Deventer kent een rijke geschiedenis waaronder De Waag van Deventer, waar vroeger muntvervalsers werden gebakken in een ton met kokende olie. Overigens heeft Deventer zich sinds een aantal jaar ook internationaal op de kaart weten te zetten door onder meer het jaarlijkse Dickens Festijn en natuurlijk de boekenmarkt, tot dusver de grootste boekenmarkt van Europa. Na 18 jaar als brave broeder bij mijn ouders te hebben gewoond, vond ik het wel eens hoog tijd worden voor een eigen stekkie en ben ik gaan wonen in de Rivierenwijk van Deventer. Vijf jaar, twee anti-kraak woningen en drie huisgenoten later besloot ik mijn biezen te pakken en te verhuizen naar Arnhem.

Welke studie doe ik

Zoals al eerder vermeld ben ik momenteel bezig met de studie Elektrotechniek. De voornaamste reden dat ik deze studie ben gaan volgen, komt door mijn vader. Deze oude man was vroeger in zijn jongere jaren altijd druk bezig met het repareren van oude televisies, telefoons en natuurlijk die grote computerbakbeesten. Ik als kleine yup vond dit toch wel geweldig om te zien, vooral als er weer eens een zekering ontplofte met een hels kabaal waardoor ik mijn vader weer eens van het plafond kon schrapen. Hoewel deze man veel van Elektrotechniek af wist, heeft hij het alsnog voor elkaar weten te krijgen om mijn, toen nog super-de-luxe, videokaart op te blazen (voor de computerkenners, het gaat om een Nvidia 8800GTX). Sindsdien heb ik mijzelf voorgenomen om me meer te gaan verdiepen in de elektronica om zo te kunnen voorkomen dat me dit vaker zou gaan gebeuren.

Dit voornemen leidde mij naar Utrecht waar ik, na het behalen van mijn Havo-diploma, ben begonnen met het vak Elektrotechniek. Hoe mooi dit goede voornemen ook was, na een klein jaartje daar op school te hebben gezeten had ik nog maar een kleine 12 á 13 studiepunten. Niet genoeg dus om door te mogen naar het tweede jaar.

De vier jaren daarop heb ik vervolgens doorgebracht in Apeldoorn om daar de MBO-opleiding Algemene Operationele Techniek te volgen. Na deze vier jaar ontving ik een diploma, waarna ik het weer hoog tijd vond om wederom de studie te gaan volgen die ik al van jongs af aan met grote ogen zat te bewonderen: Elektrotechniek!

Sneak Preview

De volgende Blog zal ik wat meer vertellen over de HAN als school, de afgelopen projecten en het project waar we momenteel mee bezig zijn.

LinkedInShare

Artikel geschreven door Doy Lubbers.
Ik ben een eerstejaars student aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na het behalen van mijn Havo diploma ben ik begonnen met Elektrotechniek aan de Hogeschool van Utrecht wat helaas niet zijn vruchten heeft afgeworpen en een half jaar later ben ik MBO Algemeen Operationele Techniek gaan volgen in Apeldoorn. Na ook hier een diploma van te hebben gehaald heb ik de draad toch maar weer opgepakt en sinds dit jaar zit ik nu hier, bij de HAN, op de opleiding Elektrotechniek.