HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Studeer Techniek

Studeer Techniek

Dit weblog gaat over Techniek studeren. Studenten vertellen hier over hun studie, het studentenleven en wat ze allemaal meemaken. Docenten geven informatie over hun vak en leggen uit hoe zij de toekomst van Techniekstudenten zien. Ook lees je hier over bedrijven die werkzaam zijn in de Techniek en zie je (oud-) studenten aan het werk.

LinkedInShare

HAN TechTour: probeer wijn te drinken met robotarm

20 oktober 2016 door Erik Rijpstra

han-tech-truck-joystick

han-tech-truck-robotarm-pakt-reepIngespannen bedient Jacinto de joystick. In de truck van de HAN TechTour probeert hij een robotarm te besturen. ‘Best moeilijk’, vindt hij.

De zevenjarige uit Giesbeek bezocht op zaterdag 15 oktober samen met zijn moeder Cindy Mulder, Sanne van 11 en Jaqueline Bril met haar kinderen Thijs (7) en Nikki (10) de Liemerse techniekdag in Zevenaar. Hier kon je ook een kijkje nemen in de HAN-truck. Zij waren niet de enige bezoekers, want volgens de organisatie werd de techniekdag door ruim 5.000 belangstellenden bezocht.

Lees verder

LinkedInShare

HAN-studente Interaction Design presenteert op TEDx Arnhem

19 oktober 2016 door Erik Rijpstra

eva-eikhout-bertho-nieboer-tedx-arnhemDe tweede TEDx in Arnhem op dinsdag 18 oktober is een succesvol interactief event geworden. In LuxorLive waren in totaal 17 talks over technologie, entertainment, design, humanity, food, care and cure te zien. Een van de sprekers was HAN-studente Eva Eikhout.

Eva Eikhout (op de foto samen met Bertho Nieboer) studeert Communication & Multimedia Design (CMD) in Arnhem en heeft voor de studierichting Interaction Design gekozen. In 2017 hoopt ze af te studeren. Naast haar studie is Eva de ‘Chairlady’ van de Raad van Advies voor het Amalia kinderziekenhuis van het Radboudumc in Nijmegen.

Lees verder

LinkedInShare

Afronding project The Habitable Sculpture

3 juni 2016 door Mesut Ulku

Tijd voor onze laatste update, want er zijn weer een paar weken voorbij sinds onze laatste post. Wij zijn inmiddels weer terug in Nederland en ons afstudeerproject over The Habitable Sculpture ingeleverd. Ook hebben wij een plekje in de HAN Sensor magazine bemachtigd! Deze kun je hier vinden!

Project The Habitable Sculpture
De laatste 3 maanden zijn wij bezig geweest met onze literatuurstudie over The Habitable Sculpture. Hierin hadden wij onderzoek gedaan naar Amerika’s grootste architect Philip Johnson en zijn bouwwerken, waarover we een biografie hebben geschreven en onderzoek hebben gedaan hoe wij het gebouw wellicht kunnen transformeren tot een parametrisch model. Alle informatie hebben wij uitgewerkt in onze scriptie en zullen deze donderdag 16 juni 2016, HAN Ruitenberglaan 26 in Arnhem, lokaal F.112 presenteren. Komen jullie ook?

poster BE A FRIEND TO ART SAY YES ORANGEFullSizeRender 2 IMG_8539FullSizeRender IMG_8165

 

LinkedInShare

The Habitable Sculpture: laatste fase afstudeerproject in Shanghai

4 april 2016 door Thijn Smit

Tijd voor een update, want er zijn weer een paar weken voorbij sinds onze laatste post. We vorderen aardig met het onderzoek en ook genieten we van de tijd hier. Qua tijd voor het onderzoek zijn we over de helft, waarvan we in Shanghai nog maar vier weken te gaan hebben.

Literatuurstudie

Tot twee weken geleden zijn we bezig geweest met de literatuurstudie. Hierin hebben we onderzoek gedaan naar Philip Johnson en zijn bouwwerken, waarover we een biografie hebben geschreven. Hieronder een overzicht van het resultaat en twee pagina’s om jullie een beeld te geven.

Overviews Philip Johnson

Overzicht

Pennzoil uitgelicht

Uitgelichte pagina’s

Lees verder

LinkedInShare

Afstuderen in Shanghai

14 maart 2016 door Thijn Smit

Hallo allemaal,

Wij zijn Mesut en Thijn, Bouwkunde studenten aan de HAN en studeren op dit moment af, in de richting architectuur. Eerder hebben wij beide een half jaar een stage gedaan bij WPDI (Wuhan Planning and Design Institute), in Wuhan (China). Dit was voor ons beide een bijzondere en goede ervaring waardoor wij besloten hebben samen af te studeren in China.

Thijn-Mesut-Shangai

Lees verder

LinkedInShare