HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Studeer Techniek

Studeer Techniek

Dit weblog gaat over Techniek studeren. Studenten vertellen hier over hun studie, het studentenleven en wat ze allemaal meemaken. Docenten geven informatie over hun vak en leggen uit hoe zij de toekomst van Techniekstudenten zien. Ook lees je hier over bedrijven die werkzaam zijn in de Techniek en zie je (oud-) studenten aan het werk.

LinkedInShare

Afronding project The Habitable Sculpture

3 juni 2016 door Mesut Ulku

Tijd voor onze laatste update, want er zijn weer een paar weken voorbij sinds onze laatste post. Wij zijn inmiddels weer terug in Nederland en ons afstudeerproject over The Habitable Sculpture ingeleverd. Ook hebben wij een plekje in de HAN Sensor magazine bemachtigd! Deze kun je hier vinden!

Project The Habitable Sculpture
De laatste 3 maanden zijn wij bezig geweest met onze literatuurstudie over The Habitable Sculpture. Hierin hadden wij onderzoek gedaan naar Amerika’s grootste architect Philip Johnson en zijn bouwwerken, waarover we een biografie hebben geschreven en onderzoek hebben gedaan hoe wij het gebouw wellicht kunnen transformeren tot een parametrisch model. Alle informatie hebben wij uitgewerkt in onze scriptie en zullen deze donderdag 16 juni 2016, HAN Ruitenberglaan 26 in Arnhem, lokaal F.112 presenteren. Komen jullie ook?

poster BE A FRIEND TO ART SAY YES ORANGEFullSizeRender 2 IMG_8539FullSizeRender IMG_8165

 

LinkedInShare

The Habitable Sculpture: laatste fase afstudeerproject in Shanghai

4 april 2016 door Thijn Smit

Tijd voor een update, want er zijn weer een paar weken voorbij sinds onze laatste post. We vorderen aardig met het onderzoek en ook genieten we van de tijd hier. Qua tijd voor het onderzoek zijn we over de helft, waarvan we in Shanghai nog maar vier weken te gaan hebben.

Literatuurstudie

Tot twee weken geleden zijn we bezig geweest met de literatuurstudie. Hierin hebben we onderzoek gedaan naar Philip Johnson en zijn bouwwerken, waarover we een biografie hebben geschreven. Hieronder een overzicht van het resultaat en twee pagina’s om jullie een beeld te geven.

Overviews Philip Johnson

Overzicht

Pennzoil uitgelicht

Uitgelichte pagina’s

Lees verder

LinkedInShare

Afstuderen in Shanghai

14 maart 2016 door Thijn Smit

Hallo allemaal,

Wij zijn Mesut en Thijn, Bouwkunde studenten aan de HAN en studeren op dit moment af, in de richting architectuur. Eerder hebben wij beide een half jaar een stage gedaan bij WPDI (Wuhan Planning and Design Institute), in Wuhan (China). Dit was voor ons beide een bijzondere en goede ervaring waardoor wij besloten hebben samen af te studeren in China.

Thijn-Mesut-Shangai

Lees verder

LinkedInShare

Arnhem Exposition: Dutch Architecture

17 februari 2016 door Mesut Ulku

Wist je dat ik als student Bouwkunde aan de HAN in Arnhem onlangs mijn bijzondere architectonische ontwerp voor Park Sonsbeek in Arnhem heb gepresenteerd? Bekijk mijn idee via onderstaande poster. Wat vind jij hiervan?

mesut-ulku-arnhem-exposition-dutch-architecture

Vanaf februari 2016 ga ik samen met mijn studiegenoot Thijn Smit afstuderen in Shangai bij St. Johnson Architecture company om een ontwerp van Philip Johnson uit te werken. Later meer hierover!

LinkedInShare

Electric muscle car: eindconcept gerealiseerd!

4 februari 2016 door The Elecktric Muscle Car

Jerom en Leon, twee HAN IPO studenten hebben een passie voor auto’s. Zij hebben een voorliefde voor klassieke, Amerikaanse auto’s. Groot, krachtig, ongeraffineerd en vooral bijzonder mooi.

Het is inmiddels erg lang geleden sinds onze vorige blog (juni 2015). We zijn beide erg druk geweest met een minor en afstuderen, maar we hebben ook zeker niet stilgezeten als het neer komt op de elektrische muscle car. Sterker nog, we hebben een eindconcept gegenereerd, dus dit is de laatste blog met betrekking tot dit project. Vandaar dat de blog misschien ook wat langer is dan wat je van ons gewend bent.

In de vorige blog hadden we allebei twee concepten bedacht en was het de uitdaging om daar een goede middenweg tussen te vinden. We hebben een lijstje gemaakt, met alle punten die we van elkaars en ons eigen concept erg sterk vonden en graag wilden behouden. Daaruit hebben we allebei nog eens een concept geschetst en uiteindelijk een van die twee gekozen, namelijk dat van Jerom.

005

Lees verder

LinkedInShare