HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Studeer Techniek

Studeer Techniek

Dit weblog gaat over Techniek studeren. Studenten vertellen hier over hun studie, het studentenleven en wat ze allemaal meemaken. Docenten geven informatie over hun vak en leggen uit hoe zij de toekomst van Techniekstudenten zien. Ook lees je hier over bedrijven die werkzaam zijn in de Techniek en zie je (oud-) studenten aan het werk.

Share

Student Communication and MultiMedia Design leidt Dutch Domino Team

14 augustus 2017 door Erik Rijpstra

Zaterdag 19 augustus vindt vanaf 11 uur een groots event plaats in de sporthal van Presikhaaf: dan zullen welgeteld 150.000 dominosteentjes vallen in de vorm van 16 bordspellen. Een student die een belangrijke kracht is om dit jaarlijkse dominoproject te organiseren is Wasilja Peterse. Hij studeert Communication and MultiMedia Design (CMD) aan de HAN in Arnhem.

Wasilja leert alles over design, vormgeving, codes, websites en social media. Daarnaast is hij al jaren een steunpilaar binnen het Dutch Domino Team (DDT). Hij hoopt dat zaterdag 19 augustus in de Arnhemse sporthal Kermisland meer dan 108.446 dominosteentjes te laten omvallen. Het is het derde jaar op rij dat het DDT daar zijn jaarlijkse show geeft.

Lees verder

Share

Biologische data omzetten in duidelijke taal leer je bij Bio-Informatica

9 augustus 2017 door Erik Rijpstra

Medicijnen worden nu nog vaak voor de massa geproduceerd. Men gaat uit van een gemiddelde, maar ieder individu is anders. Met behulp van goed uitgedachte computersoftware komt men tot een optimale behandelmethode.

Het omzetten van deze rauwe, biologische data, in overzichtelijke en duidelijke taal vindt Thijn van Kempen erg fascinerend. Dit leert Thijn via zijn opleiding Bio-Informatica aan de HAN in Nijmegen.

Lees verder

Share

Automotive Petrolhead Tim werkt aan een echte rallywagen!

1 augustus 2017 door Erik Rijpstra

Tim Brinksma studeert Automotive aan de HAN in Arnhem. Hij vindt het gaaf dat de ontwikkelingen in de automotive zo snel gaan, dat je nu al zonder zelf te hoeven sturen kunt gaan rijden in hypermoderne auto’s met allerlei snufjes. Zo komt Tesla met Model 3: een elektrische snelle auto die voor een grote groep consumenten betaalbaar wordt. Een revolutie in de wereld van Automotive!

Toch blijft Tim een petrolhead. Droomt hij misschien van een race tegen Max Verstappen? Natuurlijk wilde Tim eerst weten hoe het is om in een rallyauto te rijden, wie wil dat nou niet?

Van jongs af aan wilde hij auto’s al beter maken en bij de HAN kreeg hij de kans om aan een echte rallywagen te werken. Samen met andere enthousiaste studenten die ook de hbo-opleiding volgen. Zo leer je ook naast je studie van elkaars (technische) inzichten. Samen vormen ze het HAN Automotive Rally Team (HART). Hoe gaaf is dat? Laat je inspireren door deze video!

BEKIJK DE VIDEO

Wil je in september 2017 nog starten met je carrière in de hoogwaardige Automotive business? Dan moet je snel zijn, want de sluitingsdatum om je aan te melden is al op 15 augustus!

Share

Ontwerpwedstrijd Social Design: doe mee!

4 juli 2017 door Erik Rijpstra

De HAN, ArtEZ, Presikhaaf Bedrijven en Studio Perspective hebben de Ontwerpwedstrijd Social Design gelanceerd. Bij deze wedstrijd gaat het niet alleen om de ontwerper, maar vooral om de maker: het is de uitdaging om bij het ontwerpproces rekening te houden met de maakbaarheid van de producten voor mensen met een verminderd arbeidsvermogen. Let op! Wil je meedoen? Houd dan rekening met de deadline van 1 september 2017!

Wil je meer weten?
Kijk op de weblog van CvVO voor meer informatie

Share

Tip je docent en doe met je klas mee aan een gave techniek excursie!

15 juni 2017 door Erik Rijpstra

HAN Techniek en Life Sciences organiseert excursies naar boeiende hightech bedrijven. Zo proef jij gelijk aan de beroepspraktijk, zie je met eigen ogen wat je precies kunt verwachten, aan welke innovaties er wordt gewerkt èn welke opleiding daarbij hoort. Jouw toekomst in de techniek!

Tip je docent!

Zit je in havo 4 of 5 en heb je serieuze belangstelling voor een technische opleiding, maar je weet nog niet precies welke?

Laat dan je docent weten dat je mee wilt doen aan een excursiedag. Jouw docent kan vervolgens contact opnemen met de HAN, via: info@han.nl. Bellen tijdens kantooruren kan ook: (024) 353 05 00.

Share