HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Studeer Techniek

Studeer Techniek

Dit weblog gaat over Techniek studeren. Studenten vertellen hier over hun studie, het studentenleven en wat ze allemaal meemaken. Docenten geven informatie over hun vak en leggen uit hoe zij de toekomst van Techniekstudenten zien. Ook lees je hier over bedrijven die werkzaam zijn in de Techniek en zie je (oud-) studenten aan het werk.

Share

Studenten CMD maken livestream over depressie en zelfdoding

12 januari 2017 door Erik Rijpstra

‘Er zijn nog altijd zoveel taboes over depressie en zelfdoding”, zegt Caroline Hissink (19). ‘Dat willen we doorbreken met onze 113 Livestream.’ Met 9 andere HAN-studenten Communication & Multimedia Design (CMD) organiseert ze een live talkshow over deze taboes op YouTube. Die begint vandaag, 12 januari om 15 uur. Via hun eigen gemaakte website 113livestream.nl krijg je een link naar de uitzending op YouTube. Ga je ook kijken?

CMD-studenten-113-livestream-studeer-techniek

Share

HAN-studente reist met slechts € 100,- ‘On the Road’ door Europa!

9 januari 2017 door Erik Rijpstra

britt-on-the-road-studente-han-industrieel-product-ontwerpen

Britt van Bergen (21) woont in Utrecht, maar studeert Industrieel Product Ontwerpen aan de HAN in Arnhem. Ze gaat graag op stap met vrienden en rugby is haar sport. Momenteel volgt ze de externe minor Managen van Creativiteit en Innovaties aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Waarom? Deze minor wordt (nog) niet aan de HAN aangeboden, maar ze kreeg wel de ruimte om deze minor aan de HvA te volgen. Dat hoef je Britt geen tweede keer te zeggen!

Lees verder

Share

Productontwikkeling dwingt je om creatief te zijn

21 december 2016 door leoniedijkhof

aeronamics-foiler-300x200Productontwikkeling is iets fascinerends, maar soms ook ingrijpend. Ik ben bij verschillende fases van een ontwikkelingsproces betrokken. Bij InnovatieHUB IIME gaat het om innovatie, dus vaak om een ontwikkeling die zich in een vroegere levensfase bevindt. De ontwikkeling begint daar bij het onderzoeken van een idee.

Op het pc-scherm is een idee vaak gaaf om te zien, maar het wordt pas echt spannend wanneer een idee in de werkplaats tot uitvoer komt. Dat gebeurt bij QConcepts. Daar werk ik samen met een team meestal met een ontwikkeling die al in een verder gevorderd stadium is, waarbij het idee realiteit wordt.

Lees verder

Share

Eindsprint team HAN Solarboat voor de feestdagen!

20 december 2016 door HAN Solarboat

solarboat-han-afmaken-voor-kerst

Vlak voor de kerstvakantie wordt nog druk aan de HAN Solarboat ‘Photon’ gewerkt, zodat er in januari geassembleerd kan worden.

Draagvleugels

Studenten van de opleidingen Werktuigbouwkunde, Industrieel Product Ontwerpen, Elektrotechniek en Communication & Multimedia Design zijn onderdeel van het team. Dit studiejaar is het et doel om de Solarboat te laten vliegen op zogenaamde draagvleugels. Met deze en andere innovaties en optimalisaties wordt getracht steeds betere resultaten te behalen bij wedstrijden.

Lees verder

Share

Vreemde eend in de bijt maakt technisch verhaal begrijpelijk

2 december 2016 door leoniedijkhof

leonie-dijkhofMijn naam is Leonie Dijkhof, ik ben 22 jaar oud en werkzaam bij bij QConcepts Design Engineering B.V. (QConcepts) in Doetinchem. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in stromingsanalyses, composieten en control systems.

In juni 2014 heb ik de opleiding International Business and Languages succesvol afgerond en in september 2014 ben ik gestart met de Master of International Business aan de HAN. Dit is een deeltijdopleiding, daarom ben ik naast mijn studie gaan werken en kwam ik terecht bij QConcepts.

Vreemde eend in de bijt

Hier kwam ik als ‘alfa’-student in een technische omgeving, vol met ‘communicatief contactgestoorde techneuten’ (zo noem ik hen). In het begin voelde ik me dan ook een vreemde eend in de bijt en stond regelmatig versteld van de verschillen tussen mij en mijn technische collega’s. Maar naast deze verschillen vulden we elkaar ook aan. Waar de één vastloopt in zijn denkproces, biedt de ander weer een heel andere kijk op de zaak en daarmee vaak ook een oplossing. Zo kan ik als niet-techneut de vertaling maken van een technisch verhaal naar een verhaal dat iedereen – inclusief de klant – kan begrijpen. Lees verder

Share