HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Weblog over de minoren Sociale Studies van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Ontdek de Sociale Minoren: minoren met lef!

Welkom op het weblog van de Sociale Minoren. Van Verslavingskunde tot Huiselijk Geweld. Van Creativiteitsontwikkeling tot Professioneel Opvoeden. Pittige onderwerpen waarvoor je de nodige lef en betrokkenheid moet hebben om je erin te verdiepen. Weet jij al welke minor je kiest? Op dit blog vertellen studenten en docenten over de inhoud van en hun ervaringen met de Sociale Minoren. Verken de minoren, lees de belevenissen of stel vragen. Kortom, ontdek de Sociale Minoren en laat je inspireren!

Gloednieuwe minor: Waardevol en betaalbaar innoveren in gezondheidszorg en welzijn: We Care!

6 oktober 2017 door Miranda Florussen

Weet jij waarom veel innovaties in zorg en welzijn, bijvoorbeeld op het gebied van E-health, veel te langzaam of zelfs niet doorgevoerd worden? Zelfs niet als ze veel kosten gaan besparen?

Hoe beoordeel je of een behandeling of innovatie de moeite ‘waard’ is?

Met dit soort vragen ga je aan de slag in deze minor. Het zijn vragen waar zorg- en welzijnsinstellingen vandaag de dag mee worstelen. Vragen over de toekomst van de zorg, met als grote uitdagingen: zorg wordt steeds complexer, mensen worden ouder en kosten stijgen. En met grote kansen: hoe maken we optimaal gebruik van de nieuwste technologie?

Sterke punten van deze minor:

  • hyperactueel
  • High Impact Learning
  • echte projecten uit de echte praktijk
  • vooraanstaande lectoren, bedrijven en zorginstellingen werken mee in deze minor

 

Wil jij al vóór je afstuderen een mooie bijdrage leveren aan de verbetering van zorg en welzijn in Nederland? Schrijf je dan nu in! Deze minor start in februari 2018.

Wil je eerst meer weten? Mail naar wienand.remkes@han.nl of bel (06) 20648321

Kijk ook even hier.

Binnenkort start voor deze minor een eigen blog. Daarop gaan ook studenten en lectoren je vertellen waarom je deze minor moet volgen. En we verklappen aan welke projecten je precies gaat werken. Aan een buiksprekende bloempotrobot bijvoorbeeld… we houden je op de hoogte!

Studenten aan het woord over de minor verslavingskunde #1

3 oktober 2017 door Carinda Jansen

Student van de minor Verslavingskunde over de aansluiting tussen de opleiding ‘Sport en bewegingseducatie’ en de minor:

“Ik ben persoonlijk erg geïnteresseerd in mensen met psychische problematiek. Dit is ook de doelgroep waar ik na mijn opleiding mee aan de slag wil dus dan is deze minor zeker van toegepaste waarde (mijn opleiding is dan ook gericht op het sport aanbieden aan “speciale” doelgroepen). Voor mij persoonlijk is er best wel wat bruikbare informatie uit de minor te halen. Het is alleen soms moeilijk te filteren wat wel belangrijk is voor het uitvoeren van je beroep later en de dingen die je voor “alleen” het tentamen moet weten. Dit is ook omdat de minor vooral op SPH/MWD is gericht. Wat betreft voorkennis krijg je vanuit SBE niks mee met betrekking tot middelen gebruik en ziekte beelden met uitzondering van autisme etc. Ondanks dat heb ik het idee wat betreft voorkennis niet veel achter te liggen op mijn mede studenten. De groepen zijn best goed verdeeld dus je kan veel van elkaars expertise leren.

Lees verder

Wil jij een minor buiten Europa volgen?

28 september 2017 door Linne Jansz

Altijd al een keer een half jaar voor je studie naar het buitenland gewild? Kijk dan eens naar de minor International Sustainable Development Cooperation.

Met deze minor kun je echt iets neerzetten en betekenen voor een ander in een totaal andere cultuur wat maakt dat jij je kunt ontwikkelen tot een internationale professional.

Kijk nu hoe de studenten Tjerk in Ecuador en Marlou in Vietnam dit ervaren.

Tjerk van Heck

https://tjerkvanheck.wordpress.com/

Marlou van den Bosch

http://marlouvandenbosch.waarbenjij.nu/

Lees verder

Indrukken van wéér een geslaagd minorsemester

8 september 2017 door Mariette van Hees

Voor de zomer heeft er weer een groep studenten een leerzame periode afgesloten. In de evaluatie beoordeelde ze de minor met een 8.5!
Als docenten hebben we wederom genoten.
Op dit moment is er al weer een nieuwe groep aan de slag. De eerste dag was intensief en gaf de indruk dat we weer een leuke groep studenten hebben die er vol voor gaat! :-)

De foto’s geven een kleine indruk van vorige groepen.

Huiskamerfestival Ieder Talent telt

24 augustus 2017 door Linne Jansz

Vanuit de minor Preventief werken met risicojongeren willen we jullie graag op de hoogte houden van de lokale sociaal maatschappelijke thema’s rondom jongeren/ risicojongeren.

Op vier oktober 2017 is er vanaf 15:30u  in het NEC STADION te Nijmegen het Huiskamerfestival Ieder Talent Telt, voor meer informatie lees onderstaande publicatie.

Huiskamerfestival Ieder Talent Telt