HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Weblog over de minoren Sociale Studies van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Ontdek de Sociale Minoren: minoren met lef!

Welkom op het weblog van de Sociale Minoren. Van Verslavingskunde tot Huiselijk Geweld. Van Creativiteitsontwikkeling tot Professioneel Opvoeden. Pittige onderwerpen waarvoor je de nodige lef en betrokkenheid moet hebben om je erin te verdiepen. Weet jij al welke minor je kiest? Op dit blog vertellen studenten en docenten over de inhoud van en hun ervaringen met de Sociale Minoren. Verken de minoren, lees de belevenissen of stel vragen. Kortom, ontdek de Sociale Minoren en laat je inspireren!

‘Iedereen wil oud worden, alleen niemand wil het zijn’

20 februari 2017 door Paola de Bruijn

Wat zie jij wanneer je naar ouderen kijkt?

Ben je geïnteresseerd in de processen die leiden tot veroudering? Dan kan de minor Omgekeerd Jong je in de gelegenheid stellen om samen met ouderen nieuwe integrale leefconcepten te ontwikkelen. De uitkomsten betekenen een impuls en stimulans om met het werkveld (wonen, werken, welzijn en zorg), onderwijs en de politiek in brede zin in dialoog te zijn over de groeiende groep ouderen en de kansen die dit onze samenleving biedt. Je krijgt de tijd en de ruimte om ouderen te omarmen als kansengroep en je visie en aanpak uit te dragen.

Bezoek ons de 21e februari op de HAN Minor Markt, waar bij kraam 49 oud-studenten Nick en Diede jullie over alle ins en outs willen informeren en/of volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/minoromgekeerdjong/

Afsluiting minor Intercultureel werken

9 februari 2017 door Kasia Tatarczuch

De minor Intercultureel werken 2016 zit er weer op! We kijken terug op een geslaagd semester met mooie samenwerkingen tussen studenten van verschillende studierichtingen, goede studieresultaten en tevreden opdrachtgevers uit het werkveld. Onderstaande foto’s geven een impressie van het afgelopen half jaar.

 

 

 

 

 

 

 

Op 30 oktober 2016 brachten we met docenten en studenten een bezoek aan o.a. Muzerijk in Uden. Twee onderzoeksgroepjes hebben hun narratief onderzoek in Uden gedaan met als onderwerpen interculturele buurtontmoetingen en een interreligieus symposium.

Lees verder

In gesprek met ouderen over zingeving

12 januari 2017 door Dries de Moor

Studente creatieve therapie Jeanne doet verslag:

Op 15 december 2016 waren we met onze Minor zingeving te gast bij ZZG-zorggroep op Parc Dekkerswald waar we een mooi programma mee mochten maken. Jantine (geestelijk verzorgster) ging met ons in gesprek over ouderen en zingeving en de samenwerking tussen geestelijk verzorgers en andere professionals. Ook zijn we in gesprek gegaan met de bewoners/ouderen over zingeving.

Op bezoek bij Jantine en ouderen ZZG groep

Geestelijk verzorgster Jantine praat na met Jasper, Wendy, Achraf, Karlijn, Naomi en Marjolein over hun bezoekjes bij de ouderen op het terrein.

Lees verder

Studenten Civil Society Lab op studiereis naar Madrid

23 november 2016 door Lisa
22 november 2016, door  Lex Eggink (Faculteit Techniek)

20 studenten van het Social Society Lab, 4 opdrachtgevers, 4 docenten -waarvan 1 van Saxion Hogeschool- en een verslaggever bezochten van 16 tot en met 18 november Madrid in het kader van de Civil Society Tour 2016.

Lees verder

De meerwaarde van de Minor Leiderschap in Duurzame Zorg

15 november 2016 door Leonieke van Susante

De meerwaarde van de (deeltijd) Minor Leiderschap in Duurzame Zorg

Wat is de meerwaarde van de Minor leiderschap in Duurzame Zorg naast mijn studie SPH, MWD of CMV? Dat is een vraag die we best vaak ontvangen. Het antwoord is eigenlijk simpel: binnen deze minor leer hoe je voor duurzame veranderingen kunt zorgen. Maar, wat betekent dat nou, duurzaam? “Duurzame zorg wil zeggen dat je zorg levert die geen schade berokkent èn geen onevenredige lasten neerlegt bij de generaties van de toekomst. Dit laatste betekent uiteraard ook dat de zorg betaalbaar is, maar vooral ook dat het zinnig is”, aldus Ellen van Wijk, docent in de minor in artikel: https://www.han.nl/werken-en-leren/nieuws/duurzame-zorg-is-zinnige-/ .  Je krijgt handvatten om de veranderingen vorm te geven en je ontwikkelt leiderschap en lef. Want lef is nodig. Een aantal zorg- en welzijnsorganisaties doen dit heel goed. Daarom bezoek je ook enkele best practices op het gebied van duurzame zorg. Het Bernhoven Ziekenhuis bijvoorbeeld: “Wij hebben nagedacht over hoe wij het slimmer, handiger en verstandiger kunnen doen! We moeten fundamenteel veranderen! We hebben ervoor gekozen zelf het initiatief te nemen.”

Lees verder