HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Weblog over de minoren Sociale Studies van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Ontdek de Sociale Minoren: minoren met lef!

Welkom op het weblog van de Sociale Minoren. Van Verslavingskunde tot Huiselijk Geweld. Van Creativiteitsontwikkeling tot Professioneel Opvoeden. Pittige onderwerpen waarvoor je de nodige lef en betrokkenheid moet hebben om je erin te verdiepen. Weet jij al welke minor je kiest? Op dit blog vertellen studenten en docenten over de inhoud van en hun ervaringen met de Sociale Minoren. Verken de minoren, lees de belevenissen of stel vragen. Kortom, ontdek de Sociale Minoren en laat je inspireren!

Onder toezicht in de buik!

9 mei 2017 door Kasia Tatarczuch

Een pleidooi van J. Lardinois

Eind jaren negentig werd bij een onderzoek onder jongeren in de justitiële behandelinrichting de OC Heldringstichting geconstateerd dat maar zeven procent van hen veilig gehecht was (Nederlands Jeugdinstituut, 2014). Zeven procent! Deze jongeren staan voor hun 18e al letterlijk buiten de maatschappij. Gevangen en aan de zijlijn. Maar hebben zij zich er ooit echt deel van gevoeld? Kun je van hen verwachten dat ze zich inzetten voor een veilige samenleving als ze die veiligheid in de band met hun eigen ouders niet eens hebben ervaren?

De verbinding tussen moeder en kind is zo essentieel voor het begin van elk leven als het kloppen van het hart. Hechting is de drijfkracht achter het zoeken van fysieke en emotionele nabijheid van andere mensen. Door veilige hechting vertrouwen we onze dierbaren, beschermen hen, blijven we trouw aan onze geliefde, durven we vreugde en verdriet te delen, bouwen wij samen aan de toekomst. Door hechting durven wij samen te zijn. De hechting die wij in onze eerste uren ervaren is de blauwdruk voor onze ervaring van sociale relaties. Ook jouw blauwdruk werd geprint negen maanden voordat je de eerste keer je ogen opende. Toch begint de jeugdzorg pas vanaf de geboorte.

Lees verder

Noteer in je agenda: vanaf 1 mei opnieuw kans om in te schrijven voor de minor Intercultureel werken!

4 april 2017 door Kasia Tatarczuch

Heb jij nog steeds belangstelling om in september 2017 deel te nemen aan de minor Intercultureel werken ? Was je niet in de gelegenheid om bij de eerste ronde in te schrijven?

Geen nood, vanaf 1 mei tot 26 mei a.s. opent de tweede inschrijfronde voor de minor en kun je alsnog je plekje bemachtigen. Noteer de data alvast in je agenda en check voor meer informatie de minoren-app http://www.minoren-han.nl

 

Veel belangstelling!

21 februari 2017 door Paola de Bruijn

Dankzij oud-studenten Nick en Diede werd de werving een succes… inschrijving vanaf 1 maart! Alle info via https://www.kiesopmaat.nl/modules/han/FGGM/137528/

‘Iedereen wil oud worden, alleen niemand wil het zijn’

20 februari 2017 door Paola de Bruijn

Wat zie jij wanneer je naar ouderen kijkt?

Ben je geïnteresseerd in de processen die leiden tot veroudering? Dan kan de minor Omgekeerd Jong je in de gelegenheid stellen om samen met ouderen nieuwe integrale leefconcepten te ontwikkelen. De uitkomsten betekenen een impuls en stimulans om met het werkveld (wonen, werken, welzijn en zorg), onderwijs en de politiek in brede zin in dialoog te zijn over de groeiende groep ouderen en de kansen die dit onze samenleving biedt. Je krijgt de tijd en de ruimte om ouderen te omarmen als kansengroep en je visie en aanpak uit te dragen.

Bezoek ons de 21e februari op de HAN Minor Markt, waar bij kraam 49 oud-studenten Nick en Diede jullie over alle ins en outs willen informeren en/of volg ons op Facebook: https://www.facebook.com/minoromgekeerdjong/

Afsluiting minor Intercultureel werken

9 februari 2017 door Kasia Tatarczuch

De minor Intercultureel werken 2016 zit er weer op! We kijken terug op een geslaagd semester met mooie samenwerkingen tussen studenten van verschillende studierichtingen, goede studieresultaten en tevreden opdrachtgevers uit het werkveld. Onderstaande foto’s geven een impressie van het afgelopen half jaar.

 

 

 

 

 

 

 

Op 30 oktober 2016 brachten we met docenten en studenten een bezoek aan o.a. Muzerijk in Uden. Twee onderzoeksgroepjes hebben hun narratief onderzoek in Uden gedaan met als onderwerpen interculturele buurtontmoetingen en een interreligieus symposium.

Lees verder