HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Kenniscentrum Publieke Zaak

Welkom

Logo Kenniscentrum Publieke ZaakWelkom op de blog van het Kenniscentrum Publieke Zaak.
Met enige regelmaat zullen wij hier bloggen over wat ons bezig houdt.

Nieuwe kijk op beroepsbeeld verpleegkundigen en paramedici

19 april 2017 door Hilde Wierda

Op 18 april ontvingen Judith Smit, instituutsdirecteur van het Instituut voor Paramedische Studies van de HAN, en Pascalle Neijenhuis, directeur-bestuurder van WZW, Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, de eerste exemplaren van publicatie “Tussen beeld en werkelijkheid II. Ontwikkelingen, trends en beroepsbeelden in de paramedische en verpleegkundige zorg” uit hand van Frans de Vijlder.

Lees verder

Presentatie rapport schuivende beroepsbeelden in de gezondheidszorg

31 maart 2017 door Hilde Wierda

Verpleegkundigen en paramedici staan voor de uitdaging om in een steeds complexer zorglandschap hoogwaardige toekomstgerichte zorg te bieden – beschikbaar, betaalbaar en bereikbaar. Dit heeft consequenties voor het leren en opleiden van (toekomstig) professionals in de gezondheidszorg. Kenniscentrum Publieke Zaak onderzocht deze kwestie. Lees verder

Raamwerk interprofessioneel werken

21 maart 2017 door Wietske Kuijer

Veranderingen in de zorg en de nieuwe visie op gezondheid van Huber vragen om professionals die goed interprofessioneel kunnen samenwerken. Binnen de faculteit Gezondheid, Gedrag en Maatschappij van de HAN en het Radboudmc zijn al veel initiatieven rondom interprofessioneel samenwerken, leren en opleiden.  Een gezamenlijke visie ontbrak echter. Als antwoord hierop is een raamwerk ontwikkeld in door de HAN en Radboudumc.

Lees verder

Studenttevredenheid: docenten aan zet?

16 maart 2017 door Hilde Wierda

Over drie weken is het zover: het jaarcongres van de Vereniging Hogescholen, op donderdag 6 april in De Rijtuigenloods in Amersfoort. Kenniscentrum Publieke Zaak verzorgt samen met ResearchNed een workshop met de titel “Studenttevredenheid: docenten aan zet?” Lees verder

Digitale vaardigheden onmisbaar voor zorgprofessionals

10 maart 2017 door Mieke Kleppe


Tijdens de afsluiting van de eHealth week 2017 is de whitepaper ‘eHealth: digitale vaardigheden zijn voor zorgprofessionals onmisbaar’ gepresenteerd: een gezamenlijk product van Nictiz, HAN (Kenniscentrum Publieke Zaak), ECP, V&VN en het  Zorginstituut. Het document geeft inzicht in de noodzaak van digitale vaardigheden voor zorgprofessionals en biedt concrete aanbevelingen en instrumenten om digitale vaardigheden in kaart te brengen en te verbeteren.

Lees verder