HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Afstudeeronderzoek last mile Nijmegen

14 februari 2017 door Hans van Poppel

Het kennisDC Logistiek Gelderland heeft in Zutphen onderzoek gedaan naar the last mile (ook wel stadsdistributie genoemd). In Nijmegen wordt voortgebouwd op dit onderzoek. LE-student Mark van de Munt doet zijn afstudeeronderzoek over de last mile in Nijmegen. Mark beschrijft het zelf als volgt:

“De laatste kilometers van een rit kosten de meeste tijd en zorgen voor de meeste overlast. In een stad kun je immers minder doorrijden dan op de snelweg en niemand vindt het fijn om zich langs een ronkende vrachtwagen midden in een winkelstraat te moeten wurmen.

Het aankomende halfjaar studeer ik bij het KennisDC Logistiek Gelderland af door middel van een onderzoek naar de last mile in de gemeente Nijmegen. Hierbij ligt de focus op de ochtendspits. Allereerst zal ik de aard en omvang van de goederenstromen in kaart brengen. Vervolgens ga ik onderzoeken op welke manier de last mile verduurzaamd kan worden.

Al met al een super uitdagende afstudeeropdracht. Het mooie aan deze opdracht vind ik dat het gaat om een maatschappelijk issue. Er zijn vele stakeholders waarmee rekening moet worden gehouden. Denk bijvoorbeeld aan de gemeentes, winkeliers en consumenten. Daarnaast draagt het uitwerken van deze opdracht bij aan de leefbaarheid en het verduurzamen van de gemeente Nijmegen.“

Mark wordt begeleid door dr. Enide Bogers en drs. Reinder Pieters (beiden docent LE & onderzoeker KennisDC Gelderland). Mark is doet zijn onderzoek van februari t/m juni 2017. Zie dit artikel voor onderzoek naar Stadsdistributie in Zutphen.

Reacties

Reageer

*