HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Logistiek en Economie

Nieuw! Associate Degree Logistiek & Economie

16 mei 2017 door Hans van Poppel

De logistieke sector groeit wereldwijd en dat heeft twee gevolgen voor de arbeidsmarkt. Er is ten eerste meer behoefte aan medewerkers in de logistiek én er is meer behoefte aan beter opgeleide medewerkers in de logistiek. De deeltijdopleiding Logistiek en Economie (LE) biedt nu een korte hbo-opleiding die helpt om snel meer mensen beter op te leiden: het Associate Degree (Ad).

Voor wie?
De Ad Logistiek en Economie Deeltijd/Duaal is geschikt voor mensen die werken en willlen leren: bijvoorbeeld om door te groeien naar een hogere functie of omdat de huidige functie meer specifieke vakkennis vereist. Ook is de Ad geschikt voor jongeren die werken en leren willen combineren en die zich in korte tijd op Ad-niveau willen specialiseren in de Logistiek. Vooral voor afgestudeerden of werkenden op mbo-niveau met een aantal jaren werkervaring kan een Ad de kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Dit traject is ook interessant voor personen die in meerdere stappen het bachelor-diploma willen behalen. Klik hier voor de folder. Lees verder

Netwerkseminar Innovatie in de logistiek

15 mei 2017 door Hans van Poppel

Geïnteresseerden zijn welkom op 8 juni 2017, 16:00 – 18:00 uur, HAN locatie Arnhem

Het netwerkseminar Innovatie in de logistiek bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN) verbindt drie groepen logistici: alumni van de opleiding Logistiek & Economie, huidige studenten en werkgevers. Eenieder met interesse in de de logistiek is van harte uitgenodigd bij dit event. 

 

 

 

 

De bijeenkomst biedt inzichten uit de praktijk, posterpresentaties van studenten en een werkvorm die uitnodigt tot netwerken in een informele sfeer. Lees verder voor de rest van het programma en gratis aanmelding. Lees verder

“Hoe krijg je goed en adequaat personeel? En hoe behoud je dat personeel?”

18 april 2017 door Hans van Poppel

Deze vraag stelde het Logistiek ExpertiseCentrum LEC Regio Nijmegen zich bij de netwerkbijeenkomst op 6 april j.l. Het KennisDC Logistiek Gelderland was (namens de HAN) aanwezig van het LEC Regio Nijmegen 7 april jl.

Sjoerd Wensink gaf met de presentatie over de Talent Innovatie Pool (TIP) een mogelijke oplossing voor het personele vraagstuk waar veel logistieke dienstverleners mee kampen.
Lees verder

Seacon Logistics daagt LE-studenten uit

12 april 2017 door Hans van Poppel

Het KennisDC Logistiek organiseert op 24 mei 2017 in samenwerking met Seacon Logistics de Seacon Control Tower 2.0 Challenge. Onder andere LE-studenten worden uitgedaagd om een prijs te winnen met innovatieve ideeën rondom het concept van de Seacon Control Tower.

Wat is de hoofdtaak in de challenge? Een bijdrage leveren aan efficiënte oplossingen op het gebied van vervoersstromen en het verwerken en analyseren van data door gebruik te maken van geavanceerde, toekomstbestendige technologieën.

Bij uitstek een vraagstuk voor LE-studenten dus! Zie Uitnodiging Uitnodiging U2B SEACON voor meer informatie.

Enkele details:

Kick-off: Wednesday May 24th, 2017
From: 16:00 hrs. – 20:00 hrs.
Location: Seacon Logistics Venlo, Celsiusweg 60, 5928 PR, Venlo, The Netherlands
Drinks and buffet diner included
Apply: m.kuijer@kennisdclogistiek.nl

 

Wie facturen sneller betaald wil krijgen, komt vanzelf uit bij Supply Chain Finance

28 maart 2017 door Hans van Poppel

Jan Jansen, docent-onderzoeker van het KennisDC Logistiek Gelderland aan de HAN ontvangt regelmatig verzoeken van bedrijven om studenten in te zetten bij de vertaling van Supply Chain Finance (SCF) naar de praktijk. Recent is onder de vlag van het KennisDC Logistiek een onderzoek gestart naar SCF bij bedrijven in de automotive industrie.

Jan Jansen schetst hieronder puntsgewijs hoe het werkveld zich ontwikkeld heeft.

Het vak logistiek houdt zich traditioneel bezig met goederenstromen in de keten, en later werden dat ook dienstenstromen in de keten. Vervolgens werden de IT-stromen steeds belangrijker (denk aan topics als: MRP, ERP, EDI, Barcodes en RFID). In de tussentijd werd al lang gewerkt aan manieren om de facturen op tijd betaald te krijgen. De kosten van het werkkapitaal kunnen daarmee immers gedrukt worden. De laatste jaren hebben de financiële stromen als geheel steeds meer aandacht gekregen: Ketenfinanciering of Supply Chain Finance.

Lees verder