HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Logistiek en Economie

Afstudeeronderzoek last mile Nijmegen

14 februari 2017 door Hans van Poppel

Het kennisDC Logistiek Gelderland heeft in Zutphen onderzoek gedaan naar the last mile (ook wel stadsdistributie genoemd). In Nijmegen wordt voortgebouwd op dit onderzoek. LE-student Mark van de Munt doet zijn afstudeeronderzoek over de last mile in Nijmegen. Mark beschrijft het zelf als volgt:

“De laatste kilometers van een rit kosten de meeste tijd en zorgen voor de meeste overlast. In een stad kun je immers minder doorrijden dan op de snelweg en niemand vindt het fijn om zich langs een ronkende vrachtwagen midden in een winkelstraat te moeten wurmen.

Het aankomende halfjaar studeer ik bij het KennisDC Logistiek Gelderland af door middel van een onderzoek naar de last mile in de gemeente Nijmegen. Hierbij ligt de focus op de ochtendspits. Allereerst zal ik de aard en omvang van de goederenstromen in kaart brengen. Vervolgens ga ik onderzoeken op welke manier de last mile verduurzaamd kan worden. Lees verder

TLN Collegetour 2017 Deel 1: Supply Chain Finance

8 februari 2017 door Hans van Poppel
De TLN Collegetour is een initiatief van TLN en het KennisDC Logistiek met als doel het logistieke bedrijfsleven en studenten logistiek bij elkaar te brengen rond een aantal innovatiethema’s in de logistiek.

Elk college is een mix van praktijkervaring en onderzoeksresultaten gepresenteerd door sprekers vanuit de deelnemende kennisinstellingen en vanuit het bedrijfsleven. Daarnaast gaan de deelnemers (bedrijfsleven en studenten) gezamenlijk aan de slag met een casus. De collegetour biedt daarmee een betekenisvolle gelegenheid voor bedrijfsleven en logistieke studenten om met elkaar kennis te maken.

In deel 1, gehouden op 31 januari 2017 aan de HAN in Arnhem, kwam Supply Chain Finance (SCF) aan bod. Lees verder

Stage-organisatie Radboud UMC: het event Zorg voor Logistiek.

11 januari 2017 door Hans van Poppel

Het Radboud UMC en een aantal van haar partners nodigen u graag uit voor een logistiek event op donderdag 16 februari 2017 in Nijmegen. U krijgt deze dag de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de interne logistieke processen van het Radboud UMC. Deze dag staat logistiek in de zorg centraal. Aan de hand van gerealiseerde projecten en interactieve masterclasses neemt het Radboud UMC u mee op reis in de wereld van de dynamische logistiek in de zorg. Deze dag is mede georganiseerd door een stagiair.

Het programma bestaat uit een algemene presentatie, masterclasses, interactieve sessie, rondleiding en een netwerkborrel. Lees verder

Deeltijdstudenten LE maken kennis met procesbenaderingen in de praktijk

10 januari 2017 door Hans van Poppel

De deeltijdopleiding Logistiek en Economie stelt haar netwerk open voor haar studenten, zodat de studenten ook in de praktijk leren over organisaties met een variëteit aan verschijningsvormen van logistiek. We doen kort verslag van twee excursies.

life-mobility-1

1. LEAN bij Life & Mobility (Doetinchem)

Logistiek manager Rob Schadron, zelf afgestudeerd bij HAN Deeltijdstudies, liet 3e-jaarsstudenten zien hoe met LEAN de snelheid van het productieproces flink verbeterd is. Rob is vanuit zijn afstudeeropdracht zo aan de slag gegaan bij het bedrijf en is uiteindelijk manager geworden.

Lees verder

Talent Innovatie Pool (TIP) Nr. 1 gestart

5 december 2016 door Hans van Poppel

Het TIP-project is recent van start gegaan. In het bijzijn van deelnemende studenten en bedrijven gaven faculteitsdirecteur Theo Joosten en lector Stef Weijers een introductie.

In de Talent Innovatie Pool (TIP) worden de slimste medewerkers van een tiental bedrijven gekoppeld aan studenten. Elk koppel van student en medewerker werkt samen aan een opdracht. Eens per twee weken komen alle bedrijfstalenten, studenten en begeleiders op de HAN bijeen om te innoveren en elkaar te helpen: kennis uitwisselen, elkaar vragen voorleggen en de voortgang in de projecten houden. Door leervragen te delen met elkaar, voeden ze de behoefte om kennis te delen. Dit gegeven, gecombineerd met de diverse achtergronden van de deelnemers, is één van de manieren om condities voor innovatie te creëren.

20160907_145350_resized

Lees verder