HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Logistiek en Economie

Stage-organisatie Radboud UMC: het event Zorg voor Logistiek.

11 januari 2017 door Hans van Poppel

Het Radboud UMC en een aantal van haar partners nodigen u graag uit voor een logistiek event op donderdag 16 februari 2017 in Nijmegen. U krijgt deze dag de mogelijkheid om een kijkje te nemen in de interne logistieke processen van het Radboud UMC. Deze dag staat logistiek in de zorg centraal. Aan de hand van gerealiseerde projecten en interactieve masterclasses neemt het Radboud UMC u mee op reis in de wereld van de dynamische logistiek in de zorg. Deze dag is mede georganiseerd door een stagiair.

Het programma bestaat uit een algemene presentatie, masterclasses, interactieve sessie, rondleiding en een netwerkborrel. Lees verder

Deeltijdstudenten LE maken kennis met procesbenaderingen in de praktijk

10 januari 2017 door Hans van Poppel

De deeltijdopleiding Logistiek en Economie stelt haar netwerk open voor haar studenten, zodat de studenten ook in de praktijk leren over organisaties met een variëteit aan verschijningsvormen van logistiek. We doen kort verslag van twee excursies.

life-mobility-1

1. LEAN bij Life & Mobility (Doetinchem)

Logistiek manager Rob Schadron, zelf afgestudeerd bij HAN Deeltijdstudies, liet 3e-jaarsstudenten zien hoe met LEAN de snelheid van het productieproces flink verbeterd is. Rob is vanuit zijn afstudeeropdracht zo aan de slag gegaan bij het bedrijf en is uiteindelijk manager geworden.

Lees verder

Talent Innovatie Pool (TIP) Nr. 1 gestart

5 december 2016 door Hans van Poppel

Het TIP-project is recent van start gegaan. In het bijzijn van deelnemende studenten en bedrijven gaven faculteitsdirecteur Theo Joosten en lector Stef Weijers een introductie.

In de Talent Innovatie Pool (TIP) worden de slimste medewerkers van een tiental bedrijven gekoppeld aan studenten. Elk koppel van student en medewerker werkt samen aan een opdracht. Eens per twee weken komen alle bedrijfstalenten, studenten en begeleiders op de HAN bijeen om te innoveren en elkaar te helpen: kennis uitwisselen, elkaar vragen voorleggen en de voortgang in de projecten houden. Door leervragen te delen met elkaar, voeden ze de behoefte om kennis te delen. Dit gegeven, gecombineerd met de diverse achtergronden van de deelnemers, is één van de manieren om condities voor innovatie te creëren.

20160907_145350_resized

Lees verder

Geslaagd congres Inkoop vs Supply Chain 8 november 2016 KDC Gelderland samen met NEVI kring Oost

24 november 2016 door Reinder Pieters

nevi

Mini congres inkoop vs supply chain: zijn de jaren van de CPO geteld?

Tijdens dit event kwamen de volgende thema’s aan bod:

  • Trends en ontwikkeleningen t.a.v. logistiek en supply chain management
  • Wat betekent toenemende belangstelling voor supply chain management voor inkoop?

voor programma klik hier

Geslaagde Vervoerslogistieke Werkdagen 2016 in Mechelen

24 november 2016 door Reinder Pieters

vlw

Op donderdag 17 en vrijdag 18 november 2016 vonden de drieëntwintigste Vervoerslogistieke Werkdagen (VLW) plaats in Mechelen, België. Veel goede papers op het gebied van toegepaste logistiek en levendige interactie tussen de deelnemers.

De vervoerslogistieke werkdagen worden jaarlijks georganiseerd. De initiatiefnemers willen een platform scheppen waar Nederlandse en Vlaamse vertegenwoordigers van verschillende maatschappelijke groeperingen elkaar ontmoeten en van gedachten wisselen over de mogelijkheden, behoeften en knelpunten van goederenoverslag, -vervoer en -distributie. De doelgroepen van de vervoerslogistieke werkdagen zijn onder andere het bedrijfsleven, de onderzoekswereld, het onderwijs en de overheid.

voor programma en foto’s