Art is everywhere…een Experiment is opgestart!

11 september 2017 door Inge Leuverink

Inge Leuverink, docent pedagogiek/ onderwijskunde, HAN Pabo

De derdejaarsstudenten van de Pabo HAN zijn vandaag gestart met het “De Experiment”, een driedaagse met een aanbod dat gericht is op de eigen persoonsontwikkeling . Er zijn vier varianten van “Het Experiment” waar studenten uit kunnen kiezen. Zo zijn er ook studenten naar Texel, of bijvoorbeeld op “Mystery Tour”. In het geval van “Art is Everywhere” lag vandaag de focus op het leren kijken met nieuwe ogen, de wereld met een frisse blik waarnemen, zoals een kind dat zou doen. Zoals ook een kunstenaar dat doet, door het vertrouwde op een nieuwe manier te presenteren. Het leidt, hopen wij, tot verwondering, tot creatieve invallen.
Vandaag hebben de studenten ons verrast met verrassende voorbeelden van hun waarneming van de stad. Kunst ligt, net als onderwijs, voor het oprapen. Als je maar de wil hebt om te zíen.

Enkele voorbeelden van de manier waarop studenten naar de stad hebben gekeken: