HAN Pabo op het NOS Journaal!

5 september 2017 door Hilde Damen

Misschien heb je het gisteren om 20:00 uur voorbij zien komen, onze Pabo Arnhem was op het NOS Journaal, en wel met heel positief nieuws!

In heel Nederland zijn er dit jaar 6610 studenten begonnen met de Pabo, terwijl dat er vorig jaar maar 6100 waren. Ook op de HAN zien we deze groei. Niet alleen meisjes, maar ook steeds meer jongens kiezen voor het vak als leraar en dat is logisch, vinden onze Pabo-studenten. Zij hebben gekozen voor deze opleiding omdat het leraarschap ze aanspreekt, maar ze vinden het ook belangrijk dat er zowel mannen als vrouwen voor de klas staan.

Karin van Weegen, directeur HAN Pabo, is van mening dat het veel meer moet gaan over hoe leuk het vak is en hoe je als docent het verschil kan maken voor een kind.

Heb je het NOS Journaal van gisteren nog niet gezien, of wil je het nog eens rustig opnieuw kijken? Klik dan op deze link! (Het item over HAN Pabo begint bij 13:30 minuten)

Ook op het Jeugdjournaal ging het over het groeiende aantal pabo-studenten en zijn verschillende studenten van de HAN Pabo Arnhem geïnterviewd! Nieuwsgierig? Klik hier om het item van het Jeugdjournaal te bekijken.

HAN Pabo is blij en trots op het feit dat er weer steeds meer studenten kiezen voor de lerarenopleiding basisonderwijs!