Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Leraar worden

Blog: leraar worden

De weblog ‘Leraar worden’ gaat over het beroep leraar en de HAN lerarenopleidingen . Je vindt hier actuele wetenswaardigheden en ontwikkelingen voor studenten, werkveld en medewerkers.
Jouw inbreng is welkom: blog mee!

Meer weten over leraar worden via een opleiding aan de HAN?

Het Erasmusleven in Potsdam,

13 november 2017 door Tijs Groot Wesseldijk

Tijs Groot Wesseldijk, vierdejaarsstudent lerarenopleiding Duits

Beste lezers,
Van half maart t/m eind juli heb ik in het prachtige Potsdam (naast Berlijn) gestudeerd en een deel van mijn ervaringen als Erasmusstudent wil ik graag met jullie delen. Het duurt voor de derdejaarsstudenten nog maar een paar maanden voordat zij zelf vertrekken naar het buitenland. Voel je al een beetje spanning? Heb je de eerste mailtjes van jouw universiteit/hogeschool al gekregen? En een kamer, hoe zit het daar eigenlijk mee? Het is maar een klein deel van het grote aantal vragen dat door je heen schiet tijdens de voorbereiding, maar nadat alle bureaucratische papiertjes ingevuld zijn, kan het eindelijk beginnen! Lees verder

Uniek: dubbele lerarenopleiding Pabo en ALO

13 november 2017 door Carin Coenen

Vanaf september 2018 biedt de HAN de Dubbele Lerarenopleiding Pabo & ALO aan. Een uniek traject waarin je twee opleidingen tegelijk volgt. Na vijf jaar heb je twee diploma’s op zak. 

In een uniek traject van vijf jaar doe je twee opleidingen in één! Je bent bevoegd om als groepsleerkracht les te geven in het basisonderwijs én je hebt een eerstegraads bevoegdheid om als vakdocent het sport- en bewegingsonderwijs te geven in alle onderwijstypen (basisonderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal onderwijs, (v)mbo en hoger onderwijs).

Locatie: hoofdlocatie voor deze opleiding is Nijmegen, je hebt ook les in Arnhem
Startdatum: september 2018

Meer informatie vind je op www.han.nl/pabo-alo!

Best of Brummie

10 november 2017 door Nina Toonen

Nina Toonen, vierdejaarsstudente lerarenopleiding Engels

Lieve lezers,

Het liefst maak ik voor jullie een ‘top 50’, maar helaas heb ik hier het aantal woorden niet voor. Echter is het mij na meer dan drie maanden gespendeerd te hebben in de één na grootste stad van Engeland, wel gelukt om een goed afgewogen  top 5 te maken van hotspots speciaal voor mijn mede- (vrouwelijke) studenten in het mooie Birmingham. Lees verder