HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Leraar worden

Blog: leraar worden

De weblog ‘Leraar worden’ gaat over het beroep leraar en de HAN lerarenopleidingen . Je vindt hier actuele wetenswaardigheden en ontwikkelingen voor studenten, werkveld en medewerkers.
Jouw inbreng is welkom: blog mee!

Meer weten over leraar worden via een opleiding aan de HAN?

Studeren in Lissabon

21 augustus 2017 door Stan Aerts

Stan Aerts, derdejaarsstudent lerarenopleiding geschiedenis

Portugal is ongeveer twee keer zo groot als Nederland en telt iets meer dan 10 miljoen inwoners. In 1139 is Portugal gesticht dit gebeurde na een verovering op de moren. In het land kun je deze oude sporen van de moren nog steeds terugvinden. Bijvoorbeeld door de kastelen, het tegelwerk of oude paleizen.

Lissabon is het bruisende centrum van het land. Hier komt alles samen: cultuur, economie en politiek. De stad is net als het oude Rome en Istanboel op zeven heuvels gebouwd. De stad word overschaduwt door het kasteel van Lissabon: Castello Sao Jorge, wie jarenlang de beschermer van Lissabon was en het oudste deel van het kasteel heeft gebouwd. Lissabon’s rijke geschiedenis is dus ideaal voor een geschiedenisstudent. Lees verder

Farmville weer op de kaart.

21 augustus 2017 door Sabine Dorani

Sabine Dorani, derdejaarsstudent lerarenopleiding Engels

Twee dingen waar veel Engelse studenten naar uitkijken; Oxfordreis en natuurlijk de stage in het buitenland. Buitenlandstage, iets waarvoor iedereen jarenlang spaart om naar hun droom plek te gaan voor een semester. Een plek waar ze veel mensen tegen komen, waar veel internationale studenten rond dwalen en waar je vooral leuke dingen kunt beleven.

Dit is het moment waarin je verhalen van over de hele wereld hoort. De een wordt wakker met een koude duik in de zee en de ander wordt wakker met olifanten in de tuin.

En Ik? .. ik werd wakker in Farmville. Lees verder

Hoe ik gelukkig word van lesgeven aan bavianen

21 augustus 2017 door thijsverheijden

Thijs Verheijden, tweedejaarsstudent Pabo

Het is donderdag, 10:00 uur. De leerlingen van de onderbouw van Basisschool De Kubus spelen al een kwartier buiten met de bal en mogen nog een kwartiertje uitrazen.

‘Het zonnetje lacht,  de lucht is blauw, leerlingen van groep 6, kom maar gauw.’

Als een kudde gnoes stormen de kinderen de trap af, gooien de schooldeur open, verspreiden zich en maken het schoolplein tot hun eigendom: nu zijn zij hier de baas.                                                                                                               De bal waar groep 3 zo fijn mee aan het spelen was wordt weggeschopt en de 7 jarigen weten waar ze aan toe zijn: voor hen zit het voetballen erop. De jongens laten tijdens het partijtje voetbal zien waar zij staan op de sociale ladder van de groep gorilla’s in de schooljungle. Je moet als stoere kerel wel een beetje van je af kunnen bijten. Kun je dat niet door eens een goede beuk uit te delen, dan moet je spreekvaardig zijn en weten met welke woorden je de groep naar je kunt laten luisteren.  Lees verder