HAN

Samen maken we de HAN-cultuur

Docenten, lectoren, onderzoekers, leidinggevenden, ondersteuners, maar ook studenten; samen maken we de cultuur van de HAN. Maar wat is die cultuur? En is het de cultuur die we willen? Wat kun jij eraan bijdragen? Daarover gaan we de komende jaren de dialoog met elkaar aan. Tijdens bijeenkomsten, overleggen etc., maar ook via dit weblog. We nodigen je dan ook graag uit om mee te bloggen! Heb je al een account voor deze weblog, dan kun je direct aan de slag. Heb je nog geen account, vraag deze dan aan via deze pagina.

De HAN Ideeënbus zoekt student-juryleden

Ben jij kritisch, heb je een scherpe blik en lijkt het jou leuk om ideeën van HAN-studenten en -medewerkers te beoordelen? Dan is de jury van de HAN Ideeënbus op zoek naar jou!

De HAN kent sinds ruim een jaar de HAN Ideeënbus, waar medewerkers en studenten ideeën die de HAN ten goede komen, naartoe kunnen sturen. Hiermee maken ze kans op geld om het idee daadwerkelijk uit te voeren, en op de titel HAN Idee van het Jaar, dat gepaard gaat met een wisseltrofee en een geldbedrag. Lees meer

HAN Ideeënbus: ideeën zijn weer welkom!

Heb jij een goed idee? Stuur ‘m naar de HAN Ideeënbus!

Hiermee maak je kans op:

  • geld om het idee ook daadwerkelijk uit te voeren
  • de hoofdprijs: ‘HAN Idee van het Jaar’ + € 5.000,- voor een werk- of studiegerelateerde groepsactiviteit. De hoofdprijs wordt uitgereikt tijdens de opening van het studiejaar.

De HAN wil ideeën van medewerkers én van studenten, die bijdragen aan onze kwaliteitscultuur stimuleren, waarderen en ook belonen. Ideeën waarmee we onze hogeschool nog beter, efficiënter, creatiever, innovatiever maken. Heb jij zo’n idee? Stuur ‘m uiterlijk 8 juni naar ideeenbus@han.nl. Wie weet mag jij je idee dan op 15 juni (tussen 15.00 en 17.00 uur) in 10 minuten komen pitchen.

Kijk voor meer informatie op www.han.nl/ideeenbus

De HAN maakt werk van open science in praktijkgericht onderzoek

Er is iets aan de hand in de wetenschappelijke wandelgangen. Het buzzt en het bruist er van plannen over openheid. Onlangs tekende de Vereniging Hogescholen het Nationaal Plan Open science. Ook bij de HAN maken we werk van een pad richting een cultuur waarin ‘open, tenzij’ de norm is.

Bij praktijkgericht onderzoek draait het bij uitstek om vindbaarheid, bruikbaarheid en houdbaarheid van kennis. En open science helpt daarbij. De HAN deelt via een nieuw weblog ‘Wij zijn Open Science‘ haar zoektocht met alle potentiële geïnteresseerden: HAN onderzoekers, mede onderzoeksondersteuners van andere hogescholen en universiteiten, beleidsmakers en natuurlijk ook de geïnteresseerden waarvan wij het bestaan niet eens vermoeden!

Walk the talk
Door de roadmap open te publiceren willen wij inzicht geven in het proces waarlangs wij bij de HAN open science vorm aan het geven zijn. Wij kiezen ervoor om – in de lijn van het gedachtegoed van open science – ons proces zo open en snel mogelijk te delen. Op die manier hopen wij anderen te inspireren met onze wandeltochten en ons te mogen scherpen aan de feedback van anderen. Zo kleuren we de routekaart samen steeds verder in. We denken maar zo: “No one drop thinks it caused the flood”.

Reis met ons mee
Neem een kijkje op www.han.nl/openscience

Start Academy | Waar komen onze deelnemers vandaan? En waar gaan zij naar toe?

De achtergrond van studenten van de Start Academy is zeer divers. Wij geloven dat die diversiteit een van de succesfactoren is! De hoeveelheid aanmeldingen geeft aan hoeveel behoefte er is aan een trainingsprogramma waarmee je zelf je twijfels en keuzestress omzet in een bewust toekomstplan. En het feit dat deze jongeren overal vandaan komen onderstreept dat alleen maar.

Van de HAN hebben wij in 2015 de ruimte gekregen om een trainingsprogramma te ontwikkelen om ervoor te zorgen dat jongeren eerder op de juiste plek zitten en een plan voor hun toekomst hebben.

Wist je dat?

  • 70% van de eindexamenkandidaten weet niet wat hij of zij wil gaan studeren wanneer zij hun middelbare schooldiploma behalen
  • 25% van de jongeren switcht een of meerdere keren van opleiding switcht
  • 20% van de jongeren stopt met een studie en keert daarna niet meer terug in het Hoger Onderwijs
  • jaarlijks nemen 14.000 jongeren een tussenjaar
  • 49% van de Havisten heeft na 6 jaar een Bachelordiploma behaald

De HAN neemt met de Start Academy haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Wij investeren in onze jongeren zodat zij meer zelfbewust een keuze voor de toekomst kunnen maken, zodat zij met meer zelfvertrouwen en zelfkennis intrinsiek gemotiveerd hun vervolgstap kunnen zetten. Van ‘yes, ik mag studeren, maar wat?’ naar ‘yes, ik ga ….!’.

Wie zijn onze deelnemers, waar komen zij vandaan en waar gaan zij naar toe?

Onze deelnemers zijn jongeren tussen de 16 en 24 jaar, komen van de HAVO, het VWO, het MBO of zijn uitgevallen uit het HBO of WO. Zij komen 3 dagen per week naar Arnhem gereisd uit Rotterdam, Hilversum, Veldhoven, Roermond, Nijverdal. De gemiddelde reistijd is met gemak 2 uur per dag. En vanzelfsprekend zijn er ook studenten die op 5 minuten fietsafstand wonen.

De de uitstroom van de Start Academy is ook zeer divers! Zo gaan onze studenten onder andere naar UvA, HU, Saxion, Fontys, HAN, starten een MBO opleiding of besluiten om te gaan werken. Op poster 3 zie je waar alle deelnemers tot nu hun weg vervolgen. Alle jongeren die het programma succesvol hebben afgerond volgen hun hart en zitten nu op de juiste plek!

Kijk waar onze studenten vandaan komen en waar ze naar toe gaan:

ANSE Summer University 2017

Met het centrale thema “Moving & Being moved” organiseert de LVSC in samenwerking met partners de ANSE Summer University 2017 van 21 to en met 25 augustus in Rotterdam.
Bij de voorbereiding van dit evenement ben ik inhoudelijk betrokken en geef ik op 23 augustus bovendien een workshop:

Don’t be afraid of cyber mobbing- Stand up and act!

Onze samenleving wordt ook wel beschreven als een “VUCA world”: Volatile, Uncertain, Complex and Ambiguous. in deze sterk bewegende wereld zoeken individuen, organisaties en gemeenschappen naar veiligheid. Tijdens het evenement wordt de impact verkend van de spanning tussen veiligheid en beweging/mobiliteit voor coaching en supervisie op individueel, team en organisatieniveau.Het programma bestaat uit inspirerende internationale keynotes en workshops en meer informatie over het programma van de ANSE Summer University 2017 vind u op www.su2017.eu