HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Join the World!

Do you want to Join the World?!

Welcome on our International Office blog. We want to create a community where students can share their experiences and get inspired by the stories of others. Do you want to share things with us? You can! Create your own account now. Click on ‘Meebloggen‘ fill out the form (for now only in Dutch, please contact us in case you need assistance). 

De International Office blog, van studenten vóór studenten. Hier kun je lezen hoe anderen hun tijd in het buitenland (hebben) ervaren. Waarom is een buitenlandervaring zo leuk en waar moet je op letten?

De blog is gestart door onze afstudeerder Alex om studenten te informeren en enthousiast te maken om zelf ook naar het buitenland te gaan. Als je meer wilt weten over de mogelijkheden in het buitenland, leuke en verschillende visies over dit thema wilt lezen, ben je hier op het juiste adres!


Heb je al een buitenlandervaring en heb je zin om jouw verhalen te delen, klik dan opMeebloggen?en meld je aan!

Northampton

19 december 2016 door International Office

  ester-northampton

 Northampton op z’n mooist- De grote markt in het centrum.

Mijn avontuur in Northampton In deze blog post wil ik jullie graag wat vertellen over mijn onvergetelijke ervaring in Northampton. Om niet gelijk met de deur in huis te vallen zal ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Esther Heeringa, ik ben 20 jaar oud en ik volg de lerarenopleiding Engels op de HAN in Nijmegen. In mijn derde jaar heb ik een minor gevolgd waarmee ik mocht studeren in het buitenland. Samen met drie klasgenootjes ben ik naar Northampton gereisd om hier vervolgens drie maanden de studeren en om ondergedompeld te worden in de Engelse cultuur. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en het was een leerzame ervaring. Iedereen die de kans heeft om met Erasmus naar het buitenland te gaan om te studeren zal ik dit dan ook zeker aanraden. Na een aantal maanden allerlei dingen geregeld te hebben was de grote dag eindelijk aangebroken. Vol spanning reisde ik samen met mijn klasgenootjes, die te zien zijn op de foto hiernaast, met de trein via Brussel naar onze eindbestemming Northampton. Dit leek ons handiger dan vliegen, aangezien we bagage voor drie maanden bij ons hadden. Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk begroet door de medewerkers van Northampton University. Zij wezen ons de weg naar onze kamer op de campus. We waren blij om veilig aangekomen te zijn en de kamers zagen er goed uit. We sliepen allemaal in hetzelfde gebouw en we hadden gezellige huisgenootjes. Hier woonden zowel internationale studenten als studenten uit de omgeving van Northampton. We hebben veel contact met hen gehad en we hebben veel avonden gezellig samen gegeten in onze gezamenlijke keuken en in de pub die naast de campus zit, genaamd Generous George. Het eten hier was erg lekker en daarbij is eten in een pub natuurlijk ook een echte authentieke Engelse ervaring waar je eigenlijk niet omheen kan als je in Engeland studeert.
ester-northampton2                                                                                                                                            Samen met mijn reisgenootjes.                 
Lees verder

‘Let’s grab some fishballs’, they said

14 november 2016 door Kelly Papa

‘Streetfoodies, smoothies and lots of different markets, you will love it!’, aldus mijn aller aller àller beste vriend uit Hong Kong. De eerst keer dat ik de stad bezocht, wist ik niet wat mij te wachten stond. Want waar begin je nou in godsnaam? Een stad met ruim 8 miljoen mensen, duizenden gebouwen en mensen bewegende als mieren: snel en actief. Gelukkig was mijn (exchange)buddy een topper: hij die geduld had, alles liet zien, alles voor me vertaalde en mij alle nieuwe dingen liet proeven. Van wet markets tot aan luxueuze winkelcentra, ik heb het werkelijk allemaal gezien (in deze stad zo groot als provincie Utrecht) crazy toch?.

Hong Kong Districts
Het lijkt me leuk jullie kennis te laten maken met het ‘straatleven’ ofwel ‘street life’. Van eten tot aan neppe Gucci. Beginnende bij het begin, even een korte schets.. (voor je eigen beeldvorming).

Hong Kong bestaat uit vele districten, de ene rijker dan de ander. Beide hebben zo hun charmes. Wat is er dan zo bijzonder aan deze wijken? Rijke districts in de stad puilen uit van de internationale gezichten; Amerikanen, Australianen, Filipijnen, Duitsers en Fransen, noem het maar op. Je ontkomt er haast niet aan. Deze districts vormen het ultieme voorbeeld van een zogenaamde culture clash. ‘East meets West’, noemt men dat. Echter hebben de minder ontwikkelde wijken ook zo hun pluspunten. De armere districts zijn tevens ook de wijken waar tradities en culturen naar voren komen. Chineze omoe’s en opoe’s etende op straat, of als marktlieden op de markt, staand achter hun mini kraampje.

Wat de dingen zijn waar je echt op moet letten? Ik som het even op voor je:

Streetfood. Zo belangrijk, zo lekker en zóóó aan te raden. Hong Kong puilt er mee uit. Overal, elke hoek van de straat, is er wel een foodstand te vinden. Zo’n kraampje waar je lekkernijen kan vinden. Probeer daarom ook eens de fishballs in currysauce. Dit pittige tussendoortje is zowel hartig als een treath zo midden op de dag. Daarnaast zou ik je aanraden om de dag te eindigen met eggwaffels. Deze zoete-rondvormige-balletjes-wafel is tevens het voedselicoon van de streetfood.

Bubble tea. In Nederland worden we er inmiddels mee dood gegooid: koude thee met balletjes aan de onderkant. Dit zoete drankje is wellicht, na iced lemon tea, de meest populaire consumptie van Hong Kong. Check it out dus!

Micheal Kors, Gucci, Prada, Chanel etc. Tassen, schoenen, riemen, shirts, broeken, portemonnees.. Zou ik nog even verder gaan? Alles kan je op de streetmarkets vinden! En ik zal je ervan verzekeren dat dit wellicht de beste namaak is die je kan vinden. En dat voor prijsjes onder de 8 of 10 euro!

More people than you will ever imagine. Ooit gedacht dat je veel mensen in één keer op één plek hebt zien staan? Nope, this is more, better and more massive! Duizenden mensen die slenteren door de straten van Hong Kong, dit tot diep in de nacht. Opzoek naar goedkope spullen en eten de laatste ‘late night snacks’ voor het bedtijd is.

Foto’s zeggen meer dan woorden. Dus mocht je meer willen weten, neem dan gerust contact met me op. Ik stuur je graag linkjes, foto’s en meer informatie toe.

Oh en voordat je mijn blog weg klikt: zou je ook eens een comment achter willen laten? Niks is zo prettig als een objectieve terugkoppeling. Wil je iets meer lezen over een bepaald onderwerp? No problem, I will write for you!

Avonturen uit India

7 november 2016 door International Office

India
Ik heb vooraf al van alles gehoord over India van (medestudent) Harm zijn avontuur hier. Zijn verhalen en foto’s gaven een redelijke indruk, maar voor de echte India experience moet je hier zijn en het meemaken! Je kunt je namelijk niet voorstellen hoe raar, grappig, ongemakkelijk, bijzonder, leerzaam en interessant het is om in een cultuur leven die zo anders is. De mensen knikken nee als ze ja bedoelen, mannen lopen hand in hand over straat terwijl homo zijn taboe is, het verkeer lijkt een beetje op de botsautootjes met koeien, alleen botst er (voor zover ik heb gezien) niemand en alle religies leven in vrede samen!

willem-india-9

Voor ons is het leven een groot feest hier. Ik ben blank, blond en heb blauwe ogen, dus op een of andere manier vind iedereen me leuk en aardig. Dit geeft meteen een hele nieuwe betekenis aan het woord racisme. We liepen bijvoorbeeld op een (voor ons) doodgewone dag over straat en kwamen langs een feestelijk ritueel met muziek en dansende mannen. We wilden eventjes van een afstandje kijken, maar toen de feestende mannen ons zagen werden we meteen de menigte in gesleurd en de dansvloer op geduwd waar alle mannen tegelijk met ons wilde dansen en aanraken en optillen. Gelukkig (want het was een beetje benauwend) kwam er op een bepaald moment security die de bronstige mannen letterlijk van ons af sloegen. Vervolgens werden we gezegend in een Ganesha-prieeltje en werden we helemaal volgestopt met eten.

willem-india-10

We stonden in het ganesha-prieeltje en tientallen mannen stonden als paparazzi om ons heen foto’s met hun telefoon

Lees verder

‘I HEART HK’

1 november 2016 door Kelly Papa

Het is inmiddels alweer oktober, 2016. Het jaar dat ik officieel ben geslaagd voor mijn HBO Communicatie opleiding. Het jaar dat ik fulltime aan de slag ben mogen gaan met een échte baan. En het jaar dat ik volledig op mijzelf in mijn mini huisje ben gaan wonen.

Volwassen?
En toch kwam het besef pas kort geleden. ‘Ik ben klaar met mijn opleiding en ik mag dan eindelijk mijn eigen centjes gaan verdienen’, dacht ik. Wat is dan de eerste uitgave die je in zo’n geval doet? Good guess: terug naar Hong Kong (mini trip)! Vrijdag 19 augustus was het zover, ik vloog naar dé stad waar het allemaal begon (ik voelde me officieel onafhankelijk van alles en iedereen)!

Je zal nu wel denken: ‘je bent er al geweest, waarom nog een keer?’. Ik ging er weer heen omdat de stad méér is dan wat ik toen al had gezien. De stad is bízar groot: zon, zee strand. Maar ook: bergen en dalen, maar ook natuurlijk gruwelijk grote betonnen gebouwen!

Pictures will tell you more, believe me! Aan te raden is: Google gewoon eens even op random woorden zoals: ‘Hong Kong, Mong Kong, Skyline etc‘. Maar ik weet hoeveel moeite het je kost en dat je het tóch niet zomaar uit jezelf zou gaan doen. Dus om die reden laat ik je wel wat foto’s zien.

Lees verder

Dancing, Traffic Facts and Sea Kayakking

21 oktober 2016 door International Office

Mark is back with some new adventures. Plus; do’s and dont’s on the SA road!

It was a calm weekend this time, no alcohol (what?!). On the other hand I have been very active. But first let me tell something about the days before. At Wednesday we went to a bar in Grabouw. It was like the strangest bar until now. There was like a big fence between you and the bartender, you had to order your beer trough a gap in the hole and you got it trough that. The beer was very very cheap though. Strange experience. Also there were some homeless (or very poor) people spending their last money on alcohol.

When I arrived at work on Friday everyone was in a party mood, I asked why and it happened to be that there was a braai in the backyard. They were pre-celebrating heritage day. At lunchtime I went to the backyard of the building and before I even took a seat someone gave me a plate with a lot of meat and bread on it. It was way more then I usually eat for lunch and I already ate 4 slices of bread. I had enough for the rest of the day there but it was delicious. In the evening the Genadendal group came over. We were invited to a party from Paddy where he would perform. We drove there with a few cars and when we arrived it appeared to be some kind of church. When we came in it was a big big hall with in the middle a dance floor. People were dressed super fancy and we were like not dressed that fancy compared to them. So the music started playing and people started to dance. And they could dance, all the storied you heard about Africans that they can dance. They can! We were so ashamed to go on the dance floor so first most of us had some alcohol. Eventually everyone started to dance and the girls got invited to dance with the men there. All together we had a really fun evening and met a lot of new people.

The morning after we wanted to go to Greyton pretty early, but not everyone managed to get up that early so around 12 we left. We went to a festival in a restaurant where they were celebrating heritage day. It is also called braai-day. So everyone is braaing that day. Everyone! There was some very nice music at the restaurant and you could order fresh meat from the braai. I had a lovely hot-dog. In the evening we had a braai from Paddy, because it was his birthday that week. There was a lot of food of course, and it was all so damn tasty. Again I ate way too much and gained another 10 kilo’s. I think I will roll my way back to The Netherlands. Nevertheless the party was very very nice with a lot of nice people and even some live music from Bela (guitar), Paddy(piano) and Lisa (singing). On our way back home we sat with 7 people in one car, because it was very close to our home. It was not save to walk, this was more save.

mark

Lees verder