HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Join the World!

Do you want to Join the World?!

Welcome on our International Office blog. We want to create a community where students can share their experiences and get inspired by the stories of others. Do you want to share things with us? You can! Create your own account now. Click on ‘Meebloggen‘ fill out the form (for now only in Dutch, please contact us in case you need assistance). 

De International Office blog, van studenten vóór studenten. Hier kun je lezen hoe anderen hun tijd in het buitenland (hebben) ervaren. Waarom is een buitenlandervaring zo leuk en waar moet je op letten?

De blog is gestart door onze afstudeerder Alex om studenten te informeren en enthousiast te maken om zelf ook naar het buitenland te gaan. Als je meer wilt weten over de mogelijkheden in het buitenland, leuke en verschillende visies over dit thema wilt lezen, ben je hier op het juiste adres!


Heb je al een buitenlandervaring en heb je zin om jouw verhalen te delen, klik dan opMeebloggen?en meld je aan!

Living the Good Life

16 februari 2017 door International Office

Het vervolg op 50 Shades of Culture Shock!

Lapu-Lapu City, 5-10-2016

Op dit moment zitten wij hier alweer zes weken, waarvan we nu 4 weken stage lopen bij FORGE, dit is een organisatie voor kinderen die in aanraking komen met de commerciële seksindustrie. Hieronder vallen onlinepornografie, kinderhandel en kinderprostitutie.

FORGE heeft drie projecten, één daarvan is het ‘teen dreamers home’ dit is een residentiele woonvoorziening waar 16 meiden wonen die slachtoffer zijn van de seksindustrie. Het tweede project is een activiteitencentrum, hier komen (potentiële) slachtoffers van de seksindustrie zodat zij minder op straat leven. Het derde project is
 

het ambulant werken, medewerkers gaan de straat op (area night visits), bezoeken bars, internetcafés en nachtclubs om kinderen te controleren en aan te spreken om naar FORGE te komen. Ook valt onder het ambulant werken het bezoeken van cliënten en oud cliënten aan huis.

Lees verder

GGM studenten opgelet, Go Global Fair 14-02-2017

2 februari 2017 door Laura Kapitein

Go Global during your study at the HAN!

Ben jij een student van de Gedrag, Gezondheid en Maatschappij en speel je met het idee om tijdens je studie naar het buitenland te gaan? Kom dan naar de Go Global Fair op dinsdag 14 februari. Er worden verschillende voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd op het Bisschop Hamerhuis. De voorlichting over Theewaterskloof – Zuid Afrika, Bangalore – India mag je niet missen!

In de centrale hal van de Kapittelweg 33 wordt er een voorlichtingsmarkt georganiseerd tussen 11.00-13.30. Loop langs en stel al je vragen. Bekijk de flyer voor alle informatie en tijden.

 

50 shades of cultureshock

1 februari 2017 door International Office

Manila, 22-8-2016

50 cultuurshocks verder maar hier zijn we dan, ons eerste verhaaltje.

Vertrokken vanuit Schiphol, kwamen wij 18 uur later aan op Manila Airport. Onze eerste cultuurshock was een feit. We maakten kennis met de Filipino time. De taxi kwam na een uur eindelijk ons ophalen. Daarna kwam gelijk cultuurshock twee; het verkeer. Alles stond vast, iedereen gaat zijn eigen gang, van 4-baans wegen maken de Filipijnen er 6, de claxon wordt non-stop gebruikt, iedereen gaat van links naar rechts en verkeersregels kennen ze niet. Door deze chaos lagen er 6 mensen op 50/50. Nu denken jullie zeker, wat bedoelen jullie hiermee… Onze gids zei dit elke keer als er een ambulance langs kwam, want deze mensen hebben 50% kans om het ziekenhuis te halen door het verkeer.
Tijdens deze rit kwam ook al cultuurshock 3 aan de orde. Vriendelijk wezen wij het aanbod van eten af, echter 3 uur later na aankomst stond er een hele tafel met eten voor ons klaar. Geluk bij een ongeluk het smaakte goed en we hebben dan ook netjes ons eten opgegeten.

In Manila begon onze introductie van 9 dagen. We hebben gelijk alle vervoersmiddelen ontdekt van jeepneys tot tricycles, taxi’s tot van’s, trein tot bus. Hiervan was het hoogte punt toch wel de trein. Namelijk na 5 treinen mochten wij eindelijk instappen, of nouja werden wij er ingedrukt want mensen kennen hier niet dat je eerst uit mag stappen voordat er nieuwe mensen instappen, gewoon zo hard drukken als je kan. Uiteindelijk stonden we als een sardien in een blik, als enige blanke meiden, in een overvolle trein.

Wat ons na de tweede dag al opviel is het grote contrast tussen rijk en armoede. Aan de ene kant de grote shopping malls maar aan de andere kant de arme community’s. Wij hebben veel kennis gemaakt met de arme kant van Manila. Als eerst werden we rondgeleid door een van de zoveel slobberwijken van Manila dit noemen ze een

Lees verder

Impressie Bali

25 januari 2017 door Kim Keijser

Voor de minor International Sustainable Development Cooperation heb ik samen met Dieske Kruisselbrink in Bali gezeten. Ik volg de opleiding Pedagogiek en heb daarom voor een uitdagende buitenlandse minor gekozen. Om op deze manier ook het sociale werk in andere culturen te ontdekken maar ook om mezelf een uitdaging te geven. Wij hebben stage gelopen/onderzoek gedaan bij de Sari Hati school. Dit is een school voor mensen van 5 tot 55 jaar met een verstandelijke beperking. De school wordt niet gesubsidieerd door de overheid. Wat al aangeeft hoe mensen tegen deze doelgroep aankijken. In opdracht van de Sari Hati school in Bali hebben wij onderzoek mogen doen en workshops mogen geven in de Balinese Banjars (een soort kleine dorpen). Beperkingen is een taboe thema dat niet veel wordt besproken onder de mensen. Door middel van workshops hebben wij geprobeerd dit thema bespreekbaar te maken en hier meer aandacht voor te vragen. Voor we een workshop kunnen geven moeten we toestemming vragen aan het hoofd van de bevolking van de betreffende Banjar. Dit hoofd van de bevolking zet daarna een datum waarna wij onze presentatie in de gezamenlijke tempel kunnen geven. Wij dragen een sarong (soort lange rok) en bedekken onze schouders. We gaven onze workshop zittend op de grond. Dit zijn ze in Bali gewend en op deze manier toon je respect voor de bevolking. Toch probeerden we de workshops een beetje interactief te houden door een quiz of door gesprekken. Dit is soms wel nodig want dan pas zie je of de mensen je echt begrijpen. In de Balinese cultuur is het namelijk gebruikelijk om altijd ‘ja’ te zeggen of laten ze niet hun echte emoties zien. Dit kon soms best een struikelblok zijn. Toch zijn de mensen zo oprecht en vinden ze het heel speciaal dat wij naar hun dorp toe komen om iets te ondernemen. Ik ben zelf ook erg dankbaar dat ik deze kans heb gekregen en de mensen open stonden voor onze workshops. Soms komen er na de workshop mensen naar jou of je begeleider toe om nog dingen te vragen. Ook is er door de workshop een nieuw kindje aangemeld bij de school. Deze dingen gaven mij altijd een super goed gevoel!

Ik ben nu erg gewend aan de cultuurverschillen, maar moet soms nog steeds lachen als ik de culturele verschillen aan anderen probeer uit te leggen. Tijdens ceremonies bijvoorbeeld moet je op de grond zitten en bepaalde gebaren maken, 3 rijstkorrels eten, water slurpen uit je hand, daarna rijstkorrels op je voorhoofd plakken, rijstkorrels in je hals plakken, rijstkorrels op je hoofd leggen en rijstkorrels achter je oor stoppen. Dan heb ik het nog niet eens gehad over alle offeringen en gebaren die de mensen maken haha. Dit was natuurlijk even wennen met mijn Nederlandse nuchterheid. Ik vindt het zo bijzonder om te zien dat de mensen zo veel over hebben voor hun geloof en de goden ook erg dankbaar zijn. Mijn hele internationale ervaring is zo leuk geweest en ik kan wel zeggen dat ik in dit halve jaar meer over andere mensen en mezelf heb geleerd dan gedurende de rest van mijn opleiding. Ook hebben wij veel vrije tijd gehad om Bali te ontdekken en heb we veel dingen ondernomen. Het leven op Bali is rustiger en mensen nemen de tijd. Dit maakt dat ik zelf ook minder stress had deze periode. Waar ik in Nederland altijd van alles van mezelf moest doen, heb ik Bali wat meer rust gevonden. Bali is zeer bijzonder en ik zal er zeker nog eens terugkeren! Twijfel je ook om misschien een buitenlands avontuur aan te gaan? Ik zou zeggen, zeker doen!!

Northampton

19 december 2016 door International Office

  ester-northampton

 Northampton op z’n mooist- De grote markt in het centrum.

Mijn avontuur in Northampton In deze blog post wil ik jullie graag wat vertellen over mijn onvergetelijke ervaring in Northampton. Om niet gelijk met de deur in huis te vallen zal ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Esther Heeringa, ik ben 20 jaar oud en ik volg de lerarenopleiding Engels op de HAN in Nijmegen. In mijn derde jaar heb ik een minor gevolgd waarmee ik mocht studeren in het buitenland. Samen met drie klasgenootjes ben ik naar Northampton gereisd om hier vervolgens drie maanden de studeren en om ondergedompeld te worden in de Engelse cultuur. Ik heb het enorm naar mijn zin gehad en het was een leerzame ervaring. Iedereen die de kans heeft om met Erasmus naar het buitenland te gaan om te studeren zal ik dit dan ook zeker aanraden. Na een aantal maanden allerlei dingen geregeld te hebben was de grote dag eindelijk aangebroken. Vol spanning reisde ik samen met mijn klasgenootjes, die te zien zijn op de foto hiernaast, met de trein via Brussel naar onze eindbestemming Northampton. Dit leek ons handiger dan vliegen, aangezien we bagage voor drie maanden bij ons hadden. Eenmaal aangekomen werden we vriendelijk begroet door de medewerkers van Northampton University. Zij wezen ons de weg naar onze kamer op de campus. We waren blij om veilig aangekomen te zijn en de kamers zagen er goed uit. We sliepen allemaal in hetzelfde gebouw en we hadden gezellige huisgenootjes. Hier woonden zowel internationale studenten als studenten uit de omgeving van Northampton. We hebben veel contact met hen gehad en we hebben veel avonden gezellig samen gegeten in onze gezamenlijke keuken en in de pub die naast de campus zit, genaamd Generous George. Het eten hier was erg lekker en daarbij is eten in een pub natuurlijk ook een echte authentieke Engelse ervaring waar je eigenlijk niet omheen kan als je in Engeland studeert.
ester-northampton2                                                                                                                                            Samen met mijn reisgenootjes.                 
Lees verder