HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

HAN Institute of Applied Sciences

Chemistry, Bioinformatics and Biology & Medical laboratory science

 

Nena Slaats wint Nationale Junior Science olympiade

24 juni 2016 door Ton Ammerlaan

Nena Slaats (15 jaar), leerlinge van het Lorentz Casimir Lyceum in Eindhoven, heeft de 13e Nationale Junior Scienceolympiade (IJSO) gewonnen. 24 Jonge leerlingen, voor het merendeel uit leerjaar 3-havo of 3-vwo, waren geselecteerd voor de landelijke eindronde die op 17 juni is gehouden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen( HAN), Faculteit Techniek in Nijmegen.

Zij en nog 5 andere hooggeplaatste deelnemers vertegenwoordigen ons land op de 13e International Junior Science Olympiad op Bali (Indonesië). Volgend jaar is Nederland het gastland van de 14e IJSO. HAN zal dit organiseren in juni 2017.

https://www.nvon.nl/nieuws/nena-slaats-wint-nationale-junior-scienceolympiade

 

Docenten natuurkunde gezocht voor Radboud Ontwikkelteam

24 juni 2016 door Ton Ammerlaan

Het Pre-University College of Science van de Radboud Universiteit is op zoek naar docenten natuurkunde die (onder begeleiding van experts en in samenwerking met leraren in opleiding en het bedrijfsleven) lesmateriaal voor VWOers willen ontwikkelen voor de onderwerpen geofysica en technische automatisering (onderwerpen voor de keuzeonderdelen van het schoolexamen natuurkunde) Meer informatie en aanmelden: http://www.ru.nl/pucofscience/docenten/activiteiten/dot/bedrijvendot-natuurkunde/

 

Oud student mede-ontdekker van nieuwe enzyme familie

20 juni 2016 door Ton Ammerlaan

Een van onze HAN Alumni is mede eerste auteur op een publicatie in het toon aangevende tijdschrift Molecular Cell! Yoshua is betrokken geweest bij de ontdekking van een nieuwe familie van enzymen, de MINDY familie. Deze enzymen zijn betrokken bij de de-ubiquitinylering van eiwitten.

Wil je meer lezen?

Hierbij de link naar het news item op de website van de Universiteit van Dundee: http://www.ppu.mrc.ac.uk/news_and_seminars/mrc_unit_news.php

en uiteraard de link naar het bijbehorende artikel: http://www.cell.com/molecular-cell/fulltext/S1097-2765(16)30146-0

 

Volg losse modules van HAN onderwijs: ook in Life Sciences en Chemie

14 juni 2016 door Ton Ammerlaan
Bij de HAN zijn vanaf 1 september 2016 ook losse modules te volgen. Een losse module bestaat uit een mix van inspirerende colleges, e-learning en leren op de werkplek.
Een Bachelor-, Master- of Associate Degree opleiding van de HAN bestaat uit losse modules die nu ook als cursus te volgen zijn. Na het afronden van een module ontvangt de student een certificaat. Dit certificaat geeft mogelijk recht op vrijstelling voor dit onderdeel in de hele opleiding. De nieuw verworven kennis uit de module is gelijk toepasbaar in de praktijk. Er staan al veel losse modules online!

Veel laboratoria in ziekenhuizen zijn er mee bezig; de invoering van het nieuwe kwaliteitszorgsysteem. De NEN ISO 15189 vraagt o.a. om het beheren, bewaken en borgen van competenties en opleidingen van personeel. Met de juiste geaccrediteerde opleiding(en) bouwt een laboratoriummedewerker een meetbaar opleidingsdossier op en kan aangetoond worden dat zij bevoegd zijn om bepaalde werkzaamheden uit te voeren.

Uiteraard kunt u deze cursussen ook vinden bij de HAN. In het nieuwe cursusseizoen 2016-2017 zijn de open inschrijvingscursussen van de HAN gericht op de medische sector, geaccrediteerd door de Nederlandse Vereniging van (bio)Medische Laboratoriummedewerkers (NVML).
En door een samenwerking met Stichting Clinical Education voldoen de cursussen ook aan de overige criteria van de nieuwe ISO-norm.

Hieronder staat een overzicht:

Lees verder

Opleidingsplekken voor volledig bekostigde voltijd Master Molecular Life Sciences beschikbaar

13 juni 2016 door Ton Ammerlaan

Naast de al bestaande deeltijdvariant, voor laboratorium professionals die zich verder willen specialiseren, start de HAN per september 2016 ook een voltijdsvariant van onze Master Molecular Life Sciences. Onderdeel van de opleiding is een uitgebreide stageperiode (werkplekleren). Middels een stagevergoeding is de opleiding volledig bekostigd.

Deze variant is uitermate geschikt voor net afgestudeerden met een bachelor BML of Life Sciences.

 

Voor de groep die in september start zijn, na de aanmelddeadline, nog enkele opleidingsplaatsen beschikbaar. 4e-jaars en net afgestudeerden kunnen zich nog aanmelden.

Mocht je een (bijna) afgestudeerde kennen voor die deze optie interessant kan zijn, stuur de informatie graag door.

Meer informatie is te vinden op: http://www.han.nl/werken-en-leren/studiekeuze/masters/molecular-life-sciences/

Jeroen van Kilsdonk, Remko Bosch, Richele Wind en Andrea Thiele