HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Weblog Kennisteam Sports and Exercise Nutrition

Studenten minor Sport en Voeding ontwikkelen sportkookboek SPORTables

25 augustus 2016 door Cindy van der Avoort

sportables2

Studenten van de minor Sport en Voeding, Karin Lambrechtse & Eline van der Raad ontwikkelden een kookboek voor alle (top)sporters en andere fanatieke mensen met een druk & actief leven.

Lees verder

Fotoverslag sportvoedingsconferentie ‘What do atletes do?’

25 augustus 2016 door Cindy van der Avoort

what do athletes doOp maandag 4 juli 2016 heeft de jaarlijkse sportvoedingsconferentie ‘What do atletes do?’ plaatsgevonden in Nijmegen bij HAN Seneca. Met dank aan o.a.PowerBar Sportsgrain FrieslandCampina HAN Sport en Bewegen

Bekijk het fotoverslag hier

 

Conferentie Sportvoeding 2016

1 april 2016 door Cindy van der Avoort

DSSS

 

 

 

 

Voor wie?
(sport)diëtisten, sportvoedingskundigen, studenten, sport/bewegen/voeding, trainer/coaches en (paramedische) professionals werkzaam binnen de (top)sport.

Wat?
Een brug slaan tussen de wetenschap en sportpraktijk met o.a. Prof. Dr. Renger Witkamp (Wageningen Universiteit), en Ir. Floris Wardenaar PhD (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, pitches en sporttapas.

Lees verder

Masterclass ‘Voeding voor, tijdens en na intensieve duurinspanning’

29 februari 2016 door Cindy van der Avoort

IMasterclassVoedingn het weekend van 7-8 mei zullen de atleten van de Giro D’Italia in hoog tempo door Nijmegen/Arnhem razen. Wat hebben deze topatleten aan brandstof en voedingsstoffen nodig om een optimale prestatie te leveren?

Deze masterclass door Prof. Luc van Loon gaat over de rol en het belang van voeding en vocht voor, tijdens en na duurinspanning. Er zullen resultaten van studies toegelicht worden waarin onderzoek is gedaan naar factoren die van invloed zijn op de voeding- en vochtinname, suppletie en bijvoorbeeld de timing en dosering van eiwit en koolhydraten.

Lees verder

Studenten SBE winnen Thesisprijs Adaptics/HAN Sport en Bewegen

25 februari 2016 door Cindy van der Avoort

kiki en nienkeNienke Maas en Kiki Swanenburg, beide SBE alumni met de keuze voor het expertiseteam Sport and Exercise Nutrition, schreven afgelopen jaar de állerbeste thesis: Het effect van een voedingsinterventieprogramma op de Sense of Coherence van ouderen

Zij ontvingen vorige week de Thesisprijs Adaptics/HAN Sport en Bewegen.
Van harte proficiat!
Lees verder