HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Weblog Kennisteam Sports and Exercise Nutrition

Eat2move; Wat is dat eigenlijk?

1 februari 2017 door Cindy van der Avoort

Afbeeldingsresultaat voor eat2moveEén van de organisatie die als partner verbonden is aan HAN Sport en Bewegen is Topcentrum Eat2Move. Maar wat doen zij nu eigenlijk?
Lees verder

Studenten leveren bijdrage aan voorkomen van sportblessures

1 februari 2017 door Cindy van der Avoort

Afbeeldingsresultaat voor blessurepreventief samenwerkenIn de afgelopen maanden hebben ruim veertig studenten vanuit de minor ‘Blessurepreventief samenwerken in de sport’ hun kennis en vaardigheden vergroot om een bijdrage te kunnen leveren aan het voorkomen van blessures bij diverse sportclubs in Nederland. Studenten vanuit verschillende sport gerelateerde opleidingen hebben hierin samen met trainers/coaches, begeleiders en docenten samengewerkt om tot passende blessurepreventieve programma’s te komen.
Lees verder

ISAK-cursus brengt nieuwe specialisten voort

1 februari 2017 door Cindy van der Avoort

foto van HAN Sports and Exercise Nutrition.In december heeft de eerste ISAK (International Society for the Advancement of Kinanthropometry) level 2 cursus plaats gevonden, georganiseerd door HAN Sport en Bewegen. Voor Ingrid Ceelen was het de eerste cursus als instructeur. Zij is tevens de eerste ISAK level 3 instructrice in Nederland. Drie sportdiëtisten hebben het praktijkexamen gehaald van de level 2 cursus. Na het doen van nog twintig goede metingen ontvangen zij hun certificaat.
Lees verder

Sport en bewegingsonderwijs tijdens de Ramadan

25 januari 2017 door Cindy van der Avoort

Wat doet niet eten tussen zonsopgangen zonsondergang met je fysieke mogelijkheden?  Niek van Venrooij is HAN ALO alumnus en studeert bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht, Tommie Withagen is HAN ALO alumnus en is eigenaar en tennistrainer bij Tommie Withagen Tennis. Samen beantwoordden zij deze onderzoeksvraag tijdens hun afstudeerperiode.

Lees verder

Voedingsinname lager dan aanbevolen bij deel Nederlandse topsporters

18 januari 2017 door Cindy van der Avoort

Veel topsporters in Nederland hebben minder voedingsstoffen in hun basisvoeding dan aanbevolen. Zij zouden beter voedingskeuzes moeten maken en daarnaast is het advies om een laaggedoseerde multivitamine te gebruiken om te voldoen aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Dat is één van de aanbevelingen uit het promotieonderzoek van Floris Wardenaar van HAN Sport en Bewegen. Op 3 februari verdedigt hij zijn proefschrift aan de Wageningen Universiteit.

Afbeeldingsresultaat voor floris wardenaar

Lees verder