HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Weblog Kennisteam Sports and Exercise Nutrition

Afscheid collega’s team SEN

13 juli 2017 door Cindy van der Avoort

Afgelopen week namen we, onder het genot van een lekker hapje en een drankje, afscheid van vier gewaardeerde collega’s binnen het team Sport and Exercise Nutrition: Floris Wardenaar, Luuk Hilkens, Nancy van der Burg en Joline Versteegen.
We vinden het ontzettend jammer dat deze vier toppers het team gaan verlaten, maar wensen hen natuurlijk al het succes toe bij hun nieuwe uitdaging!

Lees verder

SEN bij het European College of Sport Science (ECSS) congress

10 juli 2017 door Cindy van der Avoort

Van woensdag 5 tot en met zaterdag 8 juli vond in Essen (Duitsland) het 22e congres van het European College of Sport Science (ECSS) plaats.


Lees verder

Sportvoedingsconferentie 2017: Voedingsbegeleiding binnen high performance teams

8 juli 2017 door Cindy van der Avoort

28 juni 2017 – Sport- en onderwijsgebouw Papendal

Dit jaar stond de sportvoedingsconferentie in het teken van de manier waarop je als professionals met elkaar samenwerkt om de sportvoedingsbegeleiding binnen sportteams zo goed mogelijk met elkaar te organiseren en af te stemmen. Ruim honderd (voedingskundige) professionals waren deze dag aanwezig.


Lees verder

Ervaringen van de minor Sport and Nutrition

23 juni 2017 door Cindy van der Avoort

Kennisteam Sport and Exercise Nutrition biedt studenten de mogelijkheid om zich een half jaar lang te verdiepen in het thema Sport & Voeding. Ben je benieuwd wat studenten tijdens deze minor kunnen leren en wat de ervaringen zijn van andere studenten? Lees hier verder.
minor sport en voeding

Lees verder

Zorgt eiwit voor een verbetering van je uithoudingsvermogen?

2 juni 2017 door Cindy van der Avoort

Uit onderzoek is bekend dat duurtraining een goede stimulus is om het uithoudingsvermogen te verbeteren. Deze verbetering kan verklaard worden door grofweg twee fysiologische aanpassingen in het lichaam: de aanpassingen van de skeletspieren en hematologische aanpassingen (bloed, circulatie). Uit eerder onderzoek blijkt dat het consumeren van eiwit na duurtraining een positief effect heeft op de respons van skeletspieren op duurtraining. Wat nog niet helemaal duidelijk is, is of eiwitsuppletie na duurtraining ook de VO2max verhoogt en tegelijkertijd duur prestatie en de oxidatieve capaciteit van de spieren verhoogt. Bovendien, is meer kennis nodig over het effect van eiwitsuppletie na duurtraining op de hematologische aanpassingen.

 

Lees verder