Pilot 2 Beoordelen met open vragen, de afronding

3 februari 2017 door

The results are in! De pilot met Codas is afgerond en na de eerste resultaten uit de vorige blog zijn we nu nog steeds enthousiast. We hebben in totaal vier juridische en vier taalkundige opdrachten door Codas laten beoordelen. Het systeem presteerde zoals we dat hadden verwacht.

Na deze korte pilot hebben we besloten om Codas bij enkele andere vakken in te zetten het komende semester. In de afgelopen pilot werden stukken beoordeeld die studenten tijdens de lessen maakten. Nu gaan we Codas testen met stukken die studenten thuis maken. We gaan proberen om het huiswerk te laten beoordelen door het systeem. We verwachten dat de werkdruk bij docenten omlaag gaat en als bijkomend voordeel dat studenten voorbereid in de les zitten.

Wij zijn enthousiast en we hopen dat de HAN snel Codas gaat aanbieden. Voor het zover is, moeten wij nog wel wat werk verzetten. Onze systemen moeten worden aangepast op Codas zodat alles nog sneller en eenvoudiger zal gaan. Zoals ik in mijn vorige blog al schreef, zit het meeste werk nu in het halen van de gegevens uit onze eigen dropbox.

Volgens ons is Codas een mooie manier om de nieuwe techniek in te zetten in ons onderwijs. Het beoordelen van stukken kan sneller, gemakkelijker en beter.

Irene Geurts