Duurzame terrasverwarming bespaart 90% energie

Tanja LedouxTanja Ledoux 19 april 2012

HAN-alumnus Jorg Rijkschroeff, met een studiegenoot uitvinder van de duurzame terrasverwarming, zit niet stil. Na de bekroning van hun produkt – in de vorm van tienduizend euro uit handen van minister Cramer – legt de oudstudent zich toe op het ondernemerschap. ‘Ons produkt is bijzonder geschikt voor loungeterrassen, rolstoelgebruikers en stadions.’

Energiebesparing

Duurzame terrasverwarming voor een terras met twintig zitplaatsen vraagt een investering van circa 6000 euro. “Maar dan hebben ze ook een terrasverwarming die tussen de 90 en 95 procent energiebesparend is. En het is bovendien een mooi visitekaartje met het stempel ‘milieuvriendelijk’ erop,” aldus Jorg.

De ontwikkeling van de techniek is op dit moment in een stroomversnelling; dit voorjaar zal de productie beginnen. “We gebruiken carbonmatten in kussens die gevoed worden door twaalf volt en dus veilig zijn, maar wel snel een heerlijk warmtegevoel geven. We ontwikkelen nu een laadpaal waarin de kussens opgeladen worden. Klanten kunnen er een uitpakken: de kussens werken een uur of twee, drie.”

Bron: HAN Blad 19, voorjaar 2012

Geef je reactie