Startup manifest: “Beloon HBO en universiteit om kennis over te dragen aan startups, zodat die ermee de markt op kunnen.”

17 februari 2017 door

Op elf punten kan het startupklimaat in Nederland worden verbeterd. Dat stelt startupambassadeur Prins Constantijn van Oranje, roerganger van StartupDelta. Vandaag stuurt hij een manifest met verbeterpunten naar de fractievoorzitters van alle politieke partijen. Het jonge ondernemersklimaat kan onder andere een boost krijgen door hogescholen en universiteiten aan te sporen en te belonen om kennis over te dragen aan startups, zodat die ermee de markt op kunnen.

Bovendien zou de overheid zelf het goede voorbeeld moeten geven door launching customer te worden voor startups. Barrières voor startups bij aanbestedingen moeten verdwijnen en op elk ministerie zou een startup-officer moeten aantreden. Ook pleit de prins voor structurele aandacht voor ondernemen en techniek in het onderwijs, om zo het groeiende tekort aan tech- en ict-talent op te vangen.

Bekijk ook het nieuwsfragment op RTL (doorspoelen naar 4:57)

bronnen: StartupDelta en RTL-Z
bron afbeelding: Twitter