Innovatiehub Oude IJsselstreek feestelijk van start!

2 september 2016 door

DSC_0795

De jongste innovatiehub Oude IJsselstreek is gistermiddag feestelijk gestart. Aan de innovatiehub nemen de gemeenten Oude IJsselstreek en Oost Gelre, Azora, Delade Innovatiebureau en Dusseldorp Sloop & Infra deel. Het is daarmee de eerste innovatiehub waaraan zorginstellingen, bedrijven en gemeenten deelnemen.

Tijdens de feestelijke opening proostten de partners hun samenwerking en presenteerden de studenten hun opdrachten.

Innovatiehubs
Binnen een innovatiehub worden structureel studenten ingezet om de onderneming verder te ontwikkelen en innoveren. Een innovatiehub kan bestaan uit een of meerdere bedrijven of organisaties. Een innovatiehub biedt doorlopend plek aan zo’n 7 à 12 studenten van verschillende studierichtingen en opleidingsniveaus. De studenten lopen stage of studeren af binnen de innovatiehub, aangestuurd door een hubmanager. Na hun stage- of afstudeerperiode nemen nieuwe studenten hun plek in. Vaak gaan zij met hun opdracht verder waar hun voorgangers gebleven waren. Zo is het bedrijf verzekerd van continue aandacht voor innovatie binnen de onderneming of ondernemingen.

Aansturing
De Innovatiehub wordt aangestuurd door een afgestudeerde hbo’er. De onderneming profiteert op deze manier wel van de innovatieve impuls, maar heeft zo min mogelijk ‘last’ van de dagelijkse aansturing en administratie rondom de inzet van studenten. Ook het formuleren van mogelijke nieuwe opdrachten ligt binnen de verantwoordelijkheid van de hubmanager. Al blijft het bedrijf uiteraard eindverantwoordelijk voor de inhoud van de opdracht.

Ervaringen delen
In de Achterhoek zijn de afgelopen jaren verschillende innovatiehubs gestart. HAN CvVO is hier namens de HAN bij betrokken. Innovatiehub Oude IJsselstreek is de tiende en jongste telg van de innovatiefamilie. Want zo voelt het volgens de initiatiefnemers van deze hub. ‘Nieuwe ideëen en innovaties bedenk je niet alleen, daar heb je anderen voor nodig. Daarom zijn wij deze innovatiehub begonnen en stellen wij onze deuren voor jonge mensen en andere bedrijven open. En bieden wij onze kraamkamer aan als broedplaats om met elkaar tot nieuwe ideëen te komen,’Aldus Jelle Korf, gastheer van de middag en innovatiemanager van Delade Innovatiebureau. Tijdens de opening proostten de partners hun samenwerking en presenteerden de studenten hun opdrachten. ‘Een feestelijke start en een mooi voorbeeld van kruisbestuiving,’ zo besloot Peter van de Wardt, wethouder van de gemeente Oude IJsselstreek.