HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Weblog CvVO

Weblog HAN CvVO

Maak kennis met HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap (CvVO). Dit onderdeel van de HAN draagt bij aan het realiseren van activiteiten, projecten en financiering rondom valoriseren (circulatie van kennis) en ondernemerschap. Het blog is de verzamelplaats voor activiteiten, delen van successen en het stellen van vragen.
Blog ook mee!

Studenten minor Ondernemen denken mee met Start-up Guidementia

21 februari 2017 door

Studenten minor Ondernemen samen met ondernemer Guidementia en docent Karel Rietdijk

Op maandag 13 februari hebben de studenten van de minor Ondernemen meegedacht met ondernemer Tim Treurniet van Guidementia. Guidementia heeft de GGD Award gewonnen met hun innovatieve bedrijfsidee.

De studenten van de TU Eindhoven hebben een klein kastje met QR code ontwikkeld, dat een persoon met bijvoorbeeld dementie in de buurt kan houden van een apparaat waar hij de werking niet (meer) van begrijpt en vervolgens krijgt hij een filmpje waarin stap voor stap de werking van het apparaat wordt uitgelegd. Het mooie van de filmpjes is dat deze door de (klein)kinderen of bekenden van de dementerende worden opgenomen, dus het is heel vertrouwd. Het apparaatje verhoogt de mogelijkheid tot langer thuiswonen.

Lees verder

New Food Challenge: welke (student)company durft het aan?

20 februari 2017 door

 

Ben je een (startende) ondernemer die nieuwe aantrekkelijke producten op basis van plantaardige eiwitten ontwikkelt? En weet je hoe je deze producten een belangrijke plaats in het dagelijkse eetpatroon kan geven met een goede marktstrategie? Doe dan mee aan de ‘New Food Challenge’.

Bedrijven met innovatieve ideeën voor voedsel gemaakt van bijvoorbeeld peulvruchten, noten, paddenstoelen of zeewier kunnen een bedrag van maximaal € 30.000 winnen om hun plannen verder uit te werken.  Lees verder

Startup manifest: “Beloon HBO en universiteit om kennis over te dragen aan startups, zodat die ermee de markt op kunnen.”

17 februari 2017 door

Op elf punten kan het startupklimaat in Nederland worden verbeterd. Dat stelt startupambassadeur Prins Constantijn van Oranje, roerganger van StartupDelta. Vandaag stuurt hij een manifest met verbeterpunten naar de fractievoorzitters van alle politieke partijen. Het jonge ondernemersklimaat kan onder andere een boost krijgen door hogescholen en universiteiten aan te sporen en te belonen om kennis over te dragen aan startups, zodat die ermee de markt op kunnen.

Bovendien zou de overheid zelf het goede voorbeeld moeten geven door launching customer te worden voor startups. Barrières voor startups bij aanbestedingen moeten verdwijnen en op elk ministerie zou een startup-officer moeten aantreden. Ook pleit de prins voor structurele aandacht voor ondernemen en techniek in het onderwijs, om zo het groeiende tekort aan tech- en ict-talent op te vangen.

Bekijk ook het nieuwsfragment op RTL (doorspoelen naar 4:57)

bronnen: StartupDelta en RTL-Z
bron afbeelding: Twitter

Een zonnige toekomst

15 februari 2017 door

De zon lijkt dé energiebron van de komende generatie te gaan worden. Kijk eens naar de cijfers. Neem de energiebehoefte van de hele wereldbevolking over een periode van één jaar. Deze staat gelijk aan de zonne-energie die in slechts een paar uur op onze hele planeet terechtkomt. Natuurlijk moeten we die energie goed gaan opvangen, transporteren en vervolgens opslaan voor die momenten dat het nacht is of zwaar bewolkt.

Lees verder

Wie wordt de Global Student Entrepreneur 2017? Schrijf je nu in!

8 februari 2017 door

Studenten die een onderneming runnen, kunnen zich tot 20 februari 2017 inschrijven voor de Global Student Entrepreneur Awards 2017 (GSEA-NL). Dit is de grootste internationale prijs voor studenten (MBO en HO) die naast hun studie een eigen onderneming runnen.

Inschrijving staat open tot 20 februari

De Global Student Entrepeneurs Award (www.gsea.nl) in het kort

  • Bedoeld voor student-ondernemers uit MBO, HBO en WO.
  • Inschrijving voor 20 februari a.s.
  • Het evenement GSEA vindt plaats op 10 maart 2017 in Amsterdam.
  • De winnaar van deze Nederlandse voorronde mag zich de beste student-ondernemer van Nederland noemen en krijgt een investeringsbedrag van 10.000 euro.
  • De winnaar wordt afgevaardigd naar de internationale finale die van 27 t/m 29 april wordt gehouden in Frankfurt.
  • Alle deelnemers komen in aanmerking voor coaching-/mentorsessies, pitch-trainingen, team-assessments of internet-hostingspakketten die ter beschikking gesteld worden door ondernemers die aangesloten zijn bij de Entrepreneurs’ Organization Nederland die het event supporten.


Lees verder