HAN

Zoeken | Site-navigatie | Extra onderdelen (sidebar)

Weblog CvVO

Weblog HAN CvVO

Maak kennis met HAN Centrum voor Valorisatie en Ondernemerschap (CvVO). Dit onderdeel van de HAN draagt bij aan het realiseren van activiteiten, projecten en financiering rondom valoriseren (circulatie van kennis), innoveren en ondernemerschap. Het blog is de verzamelplaats voor activiteiten, delen van successen en het stellen van vragen.
Blog ook mee!

HAN stevig ingebed in SIA lectorenplatforms

24 juli 2017 door

Een twintigtal consortia ontvangen van NPRO SIA subsidie voor het versterken van de samenwerking en opzetten van een gezamenlijk meerjaren onderzoeksprogramma tussen lectoren. Hiervan is de HAN bij negen platforms betrokken. De resultaten die met deze regeling worden beoogd, zijn gezamenlijke meerjaren onderzoeksprogramma’s en integrale onderzoekslijnen.

Lees verder

Reserveer 11 oktober voor HAN seminar “energietransitie en duurzame leefomgeving” tijdens GreenTech Week

13 juli 2017 door

Bent u benieuwd wat de HAN voor u kan betekenen op het gebied van werknemers van de toekomst en innovatief onderzoek (bouw, schone mobiliteit, gedrag, biobased economy)? Reserveer dan 11 oktober in uw agenda voor het HAN-seminar tijdens de GreenTech Week: Samenwerken aan de energietransitie en een duurzame leefomgeving.

Lees verder

HAN Succesvol met RAAK MKB projecten

6 juli 2017 door

De HAN heeft onlangs vier RAAK MKB projecten ingediend.  In totaal zijn er 15 projecten toegekend door Regieorgaan SIA, waarvan vier voor de HAN. En daarnaast is de HAN betrokken in een partnerproject met de Hogeschool Utrecht, die ook toegekend is.

De vier projecten van de HAN zijn:

  • CONSOLE: Ontwikkeling van geconcentreerde zonne-energiesystemen voor commerciële toepassingen
  • Hydrova: Validatie van brandstofcelsystemen voor toepassing binnen de duurzame energievoorziening
  • PRAUTOCOL: Certificeren van bestuurder en auto op het gebied van autonoom rijden
  • Werkplaats op Weg: Hoe kan in een disruptieve tijd onderhoud en reparatie van auto’s toekomstbestendig worden georganiseerd?

Het partnerproject is Lean Project Preparation Toolbox, Gereedschap voor procesbeheersing in het voortraject van sociale woningbouwrenovatie.

De projecten samen leveren meer dan € 1 miljoen subsidie op voor toegepast onderzoek. Een mooi resultaat!

Rabobank steunt kersverse startups in GreenTech sector

5 juli 2017 door

Ondernemende studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en ROC Aventus ontvingen uit handen van directievoorzitter Barry van de Lagemaat van Rabobank Apeldoorn en omgeving een bijdrage vanuit het Rabo ImPactfonds. De bijdrage is bedoeld als financiële ondersteuning voor duurzaam, innovatief ondernemerschap. Met de bijdrage kunnen de studenten de businessplannen van hun startup nu daadwerkelijk omzetten naar realisatie en productie.

Lees verder

GreenTech Week 7-13 oktober: zet HAN weer duurzaam op de kaart!

26 juni 2017 door

Van 7 t/m 13 oktober vindt de GreenTech Week weer plaats met diverse activiteiten in de regio op het gebied van duurzame technologie en circulaire economie. Vorig jaar liet de HAN zich van haar duurzame kant zien met 10 activiteiten in deze week. Ook dit jaar willen we ons onderzoek en opleidingsmogelijkheden graag in de etalage zetten en ondernemers de kans geven verbindingen met de HAN te leggen. Mocht je ideeën hebben over een workshop, conferentie, open inloop, pressure cooker of bijeenkomst rondom duurzame technologie of circulaire economie, plan het dan in de week van 7-13 oktober, dan krijgt je activiteit kosteloos extra promotie en dragen we bij aan het gezamenlijke succes van de GTW in de regio. Lees er alles over op de website van de GreenTech Week.