Mondzorg bij beademingspatiënten op de IC

Doelstelling
Zicht krijgen op de effecten van mondzorg bij beademingspatiënten als bijdrage aan preventie van Ventilator Associated Pneumonia (VAP).

Methode
Systematische literatuurstudie naar evidence-based aanbevelingen voor mondzorg bij beademingspatiënten op de Intensive Care ter preventie van Ventilator Associated Pneumonia.

Tijdsplanning
De resultaten van de literatuurstudie zijn eind augustus 2006 aangeboden aan het tijdschrift “Verpleegkunde”.

Contactpersonen
Friede Simmes en Ans Rensen.

1 Reactie to “Mondzorg bij beademingspatiënten op de IC”

Marieke Smulders schreef:

Beste,

Ik ben student tandheelkunde aan de Universiteit van Gent. Ik doe mijn masterthesis over het vernieuwen van het mondzorgprotocol op de intensieve zorgen, met het oog op het terugdringen van VAP. Uiteraard speelt mondzorg hierbij een grote rol. Ik vroeg me nu af of er inderdaad al een artikel over het onderwerp is geschreven, want ik kan het op de site beschreven artikel niet terugvinden. Ik ben erg geïnteresseerd naar de inhoud!
Met vriendelijke groet,

Marieke Smulders